Personaliseer de bureaubladachtergrond van de Mac met uw eigen afbeeldingen

Inhoudsopgave:

Personaliseer de bureaubladachtergrond van de Mac met uw eigen afbeeldingen
Personaliseer de bureaubladachtergrond van de Mac met uw eigen afbeeldingen
Anonim

Je kunt de bureaubladachtergrond van je Mac wijzigen van de standaard door Apple geleverde afbeelding in bijna elke afbeelding die je wilt gebruiken. Je kunt een foto gebruiken die je met je camera hebt gemaakt, een afbeelding die je van internet hebt gedownload of een ontwerp dat je hebt gemaakt met een grafische toepassing.

Het wijzigen van de bureaubladachtergrond is een van de gemakkelijkste manieren om uw Mac te personaliseren. Het zorgt ervoor dat iedereen weet dat het van jou is, anders dan alle andere Macs die de standaardachtergrond van Apple gebruiken.

Informatie is dat dit artikel van toepassing is op de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8), OS X Lion (10.7), OS X Snow Leopard (10.6) en OS X (10.5) Luipaard.

Image
Image

Bottom Line

Bureaubladachtergronden moeten de indeling JPEG, TIFF, PICT of RAW hebben. RAW-beeldbestanden zijn soms problematisch omdat elke camerafabrikant zijn eigen RAW-beeldbestandsindeling maakt. Apple werkt het Mac OS regelmatig bij om de vele verschillende soorten RAW-indelingen aan te kunnen, maar om maximale compatibiliteit te garanderen, vooral als u uw foto's met familie of vrienden gaat delen, gebruikt u de JPEG- of TIFF-indeling.

Waar kunt u uw foto's opslaan

Je kunt de afbeeldingen die je voor je bureaubladachtergrond wilt gebruiken overal op je Mac opslaan. Een manier om georganiseerd te blijven, is door een map Desktop Pictures te maken om uw verzameling afbeeldingen op te slaan en die map op uw bureaublad of in de map Pictures te plaatsen die Mac OS voor elke gebruiker maakt.

Bottom Line

Naast het maken van afbeeldingen en het opslaan ervan in een daarvoor bestemde map, kunt u uw bestaande Foto's-, iPhoto- of Aperture-afbeeldingsbibliotheek gebruiken als een bron van afbeeldingen voor bureaubladachtergrond. De Mac bevat deze bibliotheken als vooraf gedefinieerde locaties in het voorkeurenpaneel Desktop & Screen Saver van het systeem. Hoewel het gemakkelijk is om deze afbeeldingsbibliotheken te gebruiken, is het een goed idee om de afbeeldingen die u als bureaubladachtergrond wilt gebruiken te kopiëren naar een specifieke map, onafhankelijk van uw Foto's-, iPhoto- of Aperture-bibliotheek. Op die manier kunt u afbeeldingen in een van de afbeeldingsbibliotheken bewerken zonder u zorgen te maken over hun tegenhangers op het bureaublad.

Desktop Wallpaper Albums

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het pictogram in het Dock te klikken of door Systeemvoorkeuren te selecteren in het Apple-menu.

    Image
    Image
  2. Klik in het geopende venster Systeemvoorkeuren op het Desktop & Screen Saver voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  3. Klik op het tabblad Desktop als dit nog niet is gekozen. In het linkerdeelvenster staat een lijst met mappen die vooraf zijn toegewezen voor gebruik als bureaubladachtergrond. De Apple-map bevat de bureaubladafbeeldingen die u eerder hebt gezien, samen met mappen voor Natuur, Planten, Kunst, Zwart-wit, Abstract, Patronen en Kleuren. Mogelijk ziet u extra mappen, afhankelijk van de versie van het Mac-besturingssysteem dat u gebruikt.

    Image
    Image

Een nieuwe map met afbeeldingen toevoegen aan bureaubladvoorkeuren

  1. Klik op de (+) onderaan het lijstvenster om een nieuwe map toe te voegen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar de map die uw bureaubladafbeeldingen bevat.
  3. Selecteer de map door er één keer op te klikken en klik vervolgens op de knop Choose om de geselecteerde map toe te voegen aan het paneel met achtergrondvoorkeuren.

    Image
    Image

Selecteer de afbeelding die u wilt gebruiken

  1. Klik op de map die u zojuist aan het lijstvenster hebt toegevoegd. De afbeeldingen in de map worden weergegeven in het weergavevenster aan de rechterkant.

    Image
    Image
  2. Klik op de afbeelding in het weergavevenster die u als bureaubladachtergrond wilt gebruiken. Uw bureaublad wordt bijgewerkt om uw selectie weer te geven.

    Image
    Image

Weergaveopties

Naar de bovenkant van de zijbalk is een voorbeeld van de geselecteerde afbeelding en hoe deze eruit zal zien op het bureaublad van je Mac. Rechts van het voorbeeld bevindt zich een vervolgkeuzemenu met opties om de afbeelding op uw bureaublad aan te passen.

Afbeeldingen die u selecteert, passen mogelijk niet precies op het bureaublad. U kunt de methode selecteren die door uw Mac wordt gebruikt om de afbeelding op uw scherm te rangschikken. De keuzes zijn:

  • Vul scherm
  • Aanpassen aan scherm
  • Uitrekken om scherm te vullen
  • Centrum
  • Tegel

Probeer elke optie en bekijk de effecten ervan in het voorbeeld. Sommige van de beschikbare opties veroorzaken beeldvervorming, dus zorg ervoor dat u ook het daadwerkelijke bureaublad controleert.

Image
Image

Hoe meerdere bureaubladachtergronden te gebruiken

Als de geselecteerde map meer dan één afbeelding bevat, kunt u ervoor kiezen om uw Mac elke afbeelding in de map te laten weergeven, in volgorde of willekeurig. Je kunt ook bepalen hoe vaak de afbeeldingen veranderen.

  1. Plaats een vinkje in het Change picture box.

    Image
    Image
  2. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast het vak Afbeelding wijzigen om te selecteren hoe vaak de achtergrondafbeelding moet worden gewijzigd. U kunt een vooraf gedefinieerd tijdsinterval kiezen, variërend van elke 5 seconden tot eenmaal per dag, of u kunt ervoor kiezen om de afbeelding te laten veranderen wanneer u zich aanmeldt of wanneer uw Mac uit de slaapstand wordt gehaald.

    Image
    Image
  3. Om de bureaubladafbeeldingen in willekeurige volgorde te laten veranderen, plaatst u een vinkje in het Willekeurige volgorde selectievakje.

    Image
    Image

Klik op de rode close knop bovenaan het scherm om Systeemvoorkeuren te sluiten en te genieten van je nieuwe bureaubladafbeeldingen.

Aanbevolen: