Samsung Convoy 3 Review: een robuuste flip-telefoon die bijna verouderd is

Inhoudsopgave:

Samsung Convoy 3 Review: een robuuste flip-telefoon die bijna verouderd is
Samsung Convoy 3 Review: een robuuste flip-telefoon die bijna verouderd is
Anonim

Bottom Line

De Samsung Convoy 3 is een solide allround flip-telefoon, maar met nog maar enkele maanden dienst kunnen we hem niet aanbevelen.

Samsung Konvooi 3

Image
Image

We hebben de Samsung Convoy 3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het is op dit moment zes jaar oud, maar de Samsung Convoy 3 levert nog steeds de klassieke flip-telefoonervaring met een aantal robuuste details. De gestructureerde achterkant en poortafdekkingen voegen een unieke flair toe aan een telefoon die uiteindelijk is voorbereid om de basis te bieden: bellen en gebeld worden, sms'en met het numerieke toetsenblok en misschien een beetje surfen op het web als dat nodig is. Het heeft zelfs een functionele app store waarmee je wat extra tools en games kunt vinden.

De telefoon toont zijn leeftijd echter op een aantal belangrijke manieren - en nog belangrijker, aanstaande veranderingen in het netwerk van Verizon betekenen dat de functionele tijd van de Convoy 3 op deze aarde zeer beperkt is. Het is op dit moment geen slimme pick-up.

Image
Image

Ontwerp: gebouwd om wat misbruik tegen te gaan

De Samsung Convoy 3 heeft de grootte en het gewicht van een gemiddelde flip-telefoon. Het is vrij compact (maar stevig) wanneer het wordt opgevouwen, maar wordt dan geopend om het hoofdscherm en het toetsenbord aan de binnenkant te onthullen. Deze telefoon heeft echter een meer robuuste uitstraling, met een hobbelige textuur op de achterkant en rubberen linker- en rechterkant.

Elke poort - van de hoofdtelefoonaansluiting tot de micro-USB- en microSD-openingen - wordt ook beschermd door een klepje dat u kunt losmaken voor toegang. De telefoon is niet waterdicht, maar voldoet volgens Verizon aan militaire specificaties voor stof, schokken en extreme hitte. Het is in ieder geval beter beschermd tegen de elementen als u het buitenshuis of op een bouwplaats wilt gebruiken.

Aan de buitenkant bevindt zich het externe scherm, dat de tijd weergeeft en een blik biedt op inkomende oproepen en sms-berichten, evenals gemakkelijke toegang tot instellingen. Hieronder vindt u drie muziekknoppen waarmee u uw muziek kunt bedienen zonder de handset te openen. En bovenaan bevinden zich de camera en flitser, die kunnen worden gebruikt wanneer de telefoon open is vanaf de achterkant of gesloten is om selfie-opnamen te maken.

De gestructureerde achterkant en poortafdekkingen voegen een unieke flair toe aan een telefoon die uiteindelijk klaar is om de basis te bieden.

Er is een felrode Push-to-talk-knop aan de linkerkant, samen met de volumeknop en microSD-kaartsleuf. De rechterkant heeft de micro-USB- en 3,5 mm koptelefoonpoorten, evenals een luidsprekerknop.

Klap de Convoy 3 open en je zult het vlees van de ervaring vinden met het hoofdscherm bovenaan en het toetsenbord en de navigatieknoppen onderaan. Er is een richtingspad met een middelste knop boven de cijfertoetsen, samen met de typische knoppen voor verzenden/wissen/beëindigen, menuknoppen en speciale knoppen voor de camera en spraakopdrachten.

Er is hier één verbijsterend ontwerpkenmerk: een glanzend zilveren slot aan de achterkant dat naar rechts kan worden gedraaid om te voorkomen dat het achterpaneel loskomt. U kunt het echter eenvoudig vergrendelen en ontgrendelen met uw vingernagel, en het losjes bevestigde slot voegt een rinky-dink ratelend geluid toe aan de telefoon. Het voelt goedkoop aan en het is erg verwarrend.

Bottom Line

De Samsung Convoy 3 wordt geleverd met de batterij aan de buitenkant van de telefoon, dus je moet de achterkant verwijderen en die erin steken. Er is echter geen simkaart, dus je hoeft je geen zorgen te maken over Dat. We hebben onze telefoon geactiveerd door rechtstreeks vanaf de Convoy 3 zelf te bellen, maar je kunt hem ook activeren vanaf de website van Verizon.

Prestaties: Net genoeg vermogen

De Qualcomm QSC 6185-chip in de Samsung Convoy 3 is enkele jaren oud en niet erg krachtig, maar nogmaals, er wordt hier niet veel gevraagd. De interface omzeilen is een vrij snel proces, omdat je het hoofdmenuscherm gebruikt om toegang te krijgen tot apps, tools, instellingen, e-mail, navigatie en meer. Het is gebouwd voor de basis en voert ze bewonderenswaardig uit.

Image
Image

Connectiviteit: vastgelopen met 3G

Het 3G-netwerk van Verizon wordt gebruikt voor de Convoy 3, die helaas de nieuwere LTE-standaard niet ondersteunt. Oproepontvangst was erg solide in onze tests, terwijl surfen op het web niet verrassend behoorlijk traag was. De telefoon kan geen verbinding maken met wifi, dus je kunt niet vertrouwen op een sneller thuisnetwerk of openbare hotspot voor snellere toegang.

Het verwijderbare 1.300mAh-batterijpakket in de Samsung Convoy 3 is een trooper. Hij heeft een gesprekstijd van 6,5 uur, maar hij gaat lang mee in de stand-bymodus als je hem niet veel gebruikt.

Weergavekwaliteit: helemaal solide

Beide schermen op de LG Convoy 3 zijn vrij gebruikelijk voor flip-telefoons in termen van algemene grootte en resolutie. Het 2,4-inch hoofdscherm is een 320 x 240 TFT LCD-scherm dat scherp genoeg is om de tekst en eenvoudige afbeeldingen die je tegenkomt over te brengen, en het wordt behoorlijk helder. Het ziet er een beetje klein uit op de telefoon, gezien de enorme hoeveelheid rand rond het scherm, maar het werkt prima.

Aan de buitenkant heeft het kleine 1,3-inch TFT LCD vierkante scherm een resolutie van 128 x 128. Aangezien het bedoeld is voor niet meer dan het vertellen van de tijd, het weergeven van een voorbeeld van berichten en inkomende oproepen en je muziek laten bedienen, is het stevig uitgerust voor de taken die voorhanden zijn.

Geluidskwaliteit: hit of miss

Samsung's telefoon heeft een groter luidsprekerrooster dan op de meeste flip- en standaardtelefoons, omdat het de onderkant van het gezicht onder het externe scherm bedekt met twee doorzichtige gaten. De output klonk echter nog steeds behoorlijk beperkt en blikkerig als we muziek speelden. Je wilt waarschijnlijk toch geen klaptelefoon gebruiken om deuntjes te laten klinken.

De speakerphone wordt luid genoeg om redelijk goed te horen, hoewel een persoon die we belden ons moeilijk duidelijk kon horen toen de speakerphone was ingeschakeld. Zonder speakerphone was de gesprekskwaliteit aan beide kanten solide, maar niet zo duidelijk als bij het gebruik van een LTE-compatibele handset zoals de LG Ex alt LTE.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: niets bijzonders

De 3,2-megapixelcamera aan boord van de Samsung Convoy 3 maakt geen bijzonder goede foto's. Een stabiele foto maken is al moeilijk genoeg, omdat veel van de foto's die we hebben gemaakt wazige elementen bevatten, maar je kunt solide details krijgen in de veronderstelling dat alles duidelijk is. Foto's hebben echter meestal een vervaagde uitstraling. Resultaten bij weinig licht zijn ruw zonder de flitser, en tijdens het gebruik helpt het bij de zichtbaarheid, het voegt hardheid toe aan de resultaten.

Videokwaliteit is ook niets bijzonders. De 320 x 240 clips hebben een ongelooflijk lage resolutie en daardoor erg wazig. Je gebruikt de ene camera als zowel de primaire als selfie-shooter voor zowel foto's als videoclips. Als de telefoon is gesloten, kun je selfies maken terwijl je naar het kleine buitenscherm kijkt voor een voorbeeld.

De Convoy 3 zal naar verwachting onbruikbaar worden zodra Verizon's oudere 3G-netwerk eind 2019 sluit.

Batterij: het gaat en gaat mee

Het verwijderbare 1.300mAh-batterijpakket in de Samsung Convoy 3 is een trooper. Hij heeft een gesprekstijd van 6,5 uur, maar gaat veel langer mee in de standby-modus als je hem niet veel gebruikt. Samsung suggereert dat het tot 450 uur kan overleven op een volledige lading, wat bijna 19 dagen is. In ons gemengd gebruik met een paar telefoontjes, verschillende sms'jes die heen en weer werden geschoten en wat licht surfen op het web, hebben we na drie dagen slechts een van de vier batterijbalken op het scherm uitgeschakeld.

Image
Image

Software: geen e-mail meer

De Samsung Convoy 3 gebruikt hetzelfde mobiele BREW-besturingssysteem dat in de loop der jaren op verschillende flip-telefoons en basistelefoons is gebruikt. Zoals hierboven vermeld, is het hier behoorlijk snel en responsief. Het hoofdmenu is uw primaire toegangspoort tot de talloze functies, apps en hulpmiddelen op de telefoon, en het is niet moeilijk om u te verplaatsen.

Helaas werkt niet elke dienst nog op het verouderde toestel. We konden de ingebouwde e-mailapp helemaal niet laten werken. Elke keer dat we het openden, probeerde de app enkele seconden om verbinding te maken voordat het uiteindelijk faalde. Dat is een grote klap voor iedereen die e-mailwaarschuwingen op zijn telefoon wil ontvangen of snel een antwoord wil sturen als dat nodig is.

Browsen op het web met de meegeleverde Opera Mini-browser is geen bijzonder plezierige ervaring, omdat je langzaam met de aanwijzer moet scrollen om links te markeren en URL's in te tikken met de cijfertoetsen. Het laadt pagina's echter goed genoeg om functioneel te zijn, voor het geval u iets moet opzoeken terwijl u niet achter een computer zit.

Verrassend genoeg heeft de Convoy 3 nog steeds een functionele app store waarmee je apps en games van derden rechtstreeks naar je telefoon kunt downloaden. Toegegeven, er is op dit moment niet veel meer over, en geen van de premium-apps leek het geld waard te zijn, maar we pakten een paar gratis games en hadden er een beetje plezier mee.

Bottom Line

Bijna zes jaar na de oorspronkelijke release is de Samsung Convoy 3 niet langer verkrijgbaar bij Verizon of Samsung. U kunt het echter vinden bij derden en tweedehands verkopers. Op het moment van schrijven kan een nieuwe handset u $ 140 of meer kosten op Amazon, terwijl een gebruikte versie voor $ 25 of minder wordt verkocht. We raden je aan om op dit moment geen geld uit te geven aan deze telefoon, gezien de korte resterende levensduur van het 3G-netwerk van Verizon.

Samsung Convoy 3 vs. LG Ex alt LTE

De Samsung Convoy 3 en LG Ex alt LTE zijn twee van de flip-telefoons die je met Verizon kunt gebruiken, maar de Ex alt LTE is een veel nieuwer apparaat. Surfen op het web is wat makkelijker op de Ex alt LTE, de camerakwaliteit is verbeterd en het grotere scherm is fijn. De Convoy 3 heeft het voordeel van een buitenste display en ook een app store, maar er is toch weinig waardevols om te downloaden.

Uiteindelijk is de grootste overwinning van de LG Ex alt LTE in deze confrontatie echter een beslissende: hij zal in de nabije toekomst blijven werken, terwijl de Convoy 3 al verouderd is.

Koop het nu niet

Op zichzelf is de Samsung Convoy 3 een redelijk goede en duurzaam gebouwde flip-telefoon die ideaal is voor bellen, sms'en en niet veel meer. Het veel grotere probleem is echter dat de Convoy 3 geen verbinding kan maken met het LTE-netwerk van Verizon of de 3G-netwerken van andere providers, wat betekent dat er weinig voordeel is om tegenwoordig geld uit te geven aan deze telefoon.

Specs

  • Productnaam Convoy 3
  • Product Merk Samsung
  • SKU SCH-U680MAAVZW
  • Prijs $140.00
  • Releasedatum augustus 2013
  • Productafmetingen 0,82 x 2,04 x 4,07 inch.
  • Opslag 512MB
  • Camera 3.2MP
  • Processor Qualcomm QSC6185
  • Batterijcapaciteit 1, 300
  • RAM 256MB
  • Poorten microUSB
  • Platform BREW
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: