Hoe Google-taken te gebruiken in Gmail en Google Agenda

Inhoudsopgave:

Hoe Google-taken te gebruiken in Gmail en Google Agenda
Hoe Google-taken te gebruiken in Gmail en Google Agenda
Anonim

Google Taken is een gratis online service die takenlijsten beheert en toegankelijk is via uw Google-account. Hoewel het niet zo geavanceerd is als een speciale takenlijst, houdt het taken en subtaken bij, waardoor het voldoende is om aan de meeste behoeften te voldoen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de webversie van Google Tasks en op de mobiele apps voor iPhone en Android-smartphones zoals de Samsung Galaxy-serie en Motorola Moto.

Wat is Google Taken?

Google Taken is een plaats waar u lijsten kunt maken met items of taken die u moet doen en deze kunt doorstrepen wanneer u ze voltooit. U kunt meerdere lijsten maken, dus er kan er een zijn voor de supermarkt, een andere voor de ijzerhandel en een lijst met taken die moeten worden uitgevoerd voordat u een verbouwingsproject start.

Google Taken werkt samen met Google Agenda, dus taken die u maakt voor bijvoorbeeld het verbouwingsproject, kunnen einddatums hebben.

Waarom zou je Google-taken willen?

Het beheren van papieren notities is een beproefde methode om te doen, maar een magnetische boodschappenlijst die aan de koelkast is geplakt, is niet efficiënt en plaknotities kunnen een bureau vervuilen. Google Tasks is een alles-in-één lijstmaker en taakorganisator, en als je Google-producten zoals Gmail of Google Agenda gebruikt, heb je er toegang toe.

Image
Image

Google staat bekend om het maken van solide producten zonder spanning die vereenvoudigd en gebruiksvriendelijk zijn, wat Google-taken perfect beschrijft. Het kan qua functies misschien niet concurreren met apps zoals Todoist, maar het is perfect als je iets wilt om boodschappenlijstjes bij te houden of items op je takenlijst bij te houden. En het is gratis.

Het beste is dat uw takenlijsten in de cloud bestaan en worden opgeslagen op Google-computers en niet op die van u. Krijg toegang tot uw boodschappenlijstje of taken vanaf uw desktop-pc, laptop, tablet of smartphone, en het is dezelfde lijst. Je kunt de boodschappenlijst thuis op je computer maken en deze op je smartphone bekijken terwijl je in de winkel bent.

Hoe Google Taken te openen in Gmail

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot Google Taken is via de Gmail-website. Hiermee kunt u Google Taken naast uw e-mail gebruiken en wordt het gemakkelijk om taken die naar u zijn gemaild, naar Google Taken te verplaatsen.

  1. Open een webbrowser, ga naar https://mail.google.com en meld u aan bij uw Gmail-account als daarom wordt gevraagd.
  2. Selecteer in het rechterpaneel Taken (het blauwe ronde pictogram met een wit diagonaal streepje).

    Image
    Image
  3. In het uitgevouwen paneel, selecteer Add a Task om een nieuwe taak aan te maken. Om taakdetails te bewerken, subtaken toe te voegen of een datum aan een taak toe te wijzen, plaatst u de muisaanwijzer op de taak en selecteert u Bewerken (het potloodpictogram).

Hoe toegang te krijgen tot Google-taken in Google Agenda

Je kunt ook de status van je taken controleren en nieuwe toevoegen terwijl je je agenda bekijkt. Standaard toont Google Agenda herinneringen in plaats van taken, maar het is gemakkelijk om van weergave te wisselen.

  1. Ga naar Google Agenda op https://calendar.google.com en meld u indien nodig aan bij uw Google-account.

  2. Als u taken in Google Agenda wilt bekijken, schakelt u de weergave Taken in. Selecteer in het linkerdeelvenster Mijn agenda's en kies Taken. Als een datum aan een taak is toegewezen, verschijnt deze op de kalender als een groen label.

    Image
    Image
  3. Als u taken wilt toevoegen en verwijderen, gaat u naar het linkerdeelvenster en selecteert u Tasks.

Selecteer het groene label voor een taak om meer informatie te zien. Dubbelklik op het groene taaklabel om naar het bewerkingsscherm van Google Taken voor die taak te gaan.

Toegang tot Google-taken op uw smartphone

Als je een Android-apparaat of een iPhone hebt, kun je de Google Tasks-app op je smartphone gebruiken.

  • Als je een iPhone hebt, download dan Google Tasks in de App Store.
  • Als je een Android-smartphone hebt, zoals een Samsung Galaxy, Motorola Moto of Google Pixel, download dan Google Tasks uit de Google Play Store.
  • Ga naar https://mail.google.com/tasks/canvas om toegang te krijgen tot Google Tasks op uw iPhone, iPad of Android-apparaat in een webbrowser. Het is een geweldige manier om snel toegang te krijgen tot Taken op een smartphone of tablet, maar het is niet zo uitgebreid als de app.

Aanbevolen: