Een Gmail-account instellen met de e-mailtoepassing van de Mac

Inhoudsopgave:

Een Gmail-account instellen met de e-mailtoepassing van de Mac
Een Gmail-account instellen met de e-mailtoepassing van de Mac
Anonim

Gmail van Google heeft veel te bieden. De basisvereisten zijn een internetverbinding en een ondersteunde browser, zoals Safari. Omdat Gmail de meeste browsers ondersteunt, is het voor veel gebruikers een natuurlijke keuze, vooral degenen die veel reizen en nooit weten waar ze de mogelijkheid hebben om verbinding te maken met internet en hun berichten op te halen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Mail-toepassing in alle versies van macOS tot en met macOS Catalina en alle OS X-besturingssystemen op Mac-computers.

Image
Image

Gmail en Apple Mail

Gmail's webgebaseerde interface werkt prima voor de meeste mensen, die elk computerapparaat kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot hun webmail. Als het gaat om het gebruik van Gmail thuis of op een Mac-laptop, gebruik je misschien liever de Mail-applicatie van Apple. Met één applicatie, Mail, houdt u al uw e-mailberichten overzichtelijk in één app.

Het concept van het maken van een Gmail-account in Apple Mail is eenvoudig genoeg. Gmail maakt gebruik van standaard e-mailprotocollen en Apple Mail ondersteunt de communicatiemethoden met de Gmail-servers. U kunt een Gmail-account op dezelfde manier toevoegen als een POP- of IMAP-account dat u momenteel gebruikt. De meeste versies van OS X en het nieuwere macOS hebben een geautomatiseerd systeem dat Gmail-accounts voor je aanmaakt.

U kunt een Gmail-account rechtstreeks in Mail of vanuit Systeemvoorkeuren maken. De optie Systeemvoorkeuren is een handige manier om al uw sociale media en uw e-mailaccounts bij elkaar te houden, zodat u eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen die automatisch worden doorgevoerd in elke OS X-app die er gebruik van maakt. De twee methoden, die gebruikmaken van Mail en Systeemvoorkeuren, zijn bijna identiek en creëren uiteindelijk dezelfde gegevens in zowel Mail als Systeemvoorkeuren. Het Gmail-account maakt gebruik van IMAP omdat Google IMAP over POP aanbeveelt.

Als je liever de POP-service van Gmail gebruikt, kun je de benodigde informatie vinden in de Gmail POP3-instellingsgids. U moet ook het handmatige installatieproces gebruiken.

Gmail instellen in recente OS-versies

Het proces van het opzetten van een Google-account in macOS Catalina, macOS Mojave, macOS High Sierra, macOS Sierra, OS X El Capitan, OS X Yosemite en OS X Mavericks in de Mac-systeemvoorkeuren maakt al gebruik van de automatische configuraties aanwezig in het besturingssysteem:

  1. Selecteer het Apple-logo > Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer Internetaccounts.

    Image
    Image
  3. In het paneel Internetaccounts staan e-mail- en socialemedia-accounttypes die compatibel zijn met de Mac. Selecteer Google.

    Image
    Image
  4. Selecteer Open Browser wanneer daarom wordt gevraagd in het vervolgkeuzevenster.

    Image
    Image
  5. Voer uw Google-accountnaam (e-mailadres) in het geopende venster in en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  6. Voer het wachtwoord van uw Google-account in en selecteer vervolgens Next of Set Up (afhankelijk van uw OS-versie).

    Image
    Image
  7. De vervolgkeuzelijst verandert om een lijst met apps op je Mac weer te geven die gebruik kunnen maken van je Google-account. Selecteer Mail en een van de andere apps en selecteer vervolgens Klaar.

    Image
    Image
  8. Uw Google-e-mailaccount wordt automatisch ingesteld in de Mail-toepassing.

    U kunt ook toegang krijgen tot het voorkeurenpaneel Internetaccounts door de toepassing Mail te starten en Mail > Accounts te selecteren in de menubalk.

Gmail instellen in OS X Mountain Lion en OS X Lion

Gmail instellen in OS X Mountain Lion en OS X Lion verschilt enigszins van latere versies van het besturingssysteem.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het Dock-pictogram te klikken of door Systeemvoorkeuren te selecteren in de Applemenu.
  2. Selecteer het Mail, Contacts & Calendars voorkeurenpaneel.
  3. Selecteer Gmail.
  4. Voer uw Gmail-e-mailadres en wachtwoord in en klik vervolgens op Instellen.
  5. Het vervolgkeuzevenster toont een lijst met apps op je Mac die gebruik kunnen maken van je Gmail-account. Plaats een vinkje naast Mail en klik op Add Accounts.

Als u oudere versies van OS X gebruikt

Als je een versie van OS X Snow Leopard of ouder gebruikt, stel dan Mail in om toegang te krijgen tot je Gmail-account vanuit de Mail-toepassing in plaats van vanuit Systeemvoorkeuren.

  1. Start Mail en selecteer Account toevoegen om het scherm Account toevoegen te openen.
  2. Voer uw Gmail-e-mailadres en wachtwoord in. De Mail-applicatie herkent het Gmail-adres en biedt aan om het account automatisch in te stellen.
  3. Plaats een vinkje in het vakje Account automatisch instellen.
  4. Klik op de Create knop.

Dat is alles. Mail is klaar om je Gmail te pakken.

Mail handmatig instellen voor een Gmail-account

Oude versies van Mail (2.x en eerder) hadden geen geautomatiseerde methode voor het instellen van een Gmail-account. U kunt nog steeds een Gmail-account maken in Mail, maar u moet het account handmatig instellen, net als elk ander op IMAP gebaseerd e-mailaccount. De instellingen en informatie die je nodig hebt zijn:

  • Accounttype: IMAP
  • E-mailadres: [gmailgebruikersnaam]@gmail.com
  • Wachtwoord: uw Gmail-wachtwoord
  • Gebruikersnaam: uw Gmail-adres zonder de "@gmail.com"
  • Server voor inkomende e-mail: imap.gmail.com
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.gmail.com

Nadat je deze informatie hebt ingevoerd, heeft Mail toegang tot je Gmail-account.

Hoe toegang te krijgen tot Gmail in de e-mailtoepassing

Nadat je je Gmail-account hebt ingesteld, open je de Mail-toepassing op je Mac door op het pictogram in het Dock te klikken. In de linkerkolom, onder Inbox, ziet u Google vermeld samen met Apple's eigen iCloud-mail en alle andere e-mailaccounts die u hebt ingevoerd. Klik op Google om uw Gmail te lezen en te beantwoorden.

Gmail is niet het enige populaire e-mailaccount dat u met Mail kunt gebruiken. Yahoo- en AOL-mailaccounts zijn slechts een paar klikken verwijderd met dezelfde methode.

Aanbevolen: