Een PS5-controller gebruiken op Xbox Series X of S

Inhoudsopgave:

Een PS5-controller gebruiken op Xbox Series X of S
Een PS5-controller gebruiken op Xbox Series X of S
Anonim

Kun je een PS5-controller gebruiken op Xbox Series X- en Xbox Series S-consoles? Dat kan, maar omdat er geen ingebouwde ondersteuning is voor Sony's PS5 DualSense-controllers op Microsoft's Xbox Series X- en S-consoles, moet je dit doen via een van de twee onderstaande omwegmethoden.

Methode 1: sluit een PS5-controller aan op Xbox Series X met een adapter

De meest effectieve manier om je PS5-controller voor Xbox Series X- en Xbox Series S-gaming te gebruiken, is door een speciaal ontworpen adapter of converter te gebruiken. Deze werken op dezelfde manier als hoe u een voedingsadapter zou gebruiken tijdens het reizen. Het ene uiteinde van de adapter wordt aangesloten op uw videogameconsole, terwijl het andere via USB of Bluetooth op uw controller wordt aangesloten.

Image
Image

In dit geval zou je de adapter gebruiken om je PS5 DualSense-controller aan te sluiten op je Xbox Series S- of X-console.

Controllerconverters kunnen vaak meer kosten dan een echte Xbox-controller. Het kan een stuk goedkoper zijn om een nieuwe Xbox-controller te kopen voor je Xbox Series X.

Met controlleradapters en converters kun je je controllers op de meeste videogameconsoles gebruiken, terwijl je ook games op je tv kunt spelen zoals je dat normaal zou doen. Titan Two is een populaire adapter die PS5- en Xbox Series X- en S-consoles en -controllers ondersteunt. Cronus Zen is een andere optie, hoewel we niet verwachten dat de ondersteuning voor Xbox Series X en PS5 volledig zal worden gelanceerd tot midden tot eind 2021.

Methode 2: Speel Xbox Series X-games met een PS5-controller via Xbox Cloud Gaming

Met de Xbox cloud-gamingservice, voorheen Project xCloud genaamd, kunnen gamers Xbox Series X-videogames rechtstreeks van de servers van Microsoft naar hun computer of smartapparaat streamen.

Het leuke van Xbox-cloudgaming is dat je bijna elke controller die je op je apparaat hebt aangesloten kunt gebruiken om het te spelen zodra de videogame wordt gestreamd. Gelukkig voor jou kunnen PlayStation 5 DualSense-controllers verbinding maken met Android- en iOS-smartphones en -tablets. De PlayStation 5-controller kan ook verbinding maken met Windows- en Mac-computers zonder hacking of extra hardware.

Vanaf januari 2020 is Xbox-cloudgaming alleen beschikbaar op Android-apparaten, hoewel het naar verwachting medio 2021 op iOS, Windows en Mac wordt gelanceerd.

Bottom Line

Er bestaat geen officiële PS5 Xbox-controller. Als je iemand dit in een gesprek of op een YouTube-video hebt horen zeggen, verwijzen ze waarschijnlijk naar een externe controller of misschien zelfs een adapter of converterproduct zoals hierboven vermeld.

Zullen Xbox Series X-consoles ondersteuning voor PS5-controllers toevoegen?

Het is onwaarschijnlijk dat Microsoft ondersteuning voor Sony-controllers zou toevoegen aan hun Xbox Series X- of Xbox Series S-consoles, aangezien ze gamers begrijpelijkerwijs willen aanmoedigen om door Microsoft gemaakte producten te kopen. Het zou kunnen gebeuren, maar het zou onverstandig zijn om te wachten tot het gebeurt, omdat je heel lang zou kunnen wachten.

Als je een extra controller voor je Xbox Series X- of S-console nodig hebt, kun je het beste een nieuwe of zelfs een tweedehandse kopen. Er zijn verschillende first- en third-party-controllers om uit te kiezen in verschillende prijsklassen, en Xbox-controllers die zijn ontworpen voor de Xbox One-consoles en Windows-pc's werken ook op een Xbox Series S of X.

Aanbevolen: