Automatisch opslaan in Excel inschakelen

Inhoudsopgave:

Automatisch opslaan in Excel inschakelen
Automatisch opslaan in Excel inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Bestand > Opties > Opslaan > AutoSave OneDrive en SharePoint Online-bestanden standaard in Excel.
  • Selecteer voor meer bescherming Save AutoHerstel-informatie en Bewaar de laatste AutoHerstel-versie als ik afsluit zonder op te slaan.

Dit artikel legt uit hoe je de AutoSave-functie gebruikt in Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, 2016, 2013 en 2010. Het legt ook uit hoe je een bestand herstelt, hoe je een bestand herstelt en wat je moet doen als je dat niet doet. hebben de AutoSave-functie.

AutoSave vs. AutoHerstel

AutoSave slaat uw bestanden automatisch op in uw OneDrive- en SharePoint-account. U moet OneDrive of SharePoint configureren zodat ze correct zijn verbonden, en dit is een functie die alleen beschikbaar is in Microsoft 365. Hierdoor kunt u ook documenten "samen met anderen bewerken".

AutoHerstel bewaart tijdelijk wijzigingen in een map op uw computer. Het is beschikbaar sinds Office 2007 en slaat uw bestanden niet automatisch op. In plaats daarvan, als uw computer afsluit of Excel sluit zonder op te slaan, heeft u de mogelijkheid om uw werk te herstellen. Het slaat deze informatie op met een vast interval, meestal 10 minuten, maar het is slechts tijdelijk. Als je ervoor kiest om je gegevens niet te herstellen, worden de gegevens verwijderd en ben je weer terug bij af.

Geen van beide is een vervanging voor de opdracht Opslaan. Maak er een gewoonte van om uw werk consequent op te slaan, vooral wanneer u op het punt staat te sluiten. Het is essentieel om zowel AutoSave als AutoHerstel te configureren als je beide opties hebt.

Automatisch opslaan in Excel inschakelen

Sinds 2010 heeft Excel slechts kleine wijzigingen aangebracht in de functie Automatisch opslaan. Als u Excel 2010 of later gebruikt, vindt u dit menu op dezelfde plaats.

  1. Open Excel en selecteer File > Options.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het menu dat wordt geopend Save aan de linkerkant.
  3. Als u een OneDrive- of SharePoint-account hebt, selecteert u AutoSave OneDrive en SharePoint Online-bestanden standaard in Excel. Hiermee wordt uw werk in re altime op OneDrive- en SharePoint-accounts opgeslagen, zodat een back-up behouden blijft als u uw laptop kwijtraakt.

    Schakel dit alleen in voor met een wachtwoord beveiligde bestanden. Deel nooit gevoelige informatie zoals burgerservicenummers of financiële gegevens via een OneDrive- of SharePoint-bestand.

    Image
    Image
  4. Selecteer Save AutoHerstel-informatie en kies het interval waarmee u het wilt opslaan. De standaardwaarde is 10 minuten, maar u kunt deze lager of hoger instellen, afhankelijk van uw voorkeuren.
  5. Selecteer Bewaar de laatste AutoHerstel-versie als ik afsluit zonder op te slaan om uw werk te behouden als u de stroom verliest of Excel per ongeluk afsluit.
  6. Noteer waar Excel deze bestanden zal opslaan. Als je de voorkeur geeft aan een meer toegankelijke locatie, kun je die hier opschrijven.

    U kunt uw AutoHerstel-locatie mogelijk niet zien in Verkenner, afhankelijk van of u al dan niet bent aangemeld als beheerder en wat uw instellingen zijn voor gegevensherstel. Het is ook mogelijk dat u het bestandspad niet kunt wijzigen als u geen beheerder bent.

Hoe een Excel-bestand te herstellen met AutoHerstel

Om toegang te krijgen tot de AutoHerstel-versie van uw Excel-werkmap, selecteert u File > Open en scrolt u omlaag naar de Herstel niet-opgeslagen werkmappen sectie en kies uw bestand.

Image
Image

Wat als mijn versie van Excel geen automatisch opslaan heeft?

Als u geen AutoSave-optie heeft in uw versie van Excel of als u OneDrive of SharePoint niet wilt gebruiken om een back-up van uw bestanden te maken, kunt u ook software van derden gebruiken, zoals Google Drive of Dropbox om back-ups te maken uw gegevens regelmatig up-to-date.

Denk goed na over mogelijke veiligheid en ruimte voordat u deze services gebruikt. Als u een back-up maakt van vertrouwelijke informatie, bestaat er een inherent risico op een inbreuk. Als u documenten voor uw werk wilt bewaren, raadpleeg dan de IT-afdeling van uw werkplek, indien beschikbaar, voor oplossingen die zij hebben doorgelicht.

Bovendien heeft elke back-upservice een beperkte hoeveelheid ruimte, en je zult hem waarschijnlijk ook willen gebruiken om een back-up te maken van andere bestanden. Er is meer ruimte beschikbaar, maar je moet je er wel op abonneren. Kijk goed naar uw behoeften voordat u zich aanmeldt bij een back-upservice.

Aanbevolen: