Een websitelink (URL) e-mailen

Inhoudsopgave:

Een websitelink (URL) e-mailen
Een websitelink (URL) e-mailen
Anonim

Wat te weten

  • Kopieer een link: Klik met de rechtermuisknop of houd een link ingedrukt om deze te kopiëren, of markeer de URL en druk op Ctrl+ C(Windows) of Command +C (macOS).
  • Om de webpaginalink in een e-mailclient te verzenden: Plak de gekopieerde URL rechtstreeks in het bericht voordat u het verzendt.
  • Of sluit de link in Gmail in: Markeer de ankertekst, selecteer Insert link (het kettinglinkpictogram) in het onderste menu en plak de URL.

De instructies in dit artikel leggen uit hoe u een link in een e-mail verzendt met een e-mailclient (zoals Microsoft Outlook, Gmail, Windows Live Mail, Thunderbird of Outlook Express).

Een URL kopiëren

Je kunt een websitelink in de meeste desktopwebbrowsers en andere programma's kopiëren door met de rechtermuisknop te klikken of op de link te tikken en vast te houden en de kopieeroptie te kiezen. Als u een webbrowser gebruikt, bevindt de URL zich helemaal bovenaan het programma, waarschijnlijk boven of onder de geopende tabbladen of bladwijzerbalk.

De link zou er ongeveer zo uit moeten zien, met https:// of https:// helemaal aan het begin:

https://www.lifewire.com/send-web-page-link-hotmail-1174274

Mogelijk moet u in de adresbalk van uw browser klikken om de volledige URL te zien. De Chrome-browser geeft bijvoorbeeld het voorvoegsel http of https pas weer als u de tekst in de adresbalk hebt geselecteerd.

U kunt ook de URL-tekst selecteren en vervolgens de Ctrl+C (Windows) of Command+C (macOS) sneltoets gebruiken om kopieer het naar het klembord.

Een webpagina-link e-mailen

Nu de websitelink is gekopieerd, plakt u deze gewoon rechtstreeks in uw e-mailprogramma. De stappen zijn identiek, ongeacht welk programma je gebruikt:

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik-en-houd in de hoofdtekst van het bericht.
  2. Kies de Plakken optie om de URL in de e-mail in te voegen.
  3. Stuur de e-mail zoals gewoonlijk.

De bovenstaande stappen zullen de link als tekst invoegen, net zoals je ziet in het bovenstaande voorbeeld dat naar deze pagina linkt. Het maken van een hyperlink die de URL daadwerkelijk aan specifieke tekst in het bericht koppelt, is voor elke e-mailclient anders.

We gebruiken Gmail als voorbeeld:

  1. Selecteer de tekst waaraan de link moet worden verankerd.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Insert link in het onderste menu van het bericht (het ziet eruit als een kettinglink).

    Image
    Image
  3. Plak de URL in de Webadres sectie.

    Image
    Image
  4. Druk op OK om de URL aan de tekst te koppelen.
  5. Stuur de e-mail zoals gewoonlijk.

    Image
    Image

De meeste e-mailclients laten je links delen via een vergelijkbare optie genaamd Link of Insert Link. Met Microsoft Outlook kunt u bijvoorbeeld URL's e-mailen vanaf het tabblad Insert, via de optie Link in het gedeelte Links.

Aanbevolen: