Hoe de PS5-webbrowser te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de PS5-webbrowser te gebruiken
Hoe de PS5-webbrowser te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om een Twitter-account aan PS5 te koppelen, ga je naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Link met… > Twitter > Account koppelen.
  • Je hebt een Twitter-account nodig om de webbrowser van de PS5 te gebruiken. Vervolgens kunt u naar de website van Twitter gaan en op links op Twitter klikken om andere sites te bezoeken.
  • De PS5-webbrowser is zeer beperkt. U kunt geen URL's invoeren en sommige websitefuncties werken mogelijk niet.

Dit artikel legt uit hoe je toegang krijgt tot de PS5-webbrowser door te linken naar een Twitter-account. Instructies zijn van toepassing op de PlayStation 5 Standard en Digital Editions.

De PS5-webbrowser gebruiken

Je moet een Twitter-account maken voordat je de PS5-browser kunt gebruiken. Zodra je dat hebt gedaan, volg je deze stappen om toegang te krijgen tot internet:

  1. Op het startscherm opent u Instellingen.

    Image
    Image
  2. Ga naar Gebruikers en accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer Link met andere diensten.

    Image
    Image
  4. Selecteer Twitter.

    Image
    Image
  5. Kies Account koppelen.

    Image
    Image
  6. Selecteer het Twitter-pictogram boven de inlogvelden.

    Image
    Image
  7. Log in op je Twitter-account.

    Image
    Image
  8. Navigeer door de website met de PS5-controller en gebruik de analoge stick om de cursor te verplaatsen. Je hebt toegang tot de hele Twitter-webinterface.

Als je naar de gebruikershandleiding gaat in de systeeminstellingen, wordt deze geladen in de PS5-webbrowser, maar je hebt geen toegang tot andere websites.

PS5-webbrowserfuncties

Er is geen manier om URL's in te voeren in de PS5-webbrowser; u kunt echter elke link in een tweet of profielbeschrijving volgen door deze te selecteren. Als de website die u wilt bezoeken een Twitter-account heeft, gebruik dan de Twitter-zoekbalk om de profielpagina te vinden en zoek vervolgens naar een link in de profielbeschrijving.

De PS5-browser heeft een paar handige functies en verschillende beperkingen:

  • De PS5-browser geeft de meeste tekst en afbeeldingen op websites weer.
  • Je kunt video's bekijken op sites zoals Twitch en YoutTube, maar je kunt ze niet op volledig scherm bekijken.
  • Multimedia zoals webgebaseerde games en andere interactieve inhoud kunnen werken als het is gecodeerd in HTML en Javascript; Flash wordt niet ondersteund.
  • Sommige web-apps zoals Slack werken met beperkte functionaliteit.
  • Muziekstreamingservices zoals Spotify worden geladen in de webbrowser, maar ze spelen geen muziek.

Sluit een USB-toetsenbord aan om het typen en navigeren door menu's gemakkelijker te maken met de pijltoetsen. Zelfs met een aangesloten toetsenbord is er geen manier om een URL in te voeren.

Welke webbrowser gebruikt PS5?

De PS5-webbrowser heeft geen officiële naam omdat het geen geadverteerde functie is. Er is geen manier om toegang te krijgen tot internet zonder Twitter. Hoewel er een sectie is voor webbrowserinstellingen in de PS5-systeeminstellingen, lijken de opties geen invloed te hebben op de daadwerkelijke browser.

Aanbevolen: