Hoe DNS-server te repareren die niet reageert op fouten

Inhoudsopgave:

Hoe DNS-server te repareren die niet reageert op fouten
Hoe DNS-server te repareren die niet reageert op fouten
Anonim

Wanneer je een apparaat verbindt met je thuisnetwerk of een Wi-Fi-hotspot met internettoegang, kan de internetverbinding om verschillende redenen niet werken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Redenen waarom u geen verbinding kunt maken met een DNS-server

Een klasse van fouten houdt verband met Domain Name System - de gedistribueerde naamomzettingsservice die door internetproviders over de hele wereld wordt gebruikt. Computers met Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 kunnen de volgende foutmeldingen rapporteren in het venster Problemen oplossen Gevonden problemen:

De DNS-server reageert niet

Uw computer lijkt correct te zijn geconfigureerd, maar het apparaat of de bron (DNS-server) reageert niet

Het apparaat kan geen internet bereiken wanneer deze storingscondities optreden. Deze DNS-serverfouten kunnen om verschillende redenen verschijnen. Stapsgewijze stappen voor netwerkprobleemoplossing kunnen worden gebruikt om het probleem te diagnosticeren en te repareren, zoals hieronder beschreven.

Probleemoplosser voor Windows-netwerken uitvoeren in Windows 10

Op Microsoft Windows-pc's kan Windows Network Diagnostics worden uitgevoerd om problemen met de internetverbinding op te sporen. Als u niet zeker weet of uw computer DNS-server reageert niet-fouten meldt, volgt u deze stappen:

  1. Selecteer Start en kies vervolgens Instellingen.
  2. Selecteer Netwerk en internet. Het venster Netwerkstatus wordt geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer Probleemoplosser voor netwerken onder Uw netwerkinstellingen wijzigen. Windows Netwerkdiagnose wordt geopend.

    Image
    Image
  4. Volg de stappen om te beginnen en wacht tot de probleemoplossingstests zijn voltooid. De wizard biedt aangepaste diagnostische beoordelingen op basis van de fouten die hij denkt te vinden, dus elke doorgang zal voor verschillende mensen verschillen. Kijk in de Problemen gevonden sectie van het venster voor de foutmelding om mogelijke hoofdoorzaken beter te identificeren.

Probleemoplosser voor Windows-netwerken uitvoeren in Windows 7 of 8

  1. Open het Configuratiescherm.

  2. Open het Netwerkcentrum.
  3. Klik op Problemen oplossen onder Uw netwerkinstellingen wijzigen.

    Image
    Image
  4. Klik Internetverbindingen. Er verschijnt een nieuw venster Internet-verbindingen.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Voer de probleemoplosser uit.

    Image
    Image
  7. Klik op Problemen met mijn verbinding met internet oplossen.

    Image
    Image
  8. Wacht tot de tests voor het oplossen van problemen zijn voltooid en kijk in het gedeelte Gevonden problemen van het venster voor de foutmelding.
  9. Je zou klaar moeten zijn!

Hoe de DNS-server op te lossen die niet reageert op problemen

Om deze storingen in de internetverbinding op de juiste manier op te lossen, moet u het probleem eerst isoleren tot de oorzaak ervan. De secties hieronder behandelen de veelvoorkomende oorzaken van deze storingen:

  • Ongewenste internetprovider
  • Defecte TCP/IP- of DHCP-services
  • Te agressieve antivirussoftware
  • Defecte router of modem
  • Als je er niet zeker van bent dat je internetverbindingsproblemen echt met DNS te maken hebben, probeer dan eerst algemene technieken voor het oplossen van problemen met de verbinding.

Oplossen van TCP/IP- en DHCP-storingen

Het is mogelijk dat de TCP/IP-software in het besturingssysteem van een clientapparaat niet goed werkt en de DNS-serveradressen verkeerd instelt. Door een Windows-computer opnieuw op te starten, worden deze tijdelijke problemen vaak verholpen. Een elegantere oplossing is het uitvoeren van TCP/IP-hulpprogramma's die de standaardprocedure uitvoeren om de Windows IP-adresinstellingen vrij te geven en te vernieuwen.

Op dezelfde manier gebruiken de meeste TCP/IP-netwerken de Dynamic Host Configuration Protocol-service om IP-adressen aan clients toe te wijzen. DHCP wijst niet alleen het privé-IP-adres van het apparaat toe, maar ook primaire en secundaire DNS-serveradressen. Als DHCP niet goed werkt, is het waarschijnlijk nodig om de pc opnieuw op te starten om het te herstellen.

Controleer of zowel op uw apparaat als op de netwerkrouter DHCP is ingeschakeld. Als geen van beide uiteinden van de verbinding DHCP gebruikt, treden er normaal gesproken internetverbindingsfouten op.

DNS-providerproblemen oplossen

Veel mensen configureren hun thuisnetwerk om automatisch DNS-serveradressen van hun internetprovider te verkrijgen. Wanneer de servers of het netwerk van de provider uitvallen of zwaar worden belast met verkeer, kunnen hun DNS-services plotseling stoppen met werken. Klanten moeten wachten tot de provider deze problemen heeft opgelost voordat ze de DNS van de provider kunnen gebruiken.

Als alternatief voor de privé DNS-servers die door elke provider worden ondersteund, bieden verschillende providers, met name Google en OpenDNS, gratis openbare DNS-servers aan. Een routerbeheerder kan de DNS-configuratie van zijn netwerk overschakelen van een privé- naar een openbare DNS-configuratie door de openbare DNS-IP-adressen handmatig in de routerconfiguratie-instellingen in te voeren.

DNS-instellingen kunnen ook op het Windows-apparaat zelf worden toegepast via het Netwerkcentrum. Deze benadering zal echter meestal niet werken als een permanente oplossing, omdat apparaten normaal gesproken hun lokale instellingen verkrijgen en overschrijven met die van de router via DHCP.

Internetblokkades van antivirusprogramma's vermijden

Antivirusprogramma's die mensen op hun Windows-pc's installeren, zijn ontworpen om indringers buiten de deur te houden, maar ze blokkeren ook de internettoegang als ze een apparaat detecteren dat zich misdraagt.

De meeste antivirusprogramma's werken met speciale databasebestanden die de softwareleveranciers automatisch regelmatig bijwerken. Pc-gebruikers realiseren zich vaak niet wanneer deze installatie-updates plaatsvinden, omdat ze op de achtergrond worden geactiveerd en zijn ontworpen om het normale werk niet te onderbreken.

Helaas worden er bij deze gegevensupdates soms fouten gemaakt waardoor het antivirusprogramma denkt dat een computer geïnfecteerd is, terwijl het in werkelijkheid een vals alarm is (fout-positieve test). Deze valse positieven kunnen ervoor zorgen dat Windows plotseling begint met het rapporteren van DNS Server Not Reageert-fouten.

Om te controleren of dit de oorzaak van uw apparaat is, schakelt u het antivirusprogramma tijdelijk uit en voert u Windows Network Diagnostics opnieuw uit. Raadpleeg vervolgens de antivirusleverancier voor een nieuwe update of technische ondersteuning. Hoewel het uitschakelen van antivirus niet werkt als een permanente oplossing, is het normaal (niet altijd) veilig om dit tijdelijk te doen om het probleem op te lossen.

Herstel of vervang een defecte router of modem

Een slecht werkende breedbandrouter of breedbandmodem kan deze DNS-foutmeldingen op thuisnetwerkapparaten activeren. Door de router en het modem opnieuw op te starten, worden intermitterende routerstoringen opgelost, in ieder geval tijdelijk.

Routers en modems moeten uiteindelijk worden vervangen als ze storingen blijven vertonen. Het is echter onwaarschijnlijk dat een van beide op een zodanige manier fa alt dat er regelmatig DNS-fouten worden gegenereerd. Defecte routers en modems kunnen normaal gesproken helemaal niet worden ingeschakeld of genereren anders fouten met betrekking tot de onderliggende netwerkverbinding zelf. Als u verbinding maakt met de router via een bedrade Ethernet-poort, probeer dan de Ethernet-kabel te verplaatsen om in plaats daarvan een andere poort te gebruiken.

Aanbevolen: