Automatisch aanpassen in Excel

Inhoudsopgave:

Automatisch aanpassen in Excel
Automatisch aanpassen in Excel
Anonim

De standaard celgrootte in Excel is 8,43 tekens breed. Soms heeft u echter meer gegevens en wilt u dat deze correct worden weergegeven. Leer hoe u automatisch past in Excel, u kunt ervoor zorgen dat al uw gegevens op de meest leesbare, nette en informatieve manier worden gepresenteerd.

Er zijn verschillende manieren om de celgrootte te wijzigen. Ontdek hoe ze werken om te beslissen welke het beste bij u past.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 en Excel voor Microsoft 365.

Automatisch aanpassen in Excel

Maak een of meer kolommen op om het formaat automatisch aan te passen aan de ingevoerde gegevens. Eenmaal opgemaakt, worden kolommen en cellen automatisch uitgebreid om plaats te bieden aan de langste reeks ingevoerde gegevens.

In Excel Online wordt de grootte van een kolom automatisch aangepast aan de inhoud nadat de gegevens zijn ingevoerd.

  1. Selecteer de kolom of kolommen die u automatisch wilt aanpassen.

    Image
    Image

    Selecteer de letter bovenaan de kolom om die kolom te selecteren. U kunt ook het hele werkblad selecteren door Alles selecteren te kiezen, wat de grijze rechthoek is met een driehoekje erin tussen A en 1 in een Excel-werkblad.

  2. Selecteer Format in de Cells-groep op het tabblad Home.

    Image
    Image
  3. Selecteer Kolombreedte automatisch aanpassen onder Celgrootte.

    Image
    Image

De rijhoogte wijzigen om de inhoud automatisch aan te passen

Als je gegevens, een heel groot lettertype of een object in een of meer cellen hebt ingepakt, formatteer dan de rijen om automatisch de hoogte te wijzigen om de celinhoud automatisch aan te passen.

Selecteer het hele werkblad en dubbelklik vervolgens op een grenslijn tussen twee kolomkoppen om snel alle kolommen op het werkblad automatisch aan te passen.

  1. Selecteer de rij of rijen die u automatisch wilt aanpassen.

    Selecteer de letter bovenaan de kolom om die kolom te selecteren. U kunt ook het hele werkblad selecteren met de knop Alles selecteren, de grijze rechthoek met daarin een driehoekje tussen A en 1 in een Excel-werkblad.

  2. Selecteer Format in de Cells-groep op het tabblad Home.

    Image
    Image
  3. Selecteer AutoFit Rijhoogte onder Celgrootte.

    Image
    Image

Hoe de breedte van een andere kolom te matchen

Als u wilt dat een kolom precies overeenkomt met de grootte van een andere bestaande kolom, kunt u de breedte kopiëren en plakken.

  1. Selecteer een cel in de kolom met de breedte die u wilt gebruiken.
  2. Selecteer Copy in de groep Klembord van het tabblad Start of klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde kolom en kies Copy.

    Image
    Image
  3. Selecteer de doelkolom.
  4. Selecteer de pijl hieronder Plakken in de groep Klembord op het tabblad Start.
  5. Selecteer Plakken speciaal. Het dialoogvenster Plakken speciaal wordt geopend.

    Image
    Image
  6. Selecteer Kolombreedten in het gedeelte Plakken.

    Image
    Image
  7. Selecteer OK om de kolomgrootte toe te passen en het dialoogvenster Plakken speciaal te sluiten.

    Image
    Image

Het formaat van kolommen of rijen wijzigen met de muis

Hoewel het geen manier is om automatisch aan te passen in Excel, kunt u een kolom of rij slepen naar een meer geschikte grootte voor uw behoeften. Als automatisch aanpassen niet is ingeschakeld, blijft het briefpapier wanneer u de grootte van een kolom of rij sleept; als de gegevens groter zijn dan de uitgevouwen grootte, worden ze automatisch verborgen achter de volgende cel.

U kunt deze methode ook gebruiken om de standaardcelgrootte in een werkblad te wijzigen. Selecteer de kolom of rijen die u wilt wijzigen en sleep vervolgens de grens om de kolombreedte of de rijhoogte te wijzigen.

Image
Image

Om rijen of kolommen te selecteren die niet aangrenzend zijn, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u ze selecteert. Om meerdere aangrenzende rijen of kolommen te selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt, selecteert u de eerste rij of kolom en selecteert u vervolgens de laatste rij of kolom.

Aanbevolen: