Alcatel Go Flip Review: een goedkope, maar functionele LTE-fliptelefoon

Inhoudsopgave:

Alcatel Go Flip Review: een goedkope, maar functionele LTE-fliptelefoon
Alcatel Go Flip Review: een goedkope, maar functionele LTE-fliptelefoon
Anonim

Bottom Line

De Alcatel Go Flip is geen geweldige telefoon, maar de prijs is laag genoeg om enkele van de meer in het oog springende problemen te vergeven.

Alcatel GO FLIP

Image
Image

We hebben de Alcatel Go Flip gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Flip-telefoons zijn grotendeels de weg van de dinosaurus gegaan, maar er zijn enkele nieuwe op de markt, die goedkopere communicatieapparaten bieden voor gebruikers die geen robuuste smartphone willen. Alcatel's Go Flip is er een van. Het heeft een snelle 4G LTE mobiele verbinding zoals de toonaangevende smartphones van vandaag, maar behoudt de vertrouwde, compacte vormfactor uit het verleden.

De Go Flip is beschikbaar voor meerdere providers, waaronder T-Mobile, Sprint en Boost Mobile, en kan een reeks basistaken uitvoeren voor consumenten die geen groot aanraakscherm of toegang tot tal van apps en spelletjes. De Go Flip heeft echter een aantal zwakke punten die hem weerhouden van grootsheid.

Image
Image

Ontwerp: Goedkoop gevoel

De Alcatel Go Flip is een beetje platter en breder dan veel van de oude flip-telefoons, maar hij voelt niet meer premium aan in bouwkwaliteit. Eén aanraking zal je ervan overtuigen dat dit is ontworpen als een zuinige telefoon, met goedkoop aanvoelend plastic en een krakend gevoel bij het bouwen. Hoewel de Go Flip niet bijzonder duurzaam aanvoelt, is hij wel functioneel en betaalbaar.

De buitenkant is glanzend met een subtiel glittereffect op ons blauwe model, terwijl de verwijderbare achterkant een mat dambordpatroon heeft. Het is allemaal matzwart plastic tussen en rond het frame van de telefoon, met aan de binnenkant een rubberachtige hoes voor de cijfertoetsen en navigatieknoppen. Onder het scherm staat een groot Alcatel-logo.

Een aanraking zal je ervan overtuigen dat dit is ontworpen als een zuinige telefoon, met goedkoop aanvoelend plastic en een krakend gevoel bij het bouwen.

Aan de rechterkant bevinden zich de volumeknop en een speciale camera-sluiter/toegangsknop, terwijl de linkerkant van de telefoon de 3,5 mm koptelefoonpoort en micro-USB-oplaadpoort heeft. De toetsenbordtoetsen zijn groot en responsief, en er is zelfs een handige speciale berichtenknop links van het richtingspad, ideaal voor zware sms'ers die snelle toegang tot de app nodig hebben.

Bottom Line

Zodra je de simkaart voor een compatibele provider hebt geplaatst en de batterij erin hebt gestopt, duurt het maar een paar minuten om de telefoon aan de gang te krijgen. Je houdt de rode knop Beëindigen ingedrukt om de Go Flip in te schakelen, kiest je taal in het menu en kiest vervolgens of je wel of niet lid wilt worden van een wifi-netwerk. Dat is het eigenlijk.

Prestaties: Een beetje traag

Als klaptelefoon heeft de Alcatel Go Flip geen erg ambitieuze doelen. Het is meestal ontworpen voor bellen en sms'en, maar het is ook in staat om foto's te maken, e-mails te ontvangen, muziek af te spelen en zelfs af te stemmen op FM-radio.

De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 210-processor aan de binnenkant, wat een veel lagere versie is van het soort chips dat je in veel Android-telefoons ziet. De Go Flip kan al deze bovenstaande taken aan, maar het is niet de snelste of meest responsieve flip-telefoon die we hebben gebruikt. Door de menu's navigeren kan een beetje traag aanvoelen en we hebben ondervonden dat het menu Instellingen vastloopt waar een scherm niet volledig zou worden geladen. Dat is waarschijnlijk meer een softwareprobleem dan een hardwareprobleem, maar het had invloed op de dagelijkse ervaring, ongeacht de oorzaak.

Bottom Line

We gebruikten de T-Mobile-variant van de Alcatel Go Flip op zijn 4G LTE-netwerk en vonden websites die snel laadden bij gebruik van de ingebouwde webbrowser. Je kunt ook verbinding maken met wifi voor zowel data als bellen.

Weergavekwaliteit: groot, maar van slechte kwaliteit

Het 2,8-inch TFT LCD-hoofdscherm van de Alcatel Go Flip heeft een resolutie van 320 x 240, wat vrij gebruikelijk is in termen van grootte en duidelijkheid voor flip-telefoons. Het is niet zo'n helder scherm als je tegenwoordig op de meeste smartphones zult aantreffen, met tekst en afbeeldingen met zichtbare fuzz langs de randen, maar het is duidelijk genoeg om alledaagse taken uit te voeren.

Het scherm kan er behoorlijk pittig uitzien met gedurfde kleuren en solide helderheid, maar vanuit elke andere hoek lijdt het zicht eronder.

Waar het scherm van de Go Flip hapert, is met kijkhoeken. Frontaal kan het scherm er behoorlijk pittig uitzien met gedurfde kleuren en solide helderheid, maar vanuit elke andere hoek lijdt het zicht eronder. Van onderaf ziet het scherm er erg gedempt uit; van bovenaf is het donker en moeilijk om kleuren te zien. Dit is vooral merkbaar bij het maken van foto's met de camera met vaste lens, of zelfs bij het bekijken van de opgeslagen kiekjes in je galerij. Het is gewoon geen erg veelzijdig scherm.

Het buitenste clamshell-scherm van 1,44 inch heeft dezelfde problemen, maar ze zijn niet zo problematisch, omdat je dat scherm voornamelijk zult gebruiken om de tijd te zien, een voorbeeld van inkomende oproepen te bekijken en inkomende teksten te zien.

Geluidskwaliteit: overweldigende audio

Oproepkwaliteit op het LTE-netwerk van T-Mobile was een beetje teleurstellend. Mensen die aan de andere kant van de lijn spraken waren hoorbaar, maar niet zo duidelijk als verwacht - en niet zo duidelijk als bij het gebruik van de LG Ex alt LTE op het LTE-netwerk van Verizon. De luidsprekerfunctie was aan onze kant behoorlijk luid, hoewel de persoon aan de andere kant zei dat het moeilijk was om ons te horen.

Je kunt de kleine achterluidspreker gebruiken om muziek en audio af te spelen, als je wilt, maar de Alcatel Go Flip is niet echt ontworpen om af te spelen. Het is een zeer beperkt klinkende en blikkerige luidspreker.

Image
Image

Camera/Video Kwaliteit: Nauwelijks perfect beeld

De 2-megapixel camera aan de achterzijde van de Alcatel Go Flip is niet erg goed. De resulterende beelden zijn constant wazig en vervaagd, en de camera worstelt soms, zelfs bij schijnbaar fijne verlichting. Je kunt ook 720p HD-video opnemen, maar gezien de camerahardware hier, is het geen verrassing dat de beelden er niet geweldig uitzien.

Het is een camera met vaste focus, wat betekent dat er geen autofocus of handmatige focusmogelijkheden zijn - je hoeft alleen je afstand tot het onderwerp aan te passen om het beste resultaat te krijgen. Helaas kun je met de telefoon geen selfies maken terwijl je het buitenste scherm gebruikt, wat een van de handigere functies is van de Samsung Convoy 3.

Het is zeker functioneel genoeg om een koopje te lijken voor $ 20-30 voor gebruikers die een eenvoudige telefoon nodig hebben om te bellen en sms'en.

Bottom Line

Het verwijderbare batterijpakket van 1, 350 mAh is behoorlijk groot voor een flip-telefoon en Alcatel schat tot acht uur gesprekstijd en 280 uur (bijna 12 dagen) standby-tijd. Bij dagelijks gebruik hield de Go Flip zijn lading goed genoeg vast. Met af en toe bellen, regelmatig sms'en en af en toe cameragebruik, zou je een paar dagen moeten kunnen wachten tussen de oplaadbeurten.

Software: Niets bijzonders

De Alcatel Go Flip draait op KaiOS, een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor moderne flip- en featurephones. Het ziet er anders uit dan de software op andere flip-telefoons, maar doet uiteindelijk hetzelfde soort dingen en heeft een bekende navigatiestructuur vanuit het hoofdmenu.

Vanaf daar heb je toegang tot alle belangrijke functies van de telefoon: van bellen tot het maken van foto's en video's, het verzenden van berichten, het bekijken van afbeeldingen, het afspelen van muziek en FM-radio, het controleren van e-mails en surfen op internet. Zoals gezegd, kan de interface een beetje vastlopen als je door de menu's bladert, en soms traag zijn.

Over het algemeen is KaiOS heel eenvoudig en simplistisch. Het heeft geen enkele app store, dus je kunt geen apps voor sociale media of games van welke soort dan ook downloaden. Er is ook geen navigatie-app of zelfs een app voor het maken van aantekeningen. Het is nog steeds een actueel besturingssysteem dat wordt gebruikt op nieuwe basis-/functietelefoons, maar het heeft niet echt moderne voorzieningen om de Go Flip-ervaring aantrekkelijker te maken dan oudere flip-telefoons. Dat is teleurstellend.

Bottom Line

Afhankelijk van de provider is de Alcatel Go Flip tegenwoordig ongelooflijk goedkoop te vinden. We hebben het bij Boost Mobile gezien voor $ 20, T-Mobile voor $ 75, en Consumer Cellular verkoopt het voor $ 30, terwijl de prijs varieert tussen $ 75 en $ 96 bij andere providers. De Go Flip heeft enkele omissies en tekortkomingen, zoals hierboven beschreven, maar voor $ 20-30 is het een goede deal voor gebruikers die een eenvoudige telefoon nodig hebben om te bellen en sms'en.

Alcatel Go Flip vs. LG Ex alt LTE

LG's Ex alt LTE op Verizon streeft naar een slanke en verfijnde uitstraling, wat in wezen het tegenovergestelde is van wat de Alcatel Go Flip biedt. De Go Flip ziet eruit, voelt aan en gedraagt zich als een behoorlijk goedkope telefoon, die niet veel meer doet dan het minimum als het gaat om bellen en sms'en.

De LG Ex alt LTE is over het algemeen meer gepolijst, maar is ook duurder voor $ 144. Dat is een behoorlijk bedrag om te betalen voor een flip-telefoon, tenzij je dol bent op de vormfactor en eenvoud. De Alcatel Go Flip is niet bijzonder, maar de prijs is goed.

Goedkoop, maar zonder glans

De Alcatel Go Flip is duidelijk bedoeld als een budgetvriendelijk toestel en blinkt daardoor nergens echt in uit. De camera is slecht, het scherm ziet er alleen solide uit en het besturingssysteem kan een beetje traag zijn, maar voor oproepen en sms'en is het voldoende.

Specs

  • Productnaam GO FLIP
  • Product Merk Alcatel
  • SKU 610214647955
  • Prijs $75,00
  • Releasedatum maart 2017
  • Productafmetingen 0,74 x 2,08 x 4,13 inch.
  • processor Qualcomm Snapdragon 210
  • RAM 512MB
  • Opslag 4GB
  • Camera 2MP
  • Batterijcapaciteit 1, 350mAh
  • Poorten micro-USB

Aanbevolen: