Hier is waarom je moet doneren/betalen voor signaal

Inhoudsopgave:

Hier is waarom je moet doneren/betalen voor signaal
Hier is waarom je moet doneren/betalen voor signaal
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Signal Sustainers is een optioneel betaald abonnement voor Signal-gebruikers.
  • Signal is de veiligste, meest privé populaire berichtenservice.
  • Privacy geeft je een ruimte om te ontspannen en complexe gedachten te verkennen.

Image
Image

Als je iets graag gebruikt, moet je er waarschijnlijk voor betalen.

Messaging-app, Signal, is voor de meeste mensen de veiligste, meest persoonlijke manier om met anderen te chatten. Het is ook gratis en verdient geen geld met advertenties of het verkopen van uw gegevens aan adverteerders. Mensen die op Signal vertrouwen voor hun veiligheid of persoonlijke veiligheid, maken zich misschien zorgen dat dit bedrijfsmodel niet kan worden volgehouden, maar nu kunt u iets doen om te helpen: betalen voor dingen die u gebruikt.

"In deze tijd waarin informatie en gegevens macht zijn, is Signal de enige die niet eens probeert ze te verzamelen. Het belangrijkste kenmerk van Signal is end-to-end encryptie. Daarom gebruiken zoveel mensen Signaal," vertelde Kyle Arnold, webdesign-expert op het gebied van SEO Sociale media, aan Lifewire via e-mail.

Jij bent niet het product

De meeste grootschalige berichten- of sociale netwerken verdienen geld door de service 'gratis' aan te bieden om een aanhang op te bouwen, vervolgens die gebruikersbasis te exploiteren en er informatie uit te halen zodat ze advertenties kunnen targeten. Signaal doet dat allemaal niet.

"Signal heeft geen gegevens om te verkopen, geen adverteerders om het aan te verkopen en geen aandeelhouders om van een dergelijke verkoop te profiteren", schrijft Signal-oprichter Moxie Marlinspike in een blogpost.

Signal's belangrijkste kenmerk is end-to-end encryptie. Daarom gebruiken zoveel mensen Signal.

In plaats daarvan is het afhankelijk van subsidies en donaties. Met het nieuwe Signal Sustainer-schema kunnen reguliere gebruikers meedoen. Je kunt een eenmalige donatie doen vanuit de app, of je kunt je aanmelden voor een terugkerend abonnement, net als bij elke andere op een abonnement gebaseerde app - het is gewoon optioneel bij Signal.

Wat krijg je in ruil voor je bijdrage? Ten eerste is er het geweldige gevoel dat je iets goeds doet voor jezelf en andere mensen. De tweede is een badge voor uw Signal-profiel, maar op typische Signal-manier is de badge niet gekoppeld aan uw betaling en kan daarom niet worden getraceerd. In plaats daarvan wordt uw Signal-gebruikersnaam, wanneer u een donatie doet, eenvoudig toegevoegd aan de groep mensen die hebben gedoneerd.

Waarom betalen?

We hebben het al gehad over de cruciale rol van Signal in de wereld. Het is een volledig anonieme, versleutelde berichtenservice die geen informatie over u bijhoudt. WhatsApp is misschien versleuteld, maar Facebook bewaart nog steeds alle metadata rond de inhoud van je chats - met wie je chat, wanneer en van waar.

Maar waarom zou je er genoeg om geven om te betalen? Immers, als je niets te verbergen hebt, heb je geen privacy nodig, toch? Dat is een veelvoorkomend argument en een die een egoïstische benadering verraadt.

"Beweren dat je niets geeft om het recht op privacy omdat je niets te verbergen hebt, is niet anders dan zeggen dat je niets geeft om vrijheid van meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt", zei Edward Snowden in een Reddit AMA.

Image
Image

Het is ook helemaal verkeerd. Je verandert je gedrag in een omgeving waarin je weet dat je in de gaten wordt gehouden. We hebben allemaal dezelfde oude grap gemaakt als we aan de telefoon zijn - we zouden een medicijn of een woord kunnen noemen dat buiten de context misschien onbetrouwbaar lijkt - en dan grappen we dat de NSA waarschijnlijk luistert. Uiteindelijk censureren we onszelf en vermijden we iets te noemen wat we nu zelf onaanvaardbaar vinden.

Een ander voorbeeld is hoe we ons gedragen op Twitter versus hoe we offline met vrienden en collega's praten. Met de toegevoegde context van mensen kennen en in een gedeelde ruimte zijn, kunnen die offline gesprekken allerlei onderwerpen aansnijden die online gevaarlijk zouden zijn. Een enkele tweet kan uit de context worden gehaald en tegen je worden gebruikt. Bovendien zijn tweets, in tegenstelling tot persoonlijke gesprekken, openbaar en blijven ze rondhangen.

Daarom is Signaal zo belangrijk. Het is een veilige plek om online te doen wat je wilt. En die veiligheid brengt vrijheid van meningsuiting. Daarom is Signal het waard om voor te betalen.

Aanbevolen: