Personaliseer uw Mac door bureaubladpictogrammen te wijzigen

Inhoudsopgave:

Personaliseer uw Mac door bureaubladpictogrammen te wijzigen
Personaliseer uw Mac door bureaubladpictogrammen te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek een afbeelding die u voor uw nieuwe pictogram wilt gebruiken en kopieer deze naar het klembord.
  • Klik met de rechtermuisknop op het station of de map die u wilt wijzigen en selecteer Info ophalen. Klik op de miniatuur en plak je nieuwe afbeelding.

Dit artikel legt uit hoe je je Mac kunt personaliseren door de map- en stationspictogrammen te wijzigen. De instructies zijn van toepassing op apparaten met macOS 10 of hoger.

Pictogrammen wijzigen op een Mac

Er zijn veel pictogramcollecties beschikbaar op internet. De gemakkelijkste manier om Mac-pictogrammen te vinden, is door te zoeken op de uitdrukking "Mac-pictogrammen" in uw favoriete zoekmachine. Je zult talloze sites vinden die gratis en goedkope icooncollecties voor de Mac aanbieden, waaronder IconFinder en Deviantart.

Een paar sites, zoals Deviantart, leveren vervangende afbeeldingen in het ingebouwde ICNS-bestandsformaat van Mac, waarvoor een iets ander proces vereist is.

Nadat je online pictogrammen hebt gevonden die je wilt gebruiken om je Mac te personaliseren, kun je als volgt je bureaublad wijzigen.

  1. Zoek een pictogrammenset die u online wilt gebruiken en download deze naar uw Mac.
  2. Zoek het nieuwe bestand dat u wilt gebruiken.
  3. Kopieer de afbeelding. Hoe u dit doet, hangt af van het formaat van de afbeelding die u gebruikt.
  4. Als het gedownloade bestand een map is waarop het pictogram al is toegepast, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Get Info in het pop-upmenu. Klik in het volgende venster op het icon naast de naam van het bestand en druk op Command+ C.

  5. Als het bestand een op zichzelf staand afbeeldingsbestand is (bijv. een PNG), open het dan in een programma zoals Preview, druk op Command + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Command+ C om te kopiëren.

    Image
    Image
  6. Klik met de rechtermuisknop of Control+ click op het station of de map die u aan het personaliseren bent en klik op Get Info.

    Image
    Image
  7. Klik eenmaal op het miniatuurpictogram om het te selecteren.

    Image
    Image
  8. Druk op Command+ V of selecteer Plakken in de Bewerkenmenu om het pictogram dat u naar het klembord hebt gekopieerd op het geselecteerde station of mappictogram als nieuw pictogram te plakken.

    Image
    Image
  9. Herhaal het proces voor alle andere mappen of stations die u aan het personaliseren bent.

Het pictogram van een Mac wijzigen met een ICNS-pictogram

Het Apple Icon Image-formaat ondersteunt een breed scala aan pictogramtypen, variërend van kleine pictogrammen van 16 bij 16 pixels tot pictogrammen van 1024 bij 1024 voor met Retina uitgeruste Macs. ICNS-bestanden zijn een handige manier om Mac-pictogrammen op te slaan en te verspreiden, maar hun enige nadeel is dat de methode om een afbeelding van het ICNS-bestand naar een map of schijf te kopiëren iets anders is dan het gebruikelijke proces en niet zo bekend.

  1. Klik met de rechtermuisknop of Control+ click de folder met het pictogram dat u wilt wijzigen en selecteer Get Info in het pop-upmenu. In het venster Info ophalen dat wordt geopend, ziet u een miniatuurweergave van het huidige pictogram van de map in de linkerbovenhoek van het venster. Houd dit Get Info-venster open.

  2. Selecteer in de downloadmap een icon die je wilt gebruiken. Het gedownloade bestand kan meerdere mappen bevatten, maar u wilt de map met het label Mac. In de map bevinden zich verschillende.icns (pictogrambestanden).
  3. Sleep het geselecteerde icon naar het geopende Get Info-venster en zet het op de pictogramminiatuur in de linkerbovenhoek. Het nieuwe pictogram neemt de plaats in van het oude.

Aanbevolen: