LG Ex alt LTE Review: een flip-telefoon met een moderne touch

Inhoudsopgave:

LG Ex alt LTE Review: een flip-telefoon met een moderne touch
LG Ex alt LTE Review: een flip-telefoon met een moderne touch
Anonim

Bottom Line

De LG Ex alt LTE is een meer gepolijste, zij het prijzige kijk op de klassieke flip-telefoon

LG Ex alt LTE VN220

Image
Image

We hebben de LG Ex alt LTE gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Smartphones hebben de eenvoudigere functie en flip-telefoons van vroeger grotendeels vervangen, maar voor iedereen die een basistelefoon wil voor bellen, sms'en en iets meer, heeft de LG Ex alt LTE een solide aantrekkingskracht. Exclusief verkrijgbaar via Verizon, de LG Ex alt LTE past het vertrouwde flip-phone-ontwerp aan met een slankere en modernere uitstraling. Met een fatsoenlijk scherm aan de binnenkant en grote toetsen op het toetsenbord, is het een goede kijk op dit soort vormfactor. Het ontbreken van een extern scherm kan echter teleurstellen en de prijs is nogal hoog voor wat je krijgt.

Image
Image

Ontwerp: strak en minimaal

De LG Ex alt LTE wordt nog steeds gedomineerd door plastic, maar heeft niet het goedkope uiterlijk van veel andere flip-telefoons. Het algehele ontwerp is professioneel en hoogwaardig, met afgeplatte zilveren zijkanten met een gestructureerd patroon langs een groot deel van het oppervlak en enkele hoekige accenten.

Dat gezegd hebbende, de LG Ex alt LTE voelt niet significant beter in de hand dan concurrenten. Het kraakt nog wel een beetje als je er goed in knijpt of stevig op de knoppen drukt. Het is een redelijk stevig aanvoelende handset, hoewel het een beetje los zit bij het scharnier. Je zou het waarschijnlijk in tweeën kunnen draaien en openbreken als je zo geneigd was, maar dat is waar met de overgrote meerderheid van flip-telefoons.

De LG Ex alt LTE is geavanceerder van ontwerp dan je gemiddelde, goedkope flip-telefoon.

Binnen is de look wat typischer. Het heeft een groot scherm dat een groot deel van de bovenste helft bedekt, en een toetsenbord en navigatieknoppen nemen een groot deel van de onderkant in beslag. De cijfertoetsen zijn groot en gemakkelijk in te drukken, plus er is een rond richtingspad boven met een grote Select-knop in het midden. De LG Ex alt LTE heeft ook speciale knoppen voor het inschakelen van spraakopdrachten en het activeren van de luidsprekerfunctie tijdens een gesprek.

Aan de linkerkant bevindt zich een volumeknop en een microSD-poort, terwijl de rechterkant van de telefoon een speciale camera-ontspanknop en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting heeft. De camera van de telefoon bevindt zich aan de achterkant, maar in tegenstelling tot veel flip-telefoons die hem op het opvouwbare gedeelte plaatsen, zit hij eigenlijk op het hoofdgedeelte. Vaak bedekten onze vingers de lens toen we gingen fotograferen, wat betekende dat we onze grip moesten aanpassen om een foto te maken.

Het andere potentiële ontwerpprobleem komt van een omissie: er is geen buitenste scherm om een glimp op te vangen van wie er belt voordat je de telefoon openklapt. U kunt er echter nog steeds voor kiezen een oproep te negeren, zelfs nadat u hebt gezien wie er belt. De LG Ex alt LTE heeft echter een klein rood LED-lampje aan de buitenkant, dat knippert als er een oproep of melding is, en je kunt aangepaste beltonen instellen voor contacten voor een meer specifieke waarschuwing over wie je belt.

De LG Ex alt LTE wordt geleverd met 8 GB interne opslag, hoewel je daar maar 4,3 GB van hebt om mee te spelen voor foto's, video's en muziek. Dat is nog best veel voor een klaptelefoon. Je kunt ook een goedkope microSD-kaart van maximaal 32 GB plaatsen om meer deuntjes in te pakken of afbeeldingen en video's op te slaan.

Bottom Line

Het installatieproces voor de LG Ex alt LTE is vrij eenvoudig. Het wordt geleverd met de simkaart van Verizon geïnstalleerd, maar u moet de batterij plaatsen door de achterklep los te wrikken. Zodra de telefoon is opgeladen, kunt u deze activeren vanaf het apparaat zelf of via de Verizon-website.

Prestaties: doet het werk

Zoals veel Android-smartphones heeft de LG Ex alt LTE een Qualcomm-processor, maar deze quad-core Snapdragon 210 zit aan de onderkant van snelheid en pure verwerkingscapaciteit, wat logisch is gezien de relatief basisfunctionaliteit van de telefoon.

Navigeren door de interface is behoorlijk responsief, hoewel het een extra seconde of twee kan duren voordat de inhoud is geladen nadat je een functie hebt geopend (zoals de fotogalerij).

Connectiviteit: snelle LTE

Zoals de naam al doet vermoeden, is de LG Ex alt LTE gebouwd voor het 4G-netwerk van Verizon. Veel flip-telefoons op de markt draaien nog steeds op 3G-netwerken, maar Verizon sluit zijn 3G-netwerk eind 2019 af. Als zodanig is de LG Ex alt LTE een van de zeldzame basistelefoons die in de nabije toekomst met Verizon zal werken.

Visueel gezien is de LG Ex alt LTE een stuk beter dan andere flip-telefoons met zijn minimale allure en stijlvoller ontwerp.

Afgezien van een verbeterde spraakkwaliteit, is er niet veel waarvoor je LTE-service nodig hebt op de LG Ex alt LTE. Maar als u besluit om met de ingebouwde browser op internet te surfen, worden afbeeldingen meestal vrij snel geladen. Het is niet zo snel als het gebruik van een recente smartphone, maar de browse-ervaring was beter dan verwacht.

Gelukkig kun je verbinding maken met een 2,4 GHz wifi-netwerk om te voorkomen dat je al je gegevens gebruikt wanneer je thuis of in de buurt van een hotspot bent. De telefoon biedt ook zijn eigen mobiele hotspot-mogelijkheid, zodat u een lokaal Wi-Fi-netwerk kunt maken voor een ander apparaat om verbinding mee te maken en toegang te krijgen tot uw Verizon-data-abonnement. Het was echter niet compatibel met het specifieke prepaid-abonnement dat we gebruikten om het apparaat te testen.

Image
Image

Weergavekwaliteit: groot en solide

De LG Ex alt LTE heeft een vrij groot scherm voor een flip-telefoon op drie inch diagonaal. Het beschikt over een 400 x 240 resolutie (155 pixels per inch) en een TFT LCD. Tekst en afbeeldingen zien er wazig uit en alles is een beetje wazig, en hoewel de kijkhoeken niet geweldig zijn, zijn ze veel beter dan de rivaliserende Alcatel Go Flip.

Het scherm is echter stevig kleurrijk en wordt behoorlijk helder, en het zal de klus klaren voor de meeste basistaken. Een groter scherm helpt ook bij de zichtbaarheid, dus het is een handige upgrade.

Geluidskwaliteit: Gemengde resultaten

Draai de telefoon om en je vindt een klein luidsprekerrooster naast de camera. De LG Ex alt LTE is niet echt ontworpen voor razendsnelle weergave, maar hij speelt muziek behoorlijk af. Het is een beetje blikkerig, en je zult zeker horen hoe beperkt de luidspreker is bij de hogere volume-instellingen, maar het doet zijn werk als je snel wilt kunnen afspelen.

De gesprekskwaliteit is gelukkig sterk dankzij het 4G LTE-netwerk van Verizon en de HD Voice-functionaliteit. De telefoon ondersteunt ook bellen via Wi-Fi, voor het geval je geen mobiele ontvangst hebt. De speakerphone klinkt vrij helder op de LG Ex alt LTE, maar wordt helaas niet erg luid. Een beller aan de andere lijn zei ook dat de spraakkwaliteit niet zo duidelijk was toen we de luidspreker hadden ingeschakeld.

Camera/Video Kwaliteit: Beter dan andere standaard telefoons

Geen verrassingen hier, de 5-megapixelcamera op de LG Ex alt LTE is niet ontworpen voor eersteklas mobiele fotografie. Het is een low-end, rechttoe rechtaan shooter die in staat is om stilstaande beelden en 720p-resolutie video vast te leggen met 30 frames per seconde.

Je krijgt niets dat helemaal Instagram-klaar is van de LG Ex alt LTE, maar nogmaals, je zult Instagram hier toch niet gebruiken.

Het heeft autofocus, dus de telefoon kan in ieder geval scherpstellen wat je probeert vast te leggen, maar zelfs een goed gekaderde opname is waarschijnlijk een beetje wazig en mist fijne details, om nog maar te zwijgen van een verwassen look -uit. Foto's bij weinig licht zijn niet erg goed en vertonen consequent veel meer onscherpte, en er is geen flitser om donkere scènes te verlichten. Evenzo zijn videoclips ongeveer net zo goed als de foto's.

Je krijgt niets dat helemaal Instagram-klaar is van de LG Ex alt LTE, maar nogmaals, je zult Instagram hier toch niet gebruiken. Voor een snelle foto van een huisdier, een landschap of een merkwaardig gezicht, is het prima.

Bottom Line

Het verwijderbare batterijpakket van 1, 470 mAh belooft tot zes uur gesprekstijd en tot 10 dagen standby-tijd. Uw werkelijke dagelijkse uptime hangt af van hoeveel u de telefoon daadwerkelijk gebruikt voor zaken als oproepen, sms-berichten, fotografie en surfen op het web. Als u slechts af en toe belt en sms't, kunt u enkele dagen wachten op een volledige lading. Aan de andere kant, als je de telefoon elke dag herhaaldelijk opent voor verschillende taken, kan het zijn dat je om de paar dagen moet worden opgeladen.

Software: werkt prima

LG's interface hier is vrij eenvoudig. De middelste knop in het richtingspad opent het menuscherm, dat toegang biedt tot berichten, de camera, de internetbrowser en instellingen. Hier vindt u ook basishulpmiddelen zoals een spraakrecorder, agenda, alarmen, een rekenmachine en notitieblok.

Browsen op het web is niet erg intuïtief op de LG Ex alt LTE, omdat je langzaam het richtingspad gebruikt om de aanwijzer te verplaatsen om op links te klikken, of de cijfertoetsen gebruikt om in URL's te tikken. Het is niet iets dat we regelmatig wilden doen, maar als je in een mum van tijd webtoegang nodig hebt, is het er. Pagina's worden meestal redelijk goed geladen op dit grotere flip-telefoonscherm en je kunt zelfs video's bekijken als je het niet erg vindt om te loensen.

De Ex alt LTE heeft een speciale knop voor spraakopdrachten, waarmee je bijvoorbeeld een contact of nummer kunt bellen of sms'en, een tool kunt openen of muziek kunt afspelen. Het is geen met internet verbonden spraakassistent zoals je die op smartphones zult vinden, maar het kan sneller zijn dan door menu's navigeren.

Prijs: het is niet goedkoop

Voor een verkoopprijs van $ 144 van Verizon is de LG Ex alt LTE een stuk duurder dan veel andere flip-telefoons die tegenwoordig op de markt zijn, inclusief apparaten van bedrijven als Alcatel, Tracfone en ZTE die te vinden zijn voor de helft van de prijs of minder.

Het voordeel is dat de LG Ex alt LTE een geavanceerder ontwerp heeft dan je gemiddelde, goedkope flip-telefoon, en de 4G LTE-connectiviteit betekent dat oproepen geweldig klinken en dat de telefoon blijft functioneren, zelfs als providers hun oude 3G-netwerken. Maar voor een prijs in de buurt van $ 150, moet je nadenken of het de moeite waard is om in plaats daarvan een budget-smartphone te kopen.

LG Ex alt LTE vs. Alcatel Go Flip

De LG Ex alt LTE en Alcatel Go Flip behoren tot de weinige huidige, LTE-compatibele flip-telefoons op de markt, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen hen. LG ging voor een meer verfijnde, bijna professionele look voor de Ex alt LTE, terwijl de Go Flip er vrij goedkoop uitziet en aanvoelt. Het heeft echter een buitenste display, terwijl de Ex alt LTE breekt met het typische ontwerp van een flip-telefoon door die functie te schrappen.

We denken dat de Ex alt LTE een betere algemene gebruikerservaring biedt, inclusief een groter scherm met betere kijkhoeken en een responsievere interface (ondanks dat beide telefoons dezelfde processor gebruiken). Met de Alcatel Go Flip, variërend in prijs tussen $ 20 en $ 96, afhankelijk van de provider, is het echter veel meer een koopje.

Betalen voor extra glans?

Visueel gezien is de LG Ex alt LTE een stuk beter dan andere flip-telefoons met zijn minimale allure en stijlvoller ontwerp. Functioneel is het nog steeds een flip-telefoon. Het profiteert van een geweldige gesprekskwaliteit en snel surfen op het web van Verizon's LTE-netwerk, maar verder wordt het nog steeds beperkt door de vormfactor van de flip-telefoon en het ontbreken van een buitenscherm kan liefhebbers van flip-telefoons frustreren.

Specs

  • Productnaam Ex alt LTE VN220
  • Product Merk LG
  • SKU 652810800723
  • Prijs $144.00
  • Releasedatum juni 2017
  • Productafmetingen 0,69 x 2,13 x 4,44 inch.
  • Camera 5MP
  • Opslag 8GB
  • Batterijcapaciteit 1, 470
  • processor Qualcomm Snapdragon 210
  • Poorten microUSB
  • Platform LG

Aanbevolen: