Verhoog de prestaties van uw Mac door inlogitems te verwijderen

Inhoudsopgave:

Verhoog de prestaties van uw Mac door inlogitems te verwijderen
Verhoog de prestaties van uw Mac door inlogitems te verwijderen
Anonim

Opstartitems, ook wel inlogitems genoemd, zijn toepassingen, hulpprogramma's en helpers die automatisch worden uitgevoerd tijdens het opstarten of inloggen van een Mac. In veel gevallen voegen applicatie-installatieprogramma's inlogitems toe die een app mogelijk nodig heeft. In andere gevallen voegen de installatieprogramma's aanmeldingsitems toe omdat ze ervan uitgaan dat u hun app elke keer dat u uw Mac opstart, wilt uitvoeren. Je kunt ook instellen dat mappen en documenten automatisch worden geopend wanneer je inlogt op je Mac.

Alle items in de systeemvoorkeuren voor aanmeldingsitems zijn ingesteld om automatisch te openen. Als je ze niet gebruikt, nemen inlogitems bronnen in beslag door CPU-cycli te gebruiken, geheugen te reserveren voor hun gebruik of achtergrondprocessen uit te voeren die je misschien niet gebruikt.

Informatie is dat dit artikel van toepassing is op de volgende besturingssystemen: macOS Catalina (10.15) tot OS X Lion (10.7).

Uw login-items bekijken

Als u wilt zien welke items automatisch worden uitgevoerd op uw Mac bij het opstarten of inloggen, bekijkt u de instellingen van uw gebruikersaccount.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het pictogram Systeemvoorkeuren in het Dock te klikken of Systeemvoorkeuren te selecteren in het Apple-menu.

    Image
    Image
  2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op het pictogram Gebruikers en groepen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het voorkeurenpaneel Gebruikers en groepen uw account in de gebruikersaccounts in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Klik op het tabblad Login Items om de applicaties of andere items te zien die momenteel zijn ingesteld om op te starten wanneer u zich aanmeldt.

    Image
    Image

Sommige vermeldingen zijn mogelijk voor toepassingen die u niet langer gebruikt of niet wilt starten. Ze zijn gemakkelijk te identificeren. Het belang van andere vermeldingen is misschien niet zo duidelijk, dus u moet voorzichtig zijn bij het verwijderen ervan.

Welke items moeten worden verwijderd?

De gemakkelijkste inlogitems om uit te kiezen voor verwijdering zijn die behoren tot applicaties die u niet langer nodig heeft. U kunt ze of alle bijbehorende helpers verwijderen. Als u een vermelding ziet voor een printer of een ander randapparaat dat u niet meer gebruikt, kunt u deze ook gemakkelijk verwijderen. U hebt bijvoorbeeld in het verleden misschien een Microsoft Mouse gebruikt, maar bent sindsdien overgestapt op een Apple Magic Mouse. Als dat het geval is, hebt u de MicrosoftMouseHelper-toepassing niet nodig die is geïnstalleerd toen u uw Microsoft Mouse voor het eerst inplugde.

Het verwijderen van een item uit de lijst met inlogitems verwijdert de toepassing niet van uw Mac; het voorkomt alleen dat de toepassing automatisch wordt gestart wanneer u zich aanmeldt. Dit maakt het gemakkelijk om een inlogitem te herstellen als u erachter komt dat u het nodig heeft.

Voordat u een inlogitem verwijdert

Het is beter om veilig te zijn dan sorry. U herkent de naam van een app, map of document zonder problemen, maar sommige helperbestanden zijn moeilijker te identificeren. Het is mogelijk dat u iets verwijdert waarvan u later beseft dat u het nodig heeft. Voordat u een inlogitem verwijdert, noteert u de naam en de locatie op uw Mac. Bijvoorbeeld:

  1. Schrijf de naam van de app of het item op.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app of het item in de lijst met inlogitems.
  3. Selecteer Toon in Finder in het pop-upmenu.
  4. Noteer waar het item zich in de Finder bevindt.

Een item verwijderen van het tabblad Login Items

Een item verwijderen van het tabblad Inlogitems in Systeemvoorkeuren:

  1. Klik op de lock in de linkerbenedenhoek van het venster Login Items om het scherm voor wijzigingen te ontgrendelen. Voer uw beheerderswachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  2. Selecteer een item door op de naam te klikken in het Login Items paneel.

    Image
    Image
  3. Klik op het minteken (- ) om het item te verwijderen.

    Image
    Image

Een inlogitem herstellen

In de meeste gevallen kunt u een eenvoudige benadering gebruiken om een opstartitem te herstellen naar het tabblad Inlogitems. (Je herinnerde je eraan om de naam en locatie eerder op te schrijven, toch?)

Klik op het Inlogitems tabblad op het plusteken (+), voer uw beheerdersreferenties en navigeer naar het item. Klik op Toevoegen om het terug te plaatsen in de lijst met inlogitems.

Dat is het. Nu u weet hoe u een inlogitem kunt herstellen, kunt u vol vertrouwen uw lijst met inlogitems opschonen om een beter presterende Mac te maken.

Aanbevolen: