Hoe te verbergen op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe te verbergen op Facebook
Hoe te verbergen op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Als u de chatbeschikbaarheid wilt verbergen, gaat u naar Messenger > Settings > Settings > uitschakelen Toon wanneer je actief bent.
  • Als je berichten voor alleen vrienden van iemand wilt verbergen, ga je naar hun profiel en selecteer je Vrienden > Toevoegen aan een andere lijst >Beperkt.
  • Als u iemand permanent wilt blokkeren, gaat u naar Instellingen en privacy > Instellingen > Blocking > voer de naam van de persoon in en selecteer Block.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat Facebook-gebruikers met u chatten, het grootste deel van uw activiteiten zien of met u communiceren op Facebook dat toegankelijk is via een webbrowser.

Hoe u uw chatbeschikbaarheid kunt verbergen

Onder normale omstandigheden kunnen de vrienden die je in de chatruimte ziet, zien dat je online bent. U kunt deze instellingen echter wijzigen zodat sommige of alle niet kunnen zien dat u beschikbaar bent om te chatten. Gebruik deze functie als je ongestoord op Facebook wilt zijn. Je kunt chat uitschakelen voor al je vrienden, alleen enkele vrienden of iedereen met enkele uitzonderingen.

Deze actie blokkeert alleen de gebruikers die u kiest om u berichten te sturen. Het verhindert niet dat ze toegang krijgen tot je tijdlijn of je berichten en opmerkingen kunnen zien.

  1. Selecteer Messenger in het linkerdeelvenster van Facebook.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Instellingen icoon.

    Image
    Image
  3. Kies Instellingen.

    Image
    Image
  4. Schakel de Toon wanneer je actief bent uit tuimelschakelaar.

    Je moet je actieve status overal wijzigen waar je bent ingelogd op Facebook (bijvoorbeeld de mobiele en Messenger-apps) om je actieve status volledig te verbergen.

    Image
    Image

Hoe offline te verschijnen in de Messenger-app

Pas de instellingen in de Messenger-app aan om offline op je telefoon te verschijnen. Hier is hoe het te doen.

  1. Tik op je profielafbeelding in de linkerbovenhoek van Messenger.
  2. Selecteer Actieve Status.
  3. Schakel de Toon wanneer je actief bent uit tuimelschakelaar.

    Image
    Image

Hoe iemand op Facebook te beperken

Normaal gesproken kunnen je Facebook-vrienden alles zien wat je op je tijdlijn plaatst. Je kunt deze standaard aanpassen door bij elk bericht te kiezen wie het kan zien. Als je iemand niet wilt ontvrienden, maar niet wilt dat ze je berichten zien, voeg je ze toe aan je Beperkte lijst. Je zou deze optie kunnen gebruiken als je het vriendschapsverzoek van een collega hebt geaccepteerd, maar niet wilt dat ze veel weten over je persoonlijke leven.

Vrienden die je op Facebook beperkt, kunnen nog steeds al het materiaal zien dat openbaar is, evenals opmerkingen die je maakt bij de berichten van anderen.

  1. Navigeer naar het profiel van je vriend.
  2. Selecteer bovenaan het profiel het vervolgkeuzemenu Vrienden en kies vervolgens Toevoegen aan een andere lijst.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beperkt.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een vinkje naast Restricted.
  5. Volg dezelfde stappen opnieuw om iemand van de lijst met beperkte toegang te verwijderen. In stap 4 wordt het vinkje naast Restricted verwijderd.

Hoe blokkeer je iemand op Facebook

Als je een gebruiker op Facebook blokkeert, kunnen ze je niet toevoegen als vriend, je geen berichten sturen, je uitnodigen voor groepen of evenementen, je tijdlijn zien, je taggen in berichten of je vinden in een zoekopdracht. Als je met iemand bevriend bent en hem vervolgens blokkeert, ontkoppel je hem automatisch.

Gebruik deze optie als ontvrienden niet genoeg is, bijvoorbeeld als iemand je online of offline stalkt, lastigv alt of misbruikt.

Iemand blokkeren is niet onfeilbaar. Een geblokkeerde gebruiker kan je nog steeds zien in games, groepen en apps waar jullie allebei deel van uitmaken. Ze kunnen ook het account van een gemeenschappelijke vriend gebruiken om je activiteit te bekijken.

  1. Selecteer in de rechterbovenhoek van Facebook de pijl omlaag.

    Image
    Image
  2. Kies Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Kies Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het linkerdeelvenster Blocking.

    Image
    Image
  5. Voer in de sectie Block users de naam van de persoon in en selecteer Block.

    Als je apps, uitnodigingen of pagina's wilt blokkeren, gebruik dan die respectievelijke gebieden op de pagina Blokkering beheren om die wijzigingen toe te passen.

    Image
    Image
  6. Een Block People venster verschijnt. Zoek de juiste persoon en selecteer Block naast hun naam.

    Image
    Image
  7. Er verschijnt een bevestigingsbericht. Selecteer Block de naam van de persoon om deze te blokkeren en te ontvrienden (als je momenteel Facebook-vrienden bent).

    Image
    Image

Aanbevolen: