Waarom betalen voor onder ons op de Switch niet zo slecht is

Inhoudsopgave:

Waarom betalen voor onder ons op de Switch niet zo slecht is
Waarom betalen voor onder ons op de Switch niet zo slecht is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nintendo is de eerste console waarop je Among Us kunt spelen, maar Xbox zal snel volgen.
  • Spelers moeten $ 5 betalen om de game te downloaden en hebben ook een betaald online lidmaatschap nodig.
  • De verschillen in toegankelijkheid zijn misschien niet de moeite waard voor casual spelers.
Image
Image

Among Us, een van de baanbrekende mobiele en pc-hits van 2020, is eindelijk beschikbaar om te spelen op de Nintendo Switch en Switch Lite. Fans hadden misschien niet het voorbehoud verwacht dat dit voorheen gratis spel nu een prijskaartje van $ 5 heeft, hoewel het misschien niet zo'n groot probleem is als het lijkt.

Nintendo deed de aankondiging op 15 december, dezelfde dag dat het beschikbaar werd gesteld, als onderdeel van de Indie World Showcase, een evenement van een dag waarin Nintendo tal van onafhankelijk ontwikkelde games aankondigde die binnenkort op het platform zullen verschijnen. Nog spannender, de Twitter-bio van de game belooft dat deze binnenkort ook beschikbaar zal zijn op de Xbox.

"Het is misschien wel de beste manier om te spelen", vertelde Luis Levy, auteur en mede-oprichter van Novy Unlimited, een op games gericht PR- en marketingbureau, aan Lifewire in een gesprek op sociale media. "Je mag een gamepad en een touchscreen gebruiken. De prijs is hetzelfde als bij Steam. Je moet Nintendo nog steeds betalen voor Nintendo Online, maar het is redelijk betaalbaar. Ten slotte zal het er geweldig uitzien en geweldig klinken op de Switch!"

Ideaal Groepsspel

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Nintendo de aantrekkingskracht zou zien van het toevoegen van Among Us aan hun line-up. Het concept is vrij eenvoudig: spelers zijn (eerlijk gezegd schattige) bemanningsleden aan boord van een ruimteschip die proberen hun gang te gaan, maar een buitenaardse bedrieger die eruitziet als een gewoon bemanningslid, vermoordt in het geheim andere spelers en saboteert het schip. Het is aan de rest van de bemanning om te raden wie de bedrieger is voordat iedereen dood is, terwijl de bedrieger de taak heeft om bemanningsleden te doden en het schip te verstoren terwijl hij aan verdenking ontsnapt.

Image
Image

Met ruimte voor maximaal tien spelers is het een perfecte partygame, een die toegankelijk is voor nieuwe spelers, maar genoeg unieke ervaringen belooft waar doorgewinterde gamers van kunnen genieten. Hoewel praten tijdens het grootste deel van het spel niet is toegestaan, hebben bemanningsleden, zodra een lichaam is gemeld, een beperkte hoeveelheid tijd om via een chatroom eindelijk te praten over wie ze denken dat de bedrieger is voordat ze hun stem uitbrengen en een bemanningslid schoppen de ruimte in.

Het is een steunpilaar voor zowel Twitch-streamers als YouTubers, en trekt zelfs de aandacht van congreslid Alexandria Ocasio-Cortez, die zichzelf eerder dit jaar livestreamde terwijl ze de game speelde om jonge mensen aan te moedigen om te stemmen.

Een gemengde tas

Degenen die hoopten op een soortgelijke ervaring als het spelen van de mobiele game, kunnen een beetje teleurgesteld zijn. Hoewel Among Us gratis te downloaden en te spelen is op je telefoon, heeft de Switch-versie een prijskaartje van $ 5. Om echt met andere mensen te kunnen spelen, heb je bovendien een Nintendo Online-lidmaatschap nodig, met prijzen die beginnen bij $ 3,99 per maand of $ 19,99 per jaar. Hoewel de kosten niet al te hoog zijn, roept het nog steeds de vraag op waarom Nintendo überhaupt een prijskaartje heeft gehangen, terwijl vergelijkbare multiplayer-games - denk aan Fortnite en Dauntless - gratis te spelen zijn.

Een ander groot nadeel is er een die de gameplay beïnvloedt: een groot deel van het plezier is praten met andere spelers voordat je op bedrieger stemt, en terwijl typen op je telefoon misschien gemakkelijk is, navigeren op een schermtoetsenbord met je joy-cons of zelfs een standaardcontroller is een ander balspel, een dat niet het meest comfortabele ding ter wereld is, als het nog grotendeels uitvoerbaar is. Het is ook vermeldenswaard dat het helemaal kan worden vermeden door het touchscreen-toetsenbord van de Switch in de handheld-modus te gebruiken.

Aan de andere kant is er nog genoeg om enthousiast over te worden, en de gebruikelijke functies zijn allemaal aanwezig en verantwoord. Spelers hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen privé, alleen-uitnodigende spellen met vrienden of de wildernis van het internet te trotseren via openbare spellen. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen games te hosten en de parameters in te stellen die je wilt, zoals het aantal bedriegers per game.

Among Us op de Switch ondersteunt ook crossplay, wat betekent dat spelers die een telefoon, pc of Switch gebruiken allemaal samen kunnen spelen. Beta alt u echter $ 5 en een maandelijks lidmaatschapsgeld om toegang te krijgen tot een game die gratis en gemakkelijker op uw telefoon te spelen is? Klinkt "sus" voor mij, maar zoals sommigen, zoals @KrangKotobuki op Twitter, hebben opgemerkt, is $ 5 een relatief kleine prijs om te betalen om kleine gamebedrijven te ondersteunen.

Toch, hoewel er duidelijke voordelen zijn om op je Switch te spelen - geen vervelende advertenties - is de investering, hoe klein ook, misschien niet de moeite waard voor degenen die nog geen Switch Online-lidmaatschap hebben. Vooral voor casual spelers is het waarschijnlijk nog steeds de beste keuze om je telefoon vast te houden, zelfs als er onverwachte voordelen zijn voor Switch-gebruikers, zoals per ongeluk toegang krijgen tot een nieuwe kaart voordat alle anderen.

Aanbevolen: