Waarom Neatsy wil dat je selfies van je voeten maakt

Inhoudsopgave:

Waarom Neatsy wil dat je selfies van je voeten maakt
Waarom Neatsy wil dat je selfies van je voeten maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Neatsy gebruikt de FaceID-camera van de iPhone om 3D-scans van je voeten te maken.
  • Je kunt dan sneakers bestellen via de Neatsy-app, en ze moeten perfect bij je passen.
  • Online retouren.
Image
Image

Ben je het beu om sneakers in jouw maat te bestellen en ze vervolgens terug te moeten sturen omdat ze niet passen? Neatsy gebruikt de selfiecamera van je iPhone om je voeten te scannen, zodat je altijd de perfecte pasvorm krijgt.

De FaceID-camera aan de voorkant van de iPhone kan diepte lezen. Dat is hoe het een 3D-kaart van je gezicht maakt om je telefoon te ontgrendelen. De app van Neatsy gebruikt dezelfde 3D-scan op je voeten. Vervolgens vertel je het merk en de maat van je meest comfortabele sneakers, en het combineert dat met de scan om elke keer de perfecte, persoonlijke pasvorm te krijgen. Dat is in ieder geval de theorie.

"Het is essentieel dat we manieren vinden om te stoppen met zoveel retourzendingen", vertelde de Berlijnse modestylist Nuria Gregori aan Lifewire in een interview. "Zelfs op professioneel niveau kost het ons geld en tijd. Aan de andere kant heb ik geen site gevonden met een volledig betrouwbare maattabel. Je moet meer dan één artikel bestellen om zeker te zijn."

Retourneren

Volgens een schatting van Shopify zou het online rendement in de VS in 2020 $ 550 miljard bedragen, tegen $ 350 miljard in 2017. Die schatting werd gemaakt in februari 2019, voordat COVID winkels sloot en iedereen veranderde in een online koper. Dat is niet alleen duur, maar het is ook een ramp voor het milieu, wat de scheepvaart betreft.

Schoenen zijn een bijzonder probleem omdat ze goed moeten passen en het maatnummeringssysteem niet echt gestandaardiseerd is. Dit wordt soms vermeld in de beschrijving van de online winkel. Van een merk zou kunnen worden gezegd dat het 'groot' is. Daarom is het meestal veilig om een vervanging voor een favoriete sneaker online te kopen, maar moeilijk om nieuwe merken te kopen.

Slechte pasvorm

Maten kunnen zelfs variëren in hetzelfde merk. De gegoten vorm, of leest, die wordt gebruikt om een schoen te vormen, varieert afhankelijk van het soort schoen. Een sneaker en een geklede schoen zijn anders ontworpen en een basketbalschoen is anders dan een hardloopschoen.

"Welke maat ik draag, hangt niet alleen af van het merk, maar ook van het model en waarvoor de schoen bedoeld is", schrijft Fabian Gorsler voor High Snobriety. "Dat betekent dat een hardloopschoen van nature anders zal passen dan een golfschoen of een voetbalschoen, zelfs als deze dezelfde maat heeft."

Hoe netjes werkt

Neatsy's app is even ingenieus als eenvoudig. De eerste keer dat u de app start, wordt u door een scan geleid en wordt u gevraagd het merk, het model en de maat te vertellen van een paar sneakers waarvan u de pasvorm geweldig vindt.

Het scanproces maakt gebruik van de camera aan de voorzijde van de iPhone, die een 3D-model kan maken van wat hij ziet, in een vrij hoge resolutie. De app geeft je de instructie om effen sokken in effen kleuren te dragen en je broek op te rollen. Vervolgens ga je in kleermakerszit zitten om een selfie te maken van je voetzolen, waarbij je een sjabloon op het scherm gebruikt om je voet correct te positioneren. Vervolgens plaats je je voeten op de grond en maak je een schot vanaf de zijkant.

De app maakt vervolgens een model van je voet en kan je vertellen welke maat je moet kopen, op basis van merk en model. Je koopt dan de sneakers via de app en Neatsy neemt een deel.

Dit soort biometrische benadering is ideaal, als het werkt, en het is vooral goed voor schoenen omdat:

  • De grootte van onze voeten verandert niet veel.
  • Hoewel je in een trui kunt knijpen, of een loszittend shirt van je af kunt laten hangen, moeten schoenen goed passen, anders beschadigen ze je voeten.

Neatsy wil uiteindelijk dat zijn model een standaard onderdeel wordt van online kledingwinkelen.

"De app dient als een nieuw verkoopkanaal met een laag rendement voor een detailhandelaar en als een manier om zelf het economische effect op het rendement te zien", vertelde Neatsy CEO en oprichter Artem Semyanov aan TechCrunch.

Het idee is dat een laag rendement voor sneakers die via de app zijn gekocht, niet alleen goed zal zijn voor de consument, maar ook een geweldige demo zal zijn voor de retailers. Hoewel wij kopers het misschien makkelijker vinden om schoenen te kopen, is het niet zo onhandig om drie paar in verschillende maten te bestellen en degene die niet passen terug te sturen. De grootste winnaar hier zal de winkelier zijn, die aanzienlijk kan besparen op de retourkosten, en het milieu, dankzij enorme reducties in verzending.

En nu online winkelen enorm groeit dankzij COVID (Amazon neemt gemiddeld 1.400 per dag in dienst), is het verminderen van het rendement belangrijker dan ooit. Als Neatsy van de grond komt, hebben we sneakers opgelost. Nu moet iemand alleen nog uitzoeken hoe hij perfect passende kleding kan bestellen.

Aanbevolen: