Tips voor het creëren van een Virtual Reality-kamer

Inhoudsopgave:

Tips voor het creëren van een Virtual Reality-kamer
Tips voor het creëren van een Virtual Reality-kamer
Anonim

Dus je hebt eindelijk het geld bij elkaar gesprokkeld en een virtual reality-compatibele pc en een VR-head-mounted display gekocht. De grote vraag die je nu hebt: "waar ga ik dit ding neerzetten?"

Om het meeste dat VR te bieden heeft te ervaren, heb je een speelruimte op kamerschaal nodig waar je voldoende ruimte hebt om vrij te bewegen, wat helpt om het gevoel van onderdompeling te vergroten.

"VR op kamerschaal" betekent in feite dat de VR-app of game die je gebruikt, is geconfigureerd voor de grootte van de speelruimte die je beschikbaar hebt en gebruikmaakt van die ruimte om je een meeslepende omgeving te bieden waarin je kan bewegen, in plaats van gewoon op één plek te zitten of staan.

Als je echt van VR houdt en je hebt de ruimte, kun je overwegen een permanente speelruimte in te richten, ook wel een speciale "VR-kamer" genoemd.

Image
Image

Hoeveel ruimte heb ik echt nodig voor virtual reality?

De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt voor VR hangt af van wat voor soort VR-ervaring je probeert te bereiken in je speelruimte. Als je alleen een zittende ervaring plant, dan heb je verder niets nodig dan je bureaustoel. Als je ervoor kiest om over te stappen op een staande VR-ervaring, heb je een ruimte van minimaal 1 meter bij 1 meter nodig. In het ideale geval zou je iets meer ruimte willen als je die hebt.

Voor het hoogste niveau van onderdompeling (kamerschaal), wil je een kamer die groot genoeg is om veilig in rond te lopen. De minimale speelruimte die HTC aanbeveelt voor kamerschaal met het VIVE VR-systeem is 1,5 m bij 2 m. Nogmaals, dit is de minimale oppervlakte. De maximale aanbevolen oppervlakte is 3m bij 3m. Als je ruimte hebt, ga ervoor, zo niet, ga dan zo groot als je kamer comfortabel toelaat.

Heb ik hoge plafonds nodig voor VR?

De hoogtevereisten voor HTC's VIVE-volgstations zijn niet bepaald in steen gebeiteld. Ze stellen: "Monteer de basisstations diagonaal en boven hoofdhoogte, idealiter meer dan 2 meter (6 voet 6 inch)".

Momenteel biedt het Oculus Rift VR-systeem niet zo'n grote ervaring op kamerschaal als die wordt geboden door de HTC VIVE. Ze lijken geen montage-eisen te hebben met betrekking tot de hoogte van hun basisstations. Ze lijken te verwachten dat ze ongeveer op dezelfde hoogte zullen zijn als de monitor van je computer en ze gaan ervan uit dat je er een hebt die zich direct aan weerszijden ervan bevindt (hoewel sommige gebruikers hebben aanbevolen dat ze hoger worden gemonteerd).

Als je je volgstations/sensoren niet permanent wilt monteren of als je verschillende hoogtes/locaties wilt testen voordat je ze permanent plaatst, koop dan een paar camerastatieven of lichtstatieven en experimenteer met verschillende hoogtes, monteer de stations/sensoren later nadat u de beste hoogte en locatie hebt gekozen.

Belangrijke dingen om te overwegen bij het opzetten van een VR-kamer

Zorg ervoor dat je ruimte veilig is en vrij van obstakels en andere dingen die het volgen kunnen beïnvloeden. Wanneer je wordt ondergedompeld in de VR-wereld, ben je blind voor je echte omgeving. Zowel HTC als Oculus bieden een systeem om je te waarschuwen wanneer je de grenzen van je speelgebied nadert, maar ze gaan ervan uit dat je het gebied al hebt vrijgemaakt van struikelgevaar of andere obstakels die in de weg kunnen staan.

Zorg ervoor dat je speelruimte volledig vrij is van alles wat je in de weg kan staan en letsel kan veroorzaken.

Lage plafondventilatoren kunnen een echt probleem zijn wanneer mensen met hun armen zwaaien en dergelijke in VR. Overweeg ze te verwijderen en te vervangen door een niet-glazen armatuur. Als je een ventilator moet hebben, overweeg dan een onopvallende op een standaard, misschien in de hoek van de kamer buiten de grenzen van de speelruimte. Een goed geplaatste fan kan zelfs bijdragen aan de onderdompeling, afhankelijk van wat voor soort game je speelt.

Als je de virtuele grenzen van je speelruimte instelt, zet ze dan niet helemaal aan de rand van de ruimte, maar stel je grenzen iets kleiner zodat je een veiligheidsbuffer hebt.

Netwerkvereisten voor uw VR-kamer

Welke kamer je ook voor VR gebruikt, je wilt er zeker van zijn dat je een solide netwerkverbinding hebt. Idealiter zou voor multiplayer-gaming in VR een bekabelde Ethernet-verbinding waarschijnlijk de beste optie zijn.

Als je geen Ethernet-kabels hebt, overweeg dan om een Powerline-netwerkoplossing te gebruiken die de elektrische bedrading van je huis gebruikt om netwerksignalen te transporteren.

Zorg ervoor dat je op zijn minst een sterk wifi-signaal beschikbaar hebt.

Verwijder (of bedek) items die VR-trackinginterferentie kunnen veroorzaken

Spiegels en ramen kunnen interfereren met het volgen van bewegingen van je VR HMD en/of controllers. Als deze items niet verplaatsbaar zijn, overweeg dan om ze te bedekken met stof of iets dergelijks, zodat ze geen licht reflecteren dat wordt gegenereerd door de bewegingsvolgapparatuur.

Bepalen of een spiegel of ander reflecterend oppervlak uw tracking negatief beïnvloedt, is een proces van vallen en opstaan. Als je veel trackingproblemen opmerkt, zoek dan naar iets reflecterends dat het probleem zou kunnen veroorzaken.

Beheren van die vervelende Head Mounted Display (HMD)-kabels

Het op één na belangrijkste aspect van het correct bekabelen van je VR-kamer is ervoor te zorgen dat de kabels die je pc verbinden met je VR HMD zo onopvallend mogelijk zijn. Niets breekt VR-onderdompeling sneller dan struikelen over een HMD-kabel. Dit is de reden waarom sommige mensen uitgebreide kabelbeheersystemen voor plafondmontage hebben gemaakt, terwijl anderen de computer naar een kast of een andere kamer verplaatsen.

Het is helemaal aan jou welk niveau van kabelbeheer je wilt bereiken, zorg er gewoon voor dat het veilig is.

Vervangingsopties voor draadloze kabels worden al verkocht en kunnen in de nabije toekomst het probleem met het doorbreken van de kabel helemaal oplossen.

Wat voor soort vloer moet ik gebruiken in mijn VR-kamer?

Bij het plannen van een VR-ruimte is vloeren om verschillende redenen uiterst belangrijk.

De eerste reden: veiligheid. In VR zijn er volop mogelijkheden om te sporten. Sommige spellen vereisen kruipen, springen, op zijn plaats rennen, schieten en allerlei andere manoeuvres. U wilt een comfortabel oppervlak hebben om deze acties uit te voeren. Tapijt met een dikke pad eronder zou een goed begin zijn. In elkaar grijpende schuimtegels zijn misschien nog beter.

De tweede reden waarom vloerbedekking belangrijk is, is dat je er een extra veiligheidsvoorziening aan kunt toevoegen die bekend staat als een 'VR-waarschuwingsspoor'.

Idealiter zou het maken van een waarschuwingsspoor, zoals dat in honkbalstadions wordt gebruikt om een veldspeler te vertellen dat hij op het punt staat een muur te raken, ook nuttig zijn in VR (om dezelfde reden). Het gebruik van met schuim beklede tegels in de speelruimte, maar die tegels niet helemaal tot aan de rand van de kamer brengen, zou de persoon in VR een subtiel voelbaar signaal geven, door hen te laten weten, door de verandering in vloertexturen, dat ze zich aan de rand van hun veilige gebied bevinden.

Deze subtiele cue helpt om de onderdompeling niet te verbreken, maar geeft de gebruiker een waarschuwing dat ze zich moeten omdraaien en de tegenovergestelde richting moeten inslaan of op zijn minst voorzichtig moeten zijn.

Extra ruimte? Maak een VR-toeschouwersgebied

VR is natuurlijk een heel persoonlijke en eenzame ervaring, maar dat betekent niet dat het ook geen sociale ervaring kan zijn.

In feite zijn er veel VR-games voor meerdere spelers waarbij één persoon de headset kan gebruiken en andere mensen hen kunnen helpen door een controller of muis te gebruiken terwijl ze de actie op een tweede monitor bekijken. Dit verandert de hele ervaring effectief in een gezelschapsspel.

Zelfs als een game geen coöpmodus biedt, spiegelen de meeste games de uitvoer van de VR-headset naar een tweede monitor, zodat toeschouwers kunnen zien wat de persoon in VR ziet.

Als je wat extra ruimte in je VR-kamer hebt en je het nut ervan wilt maximaliseren, overweeg dan om een VR-toeschouwersruimte te creëren waar mensen kunnen kijken op een groot tv-scherm of monitor en maak de hele ervaring socialer.

Om een VR-toeschouwersruimte te creëren, moet je een soort veilige fysieke barrière creëren tussen je speelruimte en je toeschouwersruimte. Als je een grote horizontale kamer hebt. Neem een bank en verplaats deze naar het einde van de kamer, richt hem naar de muur en plaats dan een monitor of tv aan de muur. Zo loopt de VR-gebruiker niet tegen de tv aan (omdat ze geblokkeerd worden door de bank). Dit geeft de toeschouwers ook een veilige plek om de VR-actie te bekijken en/of deel te nemen aan coöpspel.

VR Prop-opslag, controller opladen en andere aardigheden

Als je een speciale ruimte voor VR wilt hebben, kun je hem net zo goed wat comfort en gemaksfuncties geven.

Sommige VR-games maken mogelijk gebruik van rekwisieten uit de echte wereld, zoals wapenvoorraden voor virtuele sluipschuttersgeweren, golfclubassen, aandrijfwielen, enz. Misschien wilt u deze op een muur plaatsen op een manier waarop ze er goed uitzien maar zijn gemakkelijk te verwijderen voor gebruik indien nodig.

Je zou ook kunnen overwegen om iets te monteren voor je controllers, koptelefoons, enz., en misschien een controllerstandaard toevoegen of bouwen die ook is voorzien van geïntegreerd opladen.

Bottom line: maak je VR-kamer functioneel en veilig voor zowel VR- als toeschouwers.

Aanbevolen: