Tips voor het verbeteren van de levensduur van de batterij van de digitale camera

Inhoudsopgave:

Tips voor het verbeteren van de levensduur van de batterij van de digitale camera
Tips voor het verbeteren van de levensduur van de batterij van de digitale camera
Anonim

Wees niet verbaasd als de batterij van uw digitale camera niet meer zo lang meegaat als vroeger. Oplaadbare batterijen verliezen hun vermogen om een volledige lading vast te houden naarmate ze ouder worden. Het is frustrerend om batterijvermogen te verliezen, vooral als uw batterij-leeg-lampje knippert terwijl u zich voorbereidt op het maken van die once-in-a-lifetime foto. Deze tips en trucs kunnen een beetje extra batterijduur van een digitale camera opleveren, zelfs van een oudere camerabatterij.

Image
Image

Bottom Line

Als uw camera een optische zoeker heeft (het kleine venster aan de achterkant van de camera dat u gebruikt om beelden in te kaderen), kunt u het LCD-scherm uitschakelen en alleen de zoeker gebruiken. Het LCD-scherm vraagt veel stroom.

Beperk het gebruik van de flits

Als je de flitser gebruikt, raakt de batterij snel leeg. Het is duidelijk dat er situaties zijn waarin een flits nodig is om de foto te maken, maar als je de foto kunt maken met de flitser uitgeschakeld, doe dat dan om de batterij te sparen.

Bottom Line

Besteed niet veel tijd aan het bekijken van je foto's. Hoe langer u het LCD-scherm aan heeft staan - terwijl u geen foto's maakt - hoe sneller uw batterij leeg raakt, waardoor u minder foto's per oplaadbeurt kunt maken. Bekijk uw foto's later wanneer u thuiskomt en zorg voor een nieuwe batterij.

Energiebesparende functies activeren

Gebruik de energiebesparende functie van je camera. Deze functie kan vervelend zijn omdat de camera in de slaapstand gaat als je hem een tijdje niet hebt gebruikt. Het bespaart echter batterijvermogen. Stel de slaapstand zo snel mogelijk in om zo veel mogelijk batterijvermogen te besparen. Bij sommige camera's kan dit al na 15 of 30 seconden inactiviteit zijn.

Bottom Line

Verlaag het helderheidsniveau van het LCD-scherm als uw camera deze wijziging toestaat. Een helderder LCD-scherm trekt de batterij sneller leeg. Een zwak LCD-scherm is moeilijker te zien, vooral in fel zonlicht, maar verlengt de levensduur van de batterij.

Verwacht niet dat deze overeenkomt met de beweringen over de levensduur van de batterij van de fabrikant

Geloof de beweringen van de fabrikant over de levensduur van uw batterijen niet. Bij het testen van de levensduur van de batterij van hun camera's, voeren de meeste fabrikanten hun metingen uit in perfecte omstandigheden, iets wat je waarschijnlijk niet kunt recreëren in echte fotografie. Als je in staat bent om ten minste 75 procent van de batterijduur te halen, zoals de fabrikant beweert, is dat een goed uitgangspunt.

Bottom Line

Om het meeste uit de batterij van je camera te halen, moet je niet vervallen in de mythe dat je hem volledig moet leegmaken voordat je hem oplaadt. In werkelijkheid heeft een batterij een beperkt aantal gebruiksuren. Als je een paar van die uren gebruikt om het leeg te maken, gaat het niet zo lang mee tijdens zijn levensduur. Gebruik de batterij gewoon normaal en laad hem op wanneer hij deze nodig heeft of wanneer u klaar bent met fotograferen. Een gedeeltelijke lading zal de levensduur van een moderne batterij niet significant beïnvloeden. Dat was misschien het geval met oplaadbare batterijen van jaren geleden, maar dat is niet het geval met nieuwere batterijen.

Schakel de camera niet herhaaldelijk in en uit

Telkens wanneer u de meeste camera's opnieuw opstart, wordt het introductiescherm enkele seconden weergegeven. Hoewel dit niet veel tijd lijkt, verlies je, als je de camera 10 keer aan- en uitzet, waarschijnlijk minstens een minuut aan batterijvermogen, wat het verschil kan zijn tussen het maken van die laatste geweldige foto en het zien van de melding dat de batterij leeg is. Gebruik in plaats daarvan de slaapmodus.

Overweeg om oudere batterijen te vervangen

Ten slotte, omdat alle oplaadbare batterijen minder stroom bevatten naarmate ze ouder worden, wil je misschien een tweede batterij kopen en deze opgeladen en beschikbaar hebben. Als je merkt dat je constant je fotografiegewoonten verandert om te proberen energie te besparen met een oudere batterij, kun je beter een tweede batterij kopen als back-up.

Aanbevolen: