Hoe lege rijen in Excel te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe lege rijen in Excel te verwijderen
Hoe lege rijen in Excel te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Als u één rij wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het rijnummer en selecteert u Delete in het contextmenu dat verschijnt.
  • Verwijder rijen op het starttabblad: Zoeken en selecteren > Ga naar speciaal > Blanks> OK om de lege rijen te markeren, dan Delete > Delete Sheet Rows.
  • Om een enkele rij te verwijderen met behulp van sneltoetsen, markeert u de rij en drukt u op Ctrl + - op uw toetsenbord.

In dit artikel worden drie methoden uitgelegd voor het verwijderen van lege rijen in een Excel-spreadsheet in Microsoft Excel 2019, Excel 2016 en Office 365, inclusief handmatig verwijderen, met behulp van een sneltoets en met de optie Zoeken en selecteren.

Twee manieren om afzonderlijke rijen in Microsoft Excel te verwijderen

Als je met een kleine, ongecompliceerde spreadsheet werkt, zijn er een paar eenvoudige manieren om een enkele rij of zelfs een paar rijen zonder al te veel moeite te verwijderen. De gemakkelijkste van die manieren is om de rij te markeren door het rijnummer te selecteren en vervolgens de Ctrl + - sneltoets te gebruiken om de rij te verwijderen. Dit is snel en gemakkelijk als u slechts een klein aantal of zelfs af en toe een eigenzinnige lege rij wilt verwijderen.

Wilt u twee of drie rijen in hetzelfde gebied van een spreadsheet verwijderen? Geen probleem. Markeer de eerste rij, houd vervolgens de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt en selecteer de andere rijen. Wanneer alle rijen die u wilt verwijderen zijn gemarkeerd, drukt u op Ctrl + - op het toetsenbord om alle geselecteerde rijen te verwijderen.

Een andere gemakkelijke manier om een enkele rij in Microsoft Excel te verwijderen, is door met de rechtermuisknop op het rijnummer te klikken en vervolgens Delete te selecteren in het contextmenu dat verschijnt. Dit verwijdert alleen de geselecteerde rij.

Image
Image

Hoe lege rijen in Excel te verwijderen met Zoeken en selecteren

Als u met een groter werkblad in Excel werkt, kan het lastig zijn om rijen afzonderlijk of zelfs een paar tegelijk te verwijderen, om nog maar te zwijgen van tijdrovend. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om al uw lege rijen in één keer te verwijderen.

  1. Ga in het werkblad waar u rijen wilt verwijderen naar het tabblad Home en selecteer Find & Select uit deBewerken groep.

    Image
    Image
  2. In het menu dat verschijnt, selecteer Ga naar speciaal.

    Image
    Image
  3. Het Ga naar speciaal dialoogvenster verschijnt. Klik op het keuzerondje naast Blanks en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  4. Hiermee worden alle lege rijen in uw spreadsheet geselecteerd.

    Wees voorzichtig bij het gebruik van deze methode om lege rijen te selecteren. Als u rijen heeft die slechts gedeeltelijk zijn voltooid, worden die rijen geselecteerd en verwijderd wanneer u de stappen in deze instructieset voltooit. Als u gedeeltelijk volledige rijen niet wilt verwijderen, moet u mogelijk de methode Ctrl + click gebruiken om de hierboven genoemde rijen te selecteren.

  5. Met de rijen geselecteerd, selecteert u op het tabblad Home Delete uit de Cells groep.

    Image
    Image
  6. Selecteer in het Delete menu Delete Sheet Rows.

    Image
    Image
  7. Als de lege rijen eenmaal zijn geselecteerd, kunt u ook de sneltoets Ctrl + - gebruiken. Dit opent een Delete dialoogvenster, waarin u het keuzerondje naast Hele rij moet selecteren en op OK moet klikken..

    Als u per ongeluk rijen verwijdert die u terug moet halen voordat u iets anders op het werkblad doet, drukt u op Ctrl + Z op uw toetsenbord om de verwijderactie ongedaan te maken. Dit brengt echter alle rijen terug die u zojuist hebt verwijderd, dus u moet de andere rijen opnieuw verwijderen.

Aanbevolen: