Hoe u uw internetsnelheid op de iPad kunt testen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw internetsnelheid op de iPad kunt testen
Hoe u uw internetsnelheid op de iPad kunt testen
Anonim

Een langzame iPad is misschien niet echt traag; een slechte internetverbinding kan de oorzaak zijn van de prestatieproblemen. Test de internetsnelheid van uw iPad om deze problemen op te lossen. Veel apps zijn afhankelijk van internet en een slechte verbinding kan deze apps op verschillende manieren beïnvloeden.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 en hoger.

De beste snelheidstest

Download de mobiele app Ookla Speedtest om je iPad te testen. Om de wifi-snelheid op de iPad te controleren, start u de app, geeft u hem toestemming om locatieservices te gebruiken als daarom wordt gevraagd en tikt u op de knop Begin Test.

Het Ookla Speedtest-display ziet eruit als een snelheidsmeter in een auto, en net als die snelheidsmeter hoeft hij niet de topsnelheden te halen om een snelle verbinding te registreren. Er is niets om je zorgen over te maken als het niet uitkomt. Het hangt af van hoe je je iPad gebruikt.

Test je verbinding meer dan eens om een idee te krijgen van je gemiddelde snelheid. Het is mogelijk dat wifi een paar seconden vertraagt en vervolgens weer versnelt. Voer meerdere tests uit om eventuele afwijking te verklaren.

Als je een onbevredigende snelheid krijgt, zoals een snelheid van minder dan 5 Mbs, ga dan naar een andere locatie in je huis of appartement. Test eerst de snelheid terwijl je naast de router staat en ga dan naar andere delen van je woning. Wanneer een wifi-signaal door muren, apparaten en andere obstakels gaat, kan het signaal zwakker worden. Als een plek geen signaal ontvangt of een slecht signaal ontvangt, verplaats de router dan om te zien of dat de verbinding versnelt.

Wat is een goede snelheid?

Bepaal de bandbreedtemogelijkheden van de internetverbinding voordat je kunt zien of je een goede snelheid krijgt. De snelheid van uw abonnement kan op de rekening van uw internetprovider (ISP) worden vermeld. U kunt de verbinding ook testen met een desktop of laptop die is aangesloten op uw netwerk met een Ethernet-kabel die op de router is aangesloten. Gebruik de webversie van de Ookla Speedtest om de geschatte maximale bandbreedte op uw pc te achterhalen.

  • Minder dan 3 Mbs: Apparaten zullen problemen hebben met het streamen van video en kunnen trage tijden ervaren bij het laden van webpagina's of het streamen van muziek. Het duurt ongeveer 1,5 Mbs om heldere audio te krijgen met Pandora, Spotify, Apple Music en andere streaming muziek-apps. Als je echter consequent minder dan 3 Mbs hebt, kun je problemen ondervinden omdat de internetverbinding tussen 1 en 2 Mbs kan stuiteren.
  • 3 tot 5 Mbs: deze snelheid streamt muziek en laadt webpagina's, maar ondervindt problemen met het streamen van video en kan de kwaliteit van YouTube en andere providers verlagen.
  • 6 tot 10 Mbs: Videostreaming zou soepel moeten verlopen, maar er kunnen problemen optreden bij het streamen van video van hoge kwaliteit vanaf meerdere apparaten. Deze snelheid werkt goed als je naar één televisie of tablet tegelijk streamt.
  • 11 tot 25 Mbs: Snelheden van meer dan 10 Mbs zorgen ervoor dat uw apparaat niet vastloopt bij het streamen van HD-videokwaliteit. Dit snelheidsbereik maakt het mogelijk om naar meerdere apparaten tegelijk te streamen.
  • Meer dan 25 Mbs: deze snelheid kan 4K- en UHD-video streamen, meerdere apparaten aansluiten en video streamen vanaf meerdere bronnen.

Bottom Line

De ping-tijd kan ook een belangrijke indicator zijn. Terwijl bandbreedte meet hoeveel gegevens tegelijkertijd kunnen worden gedownload of geüpload, meet ping de tijd die nodig is om informatie of gegevens van en naar de externe servers te krijgen. Latency is essentieel, vooral als je multiplayer-games speelt. Een pingtijd van minder dan 100 ms is voor de meeste verbindingen ideaal. Alles boven de 150 kan een merkbare vertraging veroorzaken bij het spelen van multiplayer-games.

Als je iPad sneller is dan je laptop

Het is mogelijk om de maximale internetsnelheid op je iPad te overschrijden als je een nieuwer model hebt en je router het gebruik van meerdere antennes ondersteunt. Op dual-band routers die uitzenden op 2,4 en 5 GHz zijn meestal meerdere antennes beschikbaar. De iPad maakt twee verbindingen met de router en gebruikt beide tegelijkertijd.

Gebruik dit om je wifi te versnellen als je problemen ondervindt. De nieuwste 802.11ac-routers gebruiken een beaming-technologie om het signaal te richten op iPad-apparaten die die standaard ondersteunen. De iPad introduceerde deze technologie in de iPad Air 2 en de iPad mini 4, dus als je een van deze hebt of een nieuwere iPad zoals de grotere iPad Pro, kun je de nieuwste routers gebruiken.

Problemen met lage snelheden op uw iPad oplossen

Als uit tests blijkt dat de iPad traag werkt, start u uw iPad opnieuw op en voert u de tests opnieuw uit. Opnieuw opstarten lost de meeste problemen op, maar als de iPad nog steeds problemen heeft, reset dan de netwerkinstellingen op je iPad.

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op Reset.

    Image
    Image
  4. Tik op Netwerkinstellingen resetten.

    Image
    Image
  5. Log in op de Wi-Fi-router nadat de netwerkinstellingen van de iPad zijn gereset.

Sommige oudere en goedkopere routers worden trager naarmate ze langer aanstaan, vooral wanneer de router op meerdere apparaten is aangesloten. Als dit het geval is, start u de router opnieuw op.

Aanbevolen: