Adobe's wereldwijde emoji-rapport kijkt naar emoji-trends

Adobe's wereldwijde emoji-rapport kijkt naar emoji-trends
Adobe's wereldwijde emoji-rapport kijkt naar emoji-trends
Anonim

Adobe's nieuwste enquête laat zien hoe ver we zijn gekomen in de communicatie met emoji en wat de meest gebruikte zijn.

Volgens Adobe's Global Emoji Trend Report 2021, dat donderdag werd uitgebracht, denkt 67% van de wereldwijde emoji-gebruikers dat mensen die emoji gebruiken vriendelijker en grappiger zijn dan degenen die dat niet doen. Bovendien zei meer dan de helft van de respondenten (55%) dat het gebruik van emoji in communicatie een positieve invloed heeft gehad op hun geestelijke gezondheid.

Image
Image

Een andere opvallende bevinding is dat 76% van de wereldwijde emoji-gebruikers het erover eens is dat emoji's een essentieel communicatiemiddel zijn om eenheid, respect en begrip te creëren.

"Ik geloof dat we emotioneler reageren op beelden, en daarom kan emoji helpen de toon van de stem, gebaren en emotionele reacties beter te benaderen met beelden dan je kunt met alleen woorden", schreef Paul D. Hunt, Adobe's lettertype en fontontwikkelaar en de maker van de genderinclusieve emoji, in een blogpost.

“Dit is de potentiële kracht van emoji: om ons te helpen dieper in contact te komen met het gevoel achter onze berichten die via digitale tekst worden verzonden.”

De studie keek ook naar de meest populaire emoji die tegenwoordig wordt gebruikt, en de &x1f602; kwam op nummer één onder de respondenten van de enquête. Andere populaire emoji zijn &x1f44d; op nummer twee, ❤️ op de derde plek, &x1f618; in de vierde, en &x1f622; als de vijfde meest populaire.

Emoji kan de toon van de stem, gebaren en emotionele reacties beter weergeven met beelden dan met alleen woorden.

De enquête nam de resultaten van 7.000 emoji-gebruikers in de VS, het VK, Duitsland, Frankrijk, Japan, Australië en Zuid-Korea en komt precies op tijd voor Wereld Emoji-dag, die op zaterdag juli is 17.

Volgens Emojipedia zijn er 3.521 emoji's, waaronder symbolen, vlaggen, reizen en plaatsen, eten en drinken, smileys en mensen, en meer.

De meest recente emoji-update is dit jaar uitgerold naar apparaten als onderdeel van Emoji 13.1, en bracht een gezichtsspiraal met ogen, een hart in vuur en vlam, een gezicht dat uitademt en meer huidskleuropties voor koppels met een hart in het midden.

Aanbevolen: