Hoe taken aan Google Agenda toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe taken aan Google Agenda toe te voegen
Hoe taken aan Google Agenda toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Open Google Agenda, klik op het pictogram Tasks, Voeg een taak toe,voer een beschrijving in en kies een datum om deze aan toe te voegen de kalender.
  • Haal het op je desktop via Gmail en Google Agenda of op mobiel met de gratis app van Google Play of de App Store.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een taak toevoegt aan Google Agenda op internet, Android- en iOS-versies van Google Taken, Gmail en Google Agenda en hoe u takenlijsten beheert.

Een taak toevoegen vanuit de agenda op een computer

Als je op je desktop werkt, heb je gemakkelijk toegang tot Google Taken vanuit Google Agenda. Maak takenlijsten en voeg zo nodig nieuwe taken toe.

  1. Open Google Agenda, bij voorkeur met de Chrome-browser, en log in als daarom wordt gevraagd.
  2. Klik op het Tasks pictogram in het rechterdeelvenster.

    Als u het pictogram Taken niet ziet, maar wel Herinneringen ziet, selecteert u het menu rechts van Herinneringen en kiest u Overschakelen naar taken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Voeg een taak toe.

    Image
    Image
  4. Voer een beschrijving van de taak in.

    Image
    Image

Werk met je takenlijst

Het beheren van Google Taken is eenvoudig. Kies een datum in de eigenschappen van de taak om deze toe te voegen aan uw Google Agenda. Om de taken in de lijst opnieuw te ordenen, sleept u ze omhoog of omlaag. Wanneer een taak is voltooid, plaatst u een vinkje in de cirkel links ervan om deze als voltooid te markeren.

Als u een Google-taak wilt bewerken, selecteert u Details bewerken (het potloodpictogram). Hier kunt u een beschrijving, datum en tijd, subtaken toevoegen of de taak naar een andere lijst verplaatsen.

Maak meerdere takenlijsten

Als u verschillende taken of taken binnen afzonderlijke projecten wilt bijhouden, maakt u meerdere takenlijsten in Google Agenda om ze te ordenen. Selecteer de pijl naast de lijstnaam boven aan het venster Taken en kies vervolgens Nieuwe lijst maken Schakel tussen uw verschillende Google-takenlijsten vanuit dit menu.

Image
Image

Verplaats taken naar een andere lijst

Als je van gedachten verandert over waar een taak thuishoort, verplaats hem dan van de ene lijst naar de andere. Om een taak naar een andere lijst te verplaatsen, markeert u deze en drukt u op Shift+Enter, of klikt u op het potloodpictogram naast de naam. Selecteer de naam van de lijst en kies de nieuwe lijst waarnaar u deze wilt verplaatsen in het vervolgkeuzemenu.

Google-taken toevoegen vanaf uw Android- of iOS-apparaat

Het is van cruciaal belang om onderweg taken af te ronden. Google heeft een app gemaakt voor Google Tasks, zodat de tool toegankelijk is op iOS- en Android-apparaten. Het synchroniseert automatisch met bestaande takenlijsten als u bent aangemeld bij een Google-account.

Het toevoegen van taken op een mobiel apparaat werkt op dezelfde manier als het toevoegen van taken via Google Agenda. Tik op de plustekenknop om een taak aan te maken. Tik op de taak om subtaken toe te voegen of een vervaldatum of beschrijving toe te voegen. Rangschik de taken door te tikken en te slepen.

Download voor:

Aanbevolen: