Ethernet-kabels buitenshuis laten lopen

Inhoudsopgave:

Ethernet-kabels buitenshuis laten lopen
Ethernet-kabels buitenshuis laten lopen
Anonim

Een bekabeld netwerk biedt snelheids- en beveiligingsvoordelen ten opzichte van een draadloos netwerk en heeft een hogere weerstand tegen elektromagnetische interferentie. Als u uw netwerk wilt uitbreiden over twee of meer gebouwen op uw terrein, is bekabeld de beste keuze, hoewel de eerste installatie arbeidsintensief is.

Cat 6, Cat 5 of Cat 5e Ethernet-kabels kunnen buiten worden aangesloten op netwerkcomputers met een lokaal netwerk (LAN) tussen huizen of andere gebouwen. Hoewel gewone Ethernet-kabels kunnen worden gebruikt, is de betere optie om de duurdere weerbestendige Cat 6-kabels te gebruiken.

Gewone Cat 6-kabel is niet ontworpen voor gebruik buitenshuis. Extreme temperaturen en vochtigheid verkorten de levensduur van een dergelijk buitennetwerk.

Gewone Ethernet-kabels buitenshuis gebruiken

Met zijn dunne plastic behuizing verslechtert gewone Ethernet-kabels snel wanneer ze worden blootgesteld aan de elementen. Voor de beste resultaten, wanneer u gewone Cat 6 Ethernet-kabels buitenshuis gebruikt, plaatst u de kabels in een leiding zoals PVC of een andere plastic buis die waterdicht is geïnstalleerd. Begraaf vervolgens de leiding onder de grond op een diepte van ongeveer 15 tot 20 cm en op zijn minst zo ver weg van hoogspanningsleidingen of andere bronnen van elektrische interferentie.

Image
Image

Zelfs met een kabelgoot is het beter om een weerbestendige Ethernet-kabel te gebruiken die is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Leidingen kunnen falen bij extreem weer, zoals zware regenbuien of vrieskou.

Gebruik van directe begrafenis Ethernet-kabels aan de buitenkant

Gebruik externe waterdichte Cat 6-kabels voor directe begraving voor buitenritten in plaats van gewone Cat 6-kabels. Cat 6-kabels voor directe begraving kosten meer, maar zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis. De beschermende mantel is gemaakt van PVC aan het goedkopere uiteinde of lineair polyethyleen met lage dichtheid (LLDPE) aan het duurdere en beschermende uiteinde. Ze zijn niet alleen afgedicht tegen vocht, maar hebben vaak ook een afscherming tegen radiofrequentie-interferentie (RF).

Test de netwerkkabelverbindingen voordat u de kabel ingraaft om te voorkomen dat u tijd en moeite verspilt aan het opgraven van de kabel als er een probleem is.

Ethernet-kabels van externe kwaliteit zijn waterdicht en kunnen zonder kabel in de grond worden begraven. Als u de kabel niet ingraaft, kies dan een waterdichte Cat 6-kabel met een UV-beschermende mantel om schade door blootstelling aan zonlicht te voorkomen. Dit is belangrijk als de kabel langs de zijkant van een huis of over een dak loopt.

Gewone en direct begraven Cat 6-kabels trekken tot op zekere hoogte blikseminslagen aan, en het begraven van de kabel vermindert dat risico niet noodzakelijkerwijs. Installeer overspanningsbeveiligingen als onderdeel van elk Ethernet-netwerk voor buiten om te beschermen tegen blikseminslag en om schade aan apparatuur binnenshuis te voorkomen.

Het bereik van externe netwerkbekabeling

Een enkele Ethernet-kabel, zowel binnen als buiten, is ontworpen om te functioneren over een afstand van ongeveer 100 meter. Verder begint het signaal te verzwakken en vermindert de snelheid en betrouwbaarheid van de verbindingen. Sommige netwerken werken echter met succes met Ethernet-kabels die meer dan twee keer zo ver lopen, maar de kans op verbindingsproblemen neemt toe. Uiteindelijk verschillen de resultaten van kabel tot kabel.

Actieve netwerkhubs of andere Wi-Fi-repeaterapparaten kunnen worden geïnstalleerd met een reeks Cat 6-kabels om het bereik van een Ethernet-buitennetwerk uit te breiden.

Aanbevolen: