Samsung BAR Flash Drive Review: solide maar verouderd

Inhoudsopgave:

Samsung BAR Flash Drive Review: solide maar verouderd
Samsung BAR Flash Drive Review: solide maar verouderd
Anonim

Bottom Line

De Samsung BAR biedt een behoorlijke hoeveelheid stroom in een klein pakket, maar is sindsdien overschaduwd door Samsung's nieuwere (en goedkopere) BAR Plus

Samsung 32GB BAR metalen flashdrive

Image
Image

We hebben de Samsung BAR-flashdrive gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung BAR is een extreem populaire flashdrive geweest, met opties van 32, 64 en 128 GB. Het mist geavanceerde functies zoals gegevenscodering, maar de eenvoudige metalen behuizing is zeer duurzaam en biedt bescherming tegen water, magneten en extreme temperaturen.

We hebben dit bestverkochte apparaat getest om te zien hoe het standhoudt. De 20-30 MB/s USB 3.0-overdrachtssnelheden zullen je waarschijnlijk niet wegblazen, maar ze zijn acceptabel voor licht tot matig gebruik. De grootste zwakte van de BAR is dat deze is vervangen door een nieuwer, goedkoper model: de BAR Plus.

Image
Image

Ontwerp: draagbaarheid is de prioriteit

Zelfs onder kleine USB-sticks is de Samsung BAR piepklein. Het meet ongeveer anderhalve centimeter lang en heeft een onhandig omvangrijke sleutelhanger aan het ene uiteinde. De glanzende metalen behuizing ziet er mooi uit en voelt duurzaam aan, hoewel hij gevoelig is voor veel vingerafdrukken. De sleutelhanger kan gemakkelijk aan sleutels, rugzakritsen en lanyards worden bevestigd, of past gewoon in een zak. Het Samsung-logo is duidelijk op de voorkant bedrukt met de opslagruimte op de achterkant.

De eenvoudige metalen behuizing is zeer duurzaam en biedt bescherming tegen water, magneten en extreme temperaturen.

Poorten: Standaard USB 3.0

De Samsung Bar ondersteunt zowel USB 3.0 als oudere USB 2.0-poorten. Het heeft een leessnelheid tot 150 MB/s voor sequentiële bestanden met USB 3.0.

Image
Image

Configuratieproces: net zo eenvoudig als het inpluggen

Voor een USB-drive die niet meer is dan een kleine metalen stick, is het geen verrassing dat de Samsung BAR geen software of installatie vereist. Stop het gewoon in een USB-slot en begin met het laden van bestanden.

De BAR is standaard ingesteld op het oudere FAT32-bestandssysteem, wat betekent dat als u bestanden groter dan 4 GB wilt overbrengen, zoals full-length HD-films, u deze moet formatteren naar exFAT of NTFS.

Prestaties: Teleurstellende schrijfsnelheden

Met behulp van het benchmarkprogramma voor gegevensoverdracht Crystal Disk Mark en een USB 3.0-poort, zagen we leessnelheden van gemiddeld 135 MB/s en schrijfsnelheden variërend van 30 MB/s tot bijna 50 MB/s, afhankelijk van de grootte van de testmap.

Onze meer praktische tests genereerden echter aanzienlijk lagere schrijfsnelheden. Het kostte een stevige minuut om een HD-video van 1,1 GB en 32 minuten over te zetten naar de Samsung BAR, met een gemiddelde schrijfsnelheid van ongeveer 22 MB/s. Het overzetten van die video naar onze pc resulteerde in de verwachte overdrachtssnelheid van 130 MB/s (ongeveer acht seconden). Een digitale kopie van Avengers: Infinity War duurde iets meer dan vier minuten om te schrijven en ongeveer 40 seconden om terug naar de pc te kopiëren.

De Samsung BAR wordt ook behoorlijk heet tijdens het overbrengen, en zonder een plastic hoes is de hitte veel meer merkbaar.

We hebben ook grote koepelmappen getest vol met MP3-muziek en JPG-foto's en videoclips. Beide keren duurde het een minuut om mediamappen van 1 GB naar de USB over te zetten, met gemiddelde schrijfsnelheden die schommelden tussen 16 en 25 MB/s, inclusief enkele vreemde haperingen toen het zakte tot minder dan 5 MB/s.

De Samsung BAR wordt ook behoorlijk heet tijdens het overbrengen, en zonder een plastic hoes is de hitte veel meer merkbaar dan bij de meeste andere USB-opslagapparaten.

Image
Image

Prijs: Absoluut te duur

Met een adviesprijs van $24,99 voor het 32GB-model is de Samsung BAR veel te duur in vergelijking met de concurrentie. De BAR heeft geen extra functies of visuele flair om de prijsstijging te verklaren, en hoewel het over het algemeen voor minder wordt aangeboden nu er een nieuwer model is uitgebracht, is het nog steeds te duur voor technologie die alleen maar meer verouderd zal worden.

Samsung's nieuwere BAR Plus-flashdrive belooft hogere snelheden en een verstandiger prijskaartje. Dit model varieert van $ 13,99 tot $ 74,99 voor opslagcapaciteiten van 32 GB tot 256 GB.

Competitie: Koop de Samsung BAR Plus

Nog een kleine metalen stok, de Kingston DataTraveler zou de lang verloren gewaande tweelingbroer van de BAR kunnen zijn. De DataTraveler is absoluut veel goedkoper dan de te dure BAR, hoewel hij ook de duurzamere functies van de BAR mist, zoals water- en schokbestendigheid.

In vergelijking met de nieuwere en goedkopere BAR Plus van Samsung kan de DataTraveler echter niet concurreren, en de oudere versie van de BAR ook niet. Er is echt geen reden om deze oudere versie te krijgen als de BAR Plus voor minder beschikbaar is.

Geef dit door en koop een nieuwer model

Er is niets inherent mis met de Samsung BAR. Er is zelfs veel dat we leuk vinden aan het ontwerp en de duurzaamheid. Maar het is overschaduwd door het nieuwere model van Samsung, de BAR Plus, met een vergelijkbaar fysiek metalen ontwerp en hogere overdrachtssnelheden tegen een lagere prijs.

Specs

  • Productnaam 32GB BAR Metal Flash Drive
  • Product Merk Samsung
  • UPC MUF-32BA/AM
  • Prijs $23,00
  • Productafmetingen 1,57 x 0,48 x 0,43 inch.
  • Opslag 32GB, 64GB, 128GB
  • Poorten USB 3.0, 2.0
  • Compatibiliteit Windows 7, 8, 10, Mac, Linux
  • Garantie 5 jaar

Aanbevolen: