Waarom Microsoft wil dat je met Outlook chat

Inhoudsopgave:

Waarom Microsoft wil dat je met Outlook chat
Waarom Microsoft wil dat je met Outlook chat
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft voegt conversatie-AI-technologie toe aan zijn mobiele versie van Outlook.
  • Interactie met mobiele apparaten via spraak kan efficiënter zijn dan het gebruik van een toetsenbord, zeggen experts.
  • Cortana kan nieuwe evenementen plannen en de details van het evenement aanpassen met natuurlijke taal.
Image
Image

Maak je klaar om te chatten met je agenda, want Microsoft is van plan om gespreks-AI-technologie te introduceren met Cortana voor Outlook op mobiele apparaten.

Spraakbediening biedt een snellere manier om je tijd en inbox te beheren. Microsoft zegt dat Cortana kan helpen bij het plannen van vergaderingen, het opstellen van e-mailberichten en het vinden van bestanden, e-mails en mensen. Spraakgestuurde interactie met mobiele apparaten kan efficiënter zijn dan het gebruik van een toetsenbord, zeggen experts.

"Het grootste voordeel van conversatie-AI is efficiëntie - we spreken drie keer sneller dan we typen, dus er is meteen een tijdsvoordeel", zei Pete Erickson, de organisator van het spraaktechnologie-evenement VOICE, in een e-mail interview.

"Maar spraakinteractie stelt ons ook in staat om specifiek in te zoomen op wat we zoeken, waardoor ons apparaat, in dit geval een iPhone, zo snel kan werken als we het kunnen vertellen wat het moet doen."

Minder tikken

De update van Microsoft wordt de komende weken uitgerold voor iOS-gebruikers van Outlook. Na de update kan Cortana nieuwe evenementen plannen en de evenementdetails aanpassen met natuurlijke taal, beweert Microsoft. De update biedt ook de mogelijkheid om suggesties te doen voor wat u aan uw agenda moet toevoegen, op basis van de tijd en uw locaties.

Een van de belangrijkste uitdagingen van spraak is dat er momenteel geen one-size-fits-all-model is.

Met de nieuwe functies kun je meer doen met minder werk, aldus Microsoft. "Als je bijvoorbeeld volgende week een vergadering met drie collega's wilt plannen, kan het meer dan 15 tikken op het scherm kosten om dat in te stellen…", schrijft het bedrijf op zijn website.

"Met deze nieuwe mogelijkheid kun je Cortana eenvoudig in Outlook vragen: 'Plan volgende week dinsdag een Teams-vergadering met Megan en Adele om 14.00 uur om de lancering te bespreken.'"

Spraakopdrachten Regel

Microsoft neemt het op tegen veel concurrenten die ook aanbieden om te helpen bij het navigeren door uw apps met behulp van natuurlijke taal. De slimme samenstelling van Google suggereert bijvoorbeeld dingen die u in Gmail zou moeten schrijven. Er zijn ook "personal assistant bots" voor planning, zoals x.ai, Robert Weissgraeber, chief technology officer en managing director van AX Semantics, een door AI aangedreven softwarebedrijf voor het genereren van natuurlijke taal, zei in een e-mailinterview.

Bunch.ai heeft een "leuk product voor wekelijkse/dagelijkse reflecties en coaching, net zoals een goede kalenderconfiguratie voor jou doet", zei hij. LinkedIn geeft al gegenereerde korte antwoorden als een keuze binnen zijn berichtenraamwerk, merkte hij op.

Image
Image

De conversatie-AI van Microsoft heeft enig voordeel ten opzichte van andere vergelijkbare producten, zei Charles McMillan, de oprichter van technisch adviesbureau Stand With Main Street, in een e-mailinterview. "Het heeft echter enkele aspecten die ze moeten verbeteren, zoals apparaatcompatibiliteit en de mogelijkheid om accenten te onderscheiden."

Er komt meer spraakzame software aan

Het gebied van apps voor natuurlijke taalplanning groeit snel, omdat de technologie toegankelijker wordt voor startups, zei Lilia Gorbachik, een productmanager in softwareontwikkeling, in een e-mailinterview.

Sommige van de kleinere softwarebedrijven in deze ruimte omvatten Trevor AI, een tool die helpt bij planning en taken; ZERØ, dat AI-aangedreven e-mail biedt voor advocaten; en organisatiesoftware Notion, die werkt met Amazon Alexa.

De nieuwe Cortana-functies van Microsoft bouwen voort op recente ontwikkelingen op het gebied van natuurlijke taalverwerking, zei Weissgraeber. "Met cloudgebaseerde oplossingen kan de backend inhoudingen maken als een bepaald contact in een kalendergebeurtenis een nieuw contact is, of een collega, of een vaste klant, en situaties en suggesties dienovereenkomstig aanpassen," voegde hij eraan toe.

Het grootste voordeel van conversatie-AI is efficiëntie: we spreken drie keer sneller dan we typen.

Maar zoals iedereen die ooit heeft geprobeerd om spraakbesturing via software te gebruiken, kan bevestigen, blijven er uitdagingen voordat we nonchalant met onze apps gaan chatten, en ze zullen ons consequent begrijpen.

"Een van de belangrijkste uitdagingen van spraak is dat er momenteel geen one-size-fits-all-model is", zei Zayd Enam, de CEO van Cresta, een AI-softwarebedrijf, in een e-mailinterview."Het is moeilijk om een generiek model te krijgen dat robuust is tegen allerlei soorten achtergrondgeluiden, microfoonopstellingen, accenten, enz. Maar zelfgestuurd leren op grote hoeveelheden audio kan de oplossing zijn."

Aanbevolen: