Hoe Google Ads te dempen

Inhoudsopgave:

Hoe Google Ads te dempen
Hoe Google Ads te dempen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar myaccount.google.com en selecteer Uw gegevens en personalisatie beheren > Ga naar advertentie-instellingen.
  • Toggle Advertentiepersonalisatie naar On, of selecteer Turn Off naast de gewenste advertenties om te dempen.
  • Als u categorieën wilt dempen, gaat u naar Hoe uw advertenties worden gepersonaliseerd, selecteert u een onderwerp en selecteert u vervolgens Uitschakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de tool Google Deze advertentie dempen kunt gebruiken om geen advertenties meer te zien die u niet interesseren.

Google Ads dempen

Google stelt u in staat om bepaalde advertenties te beheren die u ziet wanneer u op internet surft. De Google Mute This Ad-tool biedt controle en transparantie doordat u advertenties kunt sluiten of verwijderen die u niet interesseren en advertenties die dat wel zijn, kunt signaleren.

Google heeft een sectie met de naam Advertentie-instellingen, waarmee u uw browse-ervaring kunt personaliseren wanneer u Google-platforms gebruikt.

Image
Image

De functie Deze advertentie dempen werkt alleen voor advertenties die zijn aangemeld bij of samenwerken met Google. Het wordt doorgevoerd naar alle apparaten. Als je een advertentie op je pc dempt, wordt diezelfde advertentie gedempt op je laptop, smartphone, iPad en andere apparaten.

Volg deze stappen om Google-advertenties te dempen:

  1. Navigeer naar myaccount.google.com.
  2. Selecteer in het gedeelte Privacy en personalisatie Uw gegevens en personalisatie beheren.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het gedeelte Advertentiepersonalisatie Ga naar advertentie-instellingen.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat de schakelaar Advertentiepersonalisatie is ingesteld op Aan (blauw). Adverteerders of onderwerpen die herinneringsadvertenties activeren, worden weergegeven en kunnen worden gedempt.

    Image
    Image
  5. Selecteer een onderwerp of adverteerder die u wilt dempen en selecteer vervolgens Uitschakelen.

U kunt uw advertentievoorkeuren ook wijzigen door categorieën of adverteerders te dempen. Selecteer in het gedeelte met de titel Hoe uw advertenties worden gepersonaliseerd een onderwerp of adverteerder die u wilt dempen en selecteer vervolgens Uitschakelen Bevestig dat u dit wilt om de categorie uit te schakelen door Turn off nogmaals te selecteren.

De functie verwijdert advertenties niet volledig. U kunt alleen advertenties verwijderen of dempen van specifieke adverteerders die samenwerken met Google. Het voordeel is dat als u een advertentie dempt, deze niet op uw scherm wordt weergegeven en dat vergelijkbare advertenties van dezelfde adverteerder een specifieke website niet meer gebruiken.

Er zijn twee belangrijke voordelen aan de bijgewerkte tool Deze advertentie dempen:

  • Ten eerste herkent het feedback van u vanaf elk apparaat, zolang u bent aangemeld bij Google.
  • Google is van plan de mute-tool uit te breiden naar meer websites en apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven.

Let op: niets goeds duurt voor altijd

Het is belangrijk op te merken dat het dempen van de herinneringsadvertenties slechts 90 dagen duurt, omdat de meeste herinneringsadvertenties na deze periode niet meer bestaan. Daarnaast kunnen herinneringsadvertenties van apps en websites die geen gebruik maken van de advertentieservices van Google, nog steeds worden weergegeven, aangezien deze niet vallen onder de instellingen voor Google Ad Settings.

Als u uw browsercookies niet heeft gewist, of als de adverteerder een andere website-URL gebruikt om een advertentie weer te geven die niet samenwerkt met Google, kunt u die advertentie blijven zien.

Wat is een herinneringsadvertentie?

Wanneer u in een online winkel naar een product bladert, volgt een advertentie voor dat product u terwijl u door andere sites bladert. Zo'n advertentie wordt een herinneringsadvertentie genoemd. Google-adverteerders gebruiken herinneringsadvertenties als een manier om u aan te moedigen terug te keren naar hun pagina.

Aanbevolen: