AutoAanvullen in- of uitschakelen in Excel

Inhoudsopgave:

AutoAanvullen in- of uitschakelen in Excel
AutoAanvullen in- of uitschakelen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Excel 2019 tot 2010: Ga naar File > Options > Advanced. Schakel onder Bewerkingsopties AutoAanvullen inschakelen voor celwaarden in of uit.
  • Excel 2007: Klik op de Office-knop > Excel-opties > Geavanceerd. Selecteer of deselecteer AutoAanvullen inschakelen voor celwaarden.
  • Excel 2003: Ga naar Extra > Opties > Bewerken. Selecteer of deselecteer AutoAanvullen inschakelen voor celwaarden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de optie Automatisch aanvullen in Microsoft Excel in- of uitschakelt, waarmee automatisch gegevens worden ingevuld terwijl u typt. Instructies hebben betrekking op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 en 2003.

Automatisch aanvullen in/uitschakelen in Excel

De stappen voor het in- of uitschakelen van Automatisch aanvullen in Microsoft Excel zijn verschillend, afhankelijk van de versie die u gebruikt:

In Excel 2019, 2016, 2013 en 2010

  1. Navigeer naar het File > Options menu.
  2. In het Excel Options venster, open Advanced aan de linkerkant.
  3. Schakel in het gedeelte Bewerkingsopties AutoAanvullen inschakelen voor celwaarden in of uit, afhankelijk van of u deze functie wilt inschakelen of schakel het uit.

    Image
    Image
  4. Klik of tik op OK om de wijzigingen op te slaan en Excel te blijven gebruiken.

In Excel 2007

  1. Klik op de Office-knop.
  2. Kies Excel-opties om het dialoogvenster Excel-opties te openen.

  3. Kies Geavanceerd in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op het vakje naast het keuzevak Automatisch aanvullen voor celwaarden inschakelen om deze functie in of uit te schakelen.
  5. Kies OK om het dialoogvenster te sluiten en terug te keren naar het werkblad.

In Excel 2003

  1. Navigeer naar Extra > Options in de menubalk om het dialoogvenster Options te openen.
  2. Kies de Bewerken tab.
  3. AutoAanvullen in-/uitschakelen met het vinkje naast de AutoAanvullen inschakelen voor celwaarden optie.
  4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar het werkblad.

Wanneer u wel en niet automatisch aanvullen moet gebruiken

AutoAanvullen is handig bij het invoeren van gegevens in een werkblad dat veel duplicaten bevat. Met AutoAanvullen ingeschakeld, vult het automatisch de rest van de informatie uit de context eromheen wanneer u begint te typen, om de gegevensinvoer te versnellen.

Stel dat je dezelfde naam, adres of andere informatie invoert in meerdere cellen. Zonder AutoAanvullen zou u de gegevens opnieuw moeten typen of ze steeds opnieuw moeten kopiëren en plakken, wat tijdverspilling is.

Als je bijvoorbeeld "Mary Washington" in de eerste cel hebt getypt en daarna veel andere dingen in de volgende, zoals "George" en "Harry", dan kun je "Mary Washington" veel sneller opnieuw typen door typ gewoon "M" en druk vervolgens op Enter zodat Excel automatisch de volledige naam typt.

U kunt dit doen met een willekeurig aantal tekstinvoeren in elke cel in elke reeks, wat betekent dat u vervolgens "H" onderaan kunt typen om Excel "Harry" te laten voorstellen en vervolgens opnieuw "M" te typen als je moet die naam automatisch laten invullen. Het is niet nodig om gegevens te kopiëren of te plakken.

AutoAanvullen is echter niet altijd je vriend. Als je niets hoeft te dupliceren, zal het dit nog steeds automatisch voorstellen elke keer dat je iets begint te typen dat dezelfde eerste letter heeft als de vorige gegevens, wat vaak meer een last dan een hulp kan zijn.

Aanbevolen: