De top 10 technische trends die we zagen op CES 2021

Inhoudsopgave:

De top 10 technische trends die we zagen op CES 2021
De top 10 technische trends die we zagen op CES 2021
Anonim

CES 2021, het eerste volledig virtuele evenement in de 54-jarige geschiedenis van de show, staat nu in de boeken. Minder exposanten schreven zich in dan in de afgelopen jaren, maar CES bleef het startpunt voor honderden nieuwe producten op het gebied van gezondheidstechnologie, personal computers, televisies en meer. Hier is elke hete trend die we op de show zagen.

Tech komt naar maskers

2020 maakte van het gezichtsmasker een belangrijk onderdeel van elke garderobe, en tech dook als eerste op de markt op CES.

Razer, vooral bekend van gaming-laptops en randapparatuur, veroverde de show met zijn bizarre maar ingenieuze Project Hazel. Charlie Bolton, directeur industrieel ontwerp bij Razer, noemde het masker "ons antwoord op wat 's werelds slimste masker kan zijn." Het is een N95-masker met een ingebouwde spraakversterker om gedempte spraak te voorkomen, en een transparant front om anderen je uitdrukking te laten horen. Het enige probleem? Het is maar een concept, zonder concrete releasedatum of prijsstelling.

Natuurlijk was Razer niet de enige. Maskfone toonde de AirPop Active+, een slim masker met sensoren die je ademhaling volgen, en Amazfit introduceerde een masker dat beweert filters te reinigen met UV-licht. LG herinnerde de wereld aan zijn PuriCare Mask, een persoonlijke luchtreiniger die al te koop is, zij het slechts in een paar landen in Azië en het Midden-Oosten.

UV straling kernwapens hele kamers

Ziekenhuizen gebruiken soms UV-straling om oppervlakken te ontsmetten. Nu vindt UV-technologie zijn weg naar producten voor woningen en bedrijven.

LG begon met CLOi UV-C, een robot die is gebouwd om sportscholen, restaurants, spa's en andere bedrijven af te spoelen met UV-licht. Unipin en Ubtech hebben ook (vrijwel) autonome UV-robots ingezet, waaronder Ubtech's $ 40.000 Adibot-A.

Image
Image

UV-ontsmetting verscheen ook op persoonlijke apparaten. LG voegt het toe aan koelkastwaterdispensers, Kohler plaatst het op toilethandvatten en een bedrijf genaamd Grenlite toonde een ontsmettingsapparaat voor persoonlijke voertuigen.

Verwacht echter niet dat het als magie werkt. Hoewel studies hebben aangetoond dat UV-desinfectie effectief is in ziekenhuizen, betekent dat niet dat het elders zal werken. De effectiviteit van UV-apparaten in openbare ruimtes is een open vraag.

Luchtreinigers Maak je zorgen weg

Hoewel ze normaal op de show aanwezig zijn, zijn luchtreinigers meestal in de hoeken van cabines gepropt om plaats te maken voor meer opwindende producten. Dit jaar waren ze te zien in verschillende keynotes en presentaties.

Draagbare luchtreinigers waren de doorbraaktrend in schone lucht. LG plaatste zijn PuriCare Mini persoonlijke luchtreiniger, die al beschikbaar is, aan het begin van zijn keynote. OneLife bracht een luchtreiniger met een filter dat in de vaatwasser kan worden gereinigd.

Luftqi's Luft Duo heeft wasbare filters en neemt interne UV-lampen aan die beloven om schone lucht te worden terwijl deze er doorheen filtert. Scosche toonde de FrescheAir, een draagbare luchtreiniger met een HEPA-luchtfilter die is ontworpen om comfortabel in de bekerhouder van uw auto te passen.

Net als bij UV-ontsmetting zijn de voordelen vaag. Luchtreinigers zijn effectief in het uitfilteren van grote deeltjes, maar alleen in gecontroleerde ruimtes. Hoe zit het met virussen? Volgens de EPA "is luchtreiniging of filtratie op zichzelf niet voldoende om mensen te beschermen" tegen een virus in de lucht, hoewel een HEPA-reiniger kan helpen als deze de juiste maat heeft voor een kamer.

Televisie wordt groot. Echt groot

Omdat bioscopen in sommige gevallen permanent gesloten blijven, willen fans de ervaring thuis nabootsen. Aaron Dew, directeur productontwikkeling voor TCL North America, zei tijdens de Noord-Amerikaanse productshowcase van het bedrijf: "Veruit de grootste omzetgroei was in de grootste tv's. De verkoop van tv's van 70 inch en groter steeg met 80% ten opzichte van 2019."

In reactie daarop onthulde TCL zijn nieuwe XL-collectie van 85-inch tv's. De prijzen beginnen bij slechts $ 1.600 voor de Roku-televisie uit de 4-serie, terwijl het model uit de 8-serie een resolutie van 8K zal hebben. TCL zei ook dat het tegen het einde van 2021 8K-resolutie naar zijn middenklasse 6-serie zal brengen.

TCL is niet de enige die naar maat streeft. Sony onthulde een 83-inch OLED-televisie, de A90J Master Series 4K, die ook in kleinere formaten verkrijgbaar zal zijn. Dit is een van de grootste OLED-televisies tot nu toe, aangezien de meeste OLED-modellen uitkomen op 65 of 77 inch.

AMD's opkomst brengt keuze voor laptops

AMD zette zijn succesvolle run voort op CES 2021 met de onthulling van nieuwe Ryzen H-Series-processors voor laptops, evenals HX-Series-processors voor gaming-laptops. Deze strijden rechtstreeks tegen de Intel Core i7- en Core i9-processors die in het verleden de high-end laptops domineerden.

AMD's CEO, Dr. Lisa Su, zei tijdens de keynote van het bedrijf dat de nieuwe CPU's zullen verschijnen in "meer dan 150 ultradunne, gaming- en professionele notebooks".

AMD-processors zijn beschikbaar en concurrerend in elke prijsklasse. Dit omvat gaming-laptops, zoals Lenovo's Legion 7 en Legion 5 Pro, en ultradunne Chromebooks, zoals de Acer Chromebook Spin 514. AMD-hardware zal geavanceerde systemen aandrijven, zoals de Asus Zephyrus Duo 15 SE, een gaming-laptop met twee schermen.

Giet er één uit voor 2-in-1's

De 2-in-1, een laptop die kan worden omgezet in een tablet, leek een revolutie op CES 2012. Lenovo pronkte met aantrekkelijke IdeaPad Yoga, Intel pochte over zijn energiezuinige processors en Microsoft probeerde nog steeds maak van Windows een besturingssysteem voor touchscreens.

Image
Image

Snel vooruit naar CES 2021, en de 2-in-1 grenst aan uitsterven. HP's Elite Folio, een premium apparaat bekleed met veganistisch leer, was de enige pc op de show die prioriteit gaf aan 2-in-1-ontwerp. De meeste apparaten die technisch gezien 2-in-1's zijn, zoals de Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga, leken de functie erin te gooien om een vakje op een lijst aan te vinken.

Deze trend werd verergerd door het zwakke resultaat van Qualcomm. De laptopprocessors van het bedrijf maken dunnere, lichtere 2-in-1-apparaten mogelijk, maar blijven niet populair bij laptopfabrikanten. Lenovo's IdeaPad 5G was de enige door Qualcomm aangedreven pc op de show, en het is niet eens een 2-in-1.

Autonoom rijden neemt een achterbank in

Automobielbedrijven, een vaste waarde op recente CES-shows, waren opvallend schaars op virtuele CES. Audi, GM en Mercedes-Benz waren de enige grote autofabrikanten die officiële persconferenties of presentaties hielden. Ford, Toyota en Honda sloegen de show over. Grote spelers in autonome auto's zoals Waymo, Voyage, Uber en Lyft waren ook afwezig, hoewel vertegenwoordigers van deze bedrijven wel verschenen in een handvol rondetafelgesprekken.

Dit is een grote, maar niet verrassende, verschuiving van de afgelopen vijf jaar. Autonome auto's waren vaak prominent aanwezig op de show, waarbij CES bedrijven de kans gaf om zakenpartners en journalisten de technologie uit de eerste hand te laten ervaren. Lyft liet iedereen een autonome auto bellen tijdens CES 2020, een aanbod waar ik gebruik van heb gemaakt.

Autonoom rijden zal waarschijnlijk weer van kracht worden als CES 2022 persoonlijk kan worden gehouden.

Persoonlijke fitness wordt intens

Persoonlijke fitness was in opkomst voordat sportscholen door lockdowns moesten sluiten, maar de gebeurtenissen van 2020 leidden tot een enorme piek in aankondigingen op CES 2021. Bowflex won een CES Innovation Award voor zijn Bowflex VeloCore-fiets, een van de vele nieuwe apparaten die het liet zien op CES 2021.

NordicTrack sprong op de slimme spiegelwagen met de Vault, een spiegel vol display- en sensortechnologie die je door een verscheidenheid aan trainingen leidt.

Heb je geen ruimte voor dure apparatuur? Ultrahuman denkt het antwoord te hebben met zijn app-gebaseerde persoonlijke fitnessservice, die lessen biedt onder leiding van fitnessberoemdheden. Of, als je van yoga houdt, kun je de Yogifi Series 1 proberen, een slimme yogamat die biometrische gegevens kan volgen en voortgang kan loggen.

Wearables verslijten hun welkom

Terwijl fitness een enorme vlucht nam, struikelden wearables die niet gericht waren op fitness. Slechts een handvol bedrijven kwam naar de show met wearables ontworpen voor dagelijks gebruik.

Fossil kwam opdagen met zijn Gen 5 LTE-smartwatch, een WearOS-horloge met mobiele connectiviteit. Skagen bracht de Jorn Hybrid HR, een horloge dat elementaire smartwatch-functies combineert met een klassiek ontwerp. Amazfit en Honor hadden ook nieuwe horloges of bands.

Slimme bril had het moeilijk. Lenovo, JLab en Vuzix hadden frames om te laten zien, maar ze hebben allemaal last van een omvangrijk ontwerp en een bescheiden levensduur van de batterij, problemen die de reguliere belangstelling tegenhouden.

Home Tech houdt momentum vast

De thuistechnologie-industrie greep graag de kansen die werden geboden door een jaar thuisblijven en entertainment, hoewel de meest innovatieve producten verschillende categorieën omvatten.

Pet tech deed het goed dankzij producten als Petpuls' A. I. halsband, die de slaap, beweging en zelfs blaffen van uw hondsvriend volgt. MyQ, een bedrijf dat bekend staat om garagedeuren, heeft een slim huisdierluik geïntroduceerd dat op afstand kan worden geopend en gesloten via een smartphone-app.

Image
Image

In de keuken bracht LG zijn Instaview-technologie naar ovens. Dit getinte ovenraam wordt volledig transparant met een snelle tik op het oppervlak. ColdSnap introduceerde een Keurig-achtig klein apparaat voor ijs. Als je eenmaal een bevroren lekkernij hebt gemaakt, kun je de restjes in een aantrekkelijke, slanke koelkast stoppen uit de Bespoke-lijn van Samsung, die na zijn debuut in Europa naar Noord-Amerika komt.

Aanbevolen: