Hoe u uw internetsnelheid kunt verdubbelen met één wijziging van instellingen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw internetsnelheid kunt verdubbelen met één wijziging van instellingen
Hoe u uw internetsnelheid kunt verdubbelen met één wijziging van instellingen
Anonim

Wat te weten

  • U kunt uw browsen op het web versnellen door de Domain Name System-servers aan te passen met tools zoals DNS Benchmark of namebench.
  • Log in op uw router als beheerder om de wijziging op meerdere apparaten tegelijk aan te brengen.
  • U kunt ook de DNS-servers op elke computer of elk apparaat wijzigen via de netwerkadapter of de Wi-Fi-instellingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de beste DNS-servers kunt vinden en de benodigde wijzigingen op uw computer of router kunt aanbrengen om de snelheid te verbeteren.

Hoe de beste DNS-server te vinden

De DNS is als het telefoonboek van internet en wijst websitenamen zoals lifewire.com toe aan een specifieke computer (of computers) waarop de site wordt gehost. Wanneer u een website bezoekt, zoekt uw computer de adressen op en de keuze van de DNS-server kan van invloed zijn op hoe snel een website wordt geladen.

Met de netwerkinstellingen voor uw computer, router of toegangspunt kunt u specificeren welke DNS-servers, primair en secundair, moeten worden gebruikt. Standaard zijn deze waarschijnlijk ingesteld door uw internetprovider, maar er kunnen snellere zijn die u kunt gebruiken.

Verschillende hulpprogramma's kunnen u helpen de beste DNS-server te vinden door benchmarks uit te voeren die testen hoe elke server specifiek op uw locatie reageert. GRC DNS Benchmark is een geweldige tool voor Windows- en Linux-gebruikers, en namebench is een snelle en gemakkelijke tool die ook op Mac draait.

Een andere manier om een snelle DNS-server te vinden, is door er een uit onze lijst met gratis en openbare DNS-servers te proberen. Veel bieden extra privacybescherming, verschillende filterniveaus en meer.

Hier leest u hoe u het gratis open-source namebench-hulpprogramma gebruikt (het zou op dezelfde manier moeten werken in GRC DNS Benchmark):

  1. Download en installeer het namebench-hulpprogramma.
  2. Als je het voor het eerst opstart, wordt je gevraagd om je huidige naamserver in te voeren. Als het niet automatisch voor u wordt ingevoerd, moet u het zelf zoeken.

    Als je de DNS-servers die je computer gebruikt niet hebt gewijzigd, moet het adres hetzelfde zijn als je standaardgateway. Als u de standaardgateway kent, slaat u deze stap over.

    Open in Windows de opdrachtprompt en voer ipconfig /all in. Zoek naar de regel DNS Servers. Ernaast staat het DNS-serveradres.

    Image
    Image

    Op een Mac opent u een Terminal-venster door naar Toepassingen > Hulpprogramma's > Terminal, voer dan cat /etc/resolv.conf. in

    Image
    Image
  3. Typ in namebench uw huidige naamserveradres zoals u het hierboven hebt gevonden en selecteer vervolgens Start Benchmark.
  4. Wacht tot een nieuwe browserpagina wordt geopend met uw benchmarkresultaten. Het kan enkele minuten of langer duren.

    Je ziet de aanbevolen primaire, secundaire en tertiaire DNS-servers waarmee je een snellere internetverbinding kunt krijgen dan met de huidige DNS-servers.

    Je ziet ook een lijst met geteste DNS-servers en hoe lang het duurde om webpagina's te laden. Noteer de nummers voor uw aanbevolen servers.

  5. Sluit namebench af en sluit de pagina die in de browser is geopend.

De DNS-servers wijzigen

Nu kunt u uw DNS-server wijzigen op uw computer of op uw router.

Als je meerdere apparaten gebruikt of als veel vrienden en familie verbinding maken met je netwerk, log dan in op je router als beheerder om daar de wijziging door te voeren. Op die manier wordt elk apparaat dat zijn adressen automatisch van de router krijgt, bijgewerkt met deze DNS-servers voor sneller surfen op het web.

Of wijzig de DNS-servers op elke computer of elk apparaat. Ga naar de instellingen van de netwerkadapter voor je computer of de wifi-instellingen op je telefoon of tablet en voer de DNS-serveradressen in. Hierdoor verandert alleen de DNS-server voor dat apparaat.

Resultaten

Onze testresultaten toonden een verbetering van 132,1% ten opzichte van het gebruik van de DNS-servers van Google ten opzichte van het gebruik van de standaard DNS-servers. Bij gebruik in de echte wereld is het echter misschien niet zo veel sneller. Toch kan deze ene aanpassing je het gevoel geven dat je een geweldige verbinding met internet hebt.

Het wijzigen van DNS-servers kan de hoeveelheid tijd die nodig is om een domeinnaam op te lossen versnellen, maar het zal uw algehele internetverbinding niet versnellen. U zult bijvoorbeeld geen verbetering zien in de gemiddelde downloadsnelheden voor het streamen van inhoud of het downloaden van grote bestanden.

Aanbevolen: