MOV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MOV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MOV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een MOV-bestand is een Apple QuickTime Movie-bestand.
  • Open er een met iTunes, VLC, Google Drive en andere mediaspelers.
  • Converteer naar videoformaten zoals MP4 met FileZigZag of een andere videoconversietool.

Dit artikel beschrijft wat MOV-bestanden zijn, hoe u er een opent en hoe u er een converteert naar een formaat dat op uw apparaat werkt.

Wat is een MOV-bestand?

Een bestand met de MOV-bestandsextensie is een Apple QuickTime Movie-bestand dat is opgeslagen in een QuickTime File Format (QTFF)-containerbestand.

Een MOV-bestand kan audio, video en tekst in hetzelfde bestand opslaan via verschillende tracks, of de tracks kunnen verwijzen naar de gegevens die elders in een ander bestand zijn opgeslagen.

Apple-apparaten zoals iPhones en iPads zijn een veel voorkomende plek om MOV-bestanden te bekijken, omdat dat de standaard bestandsindeling is waarin die apparaten video opnemen.

Image
Image

Apple QuickTime Movie-bestanden gebruiken over het algemeen de. MOV-bestandsextensie, maar sommige kunnen worden opgeslagen met de. QT.. MOVIE of. MOOV extensie in plaats daarvan.

Hoe een MOV-bestand te openen

Apple's iTunes- en QuickTime-programma's, VLC, Windows Media Player en Elmedia Player kunnen allemaal MOV-bestanden afspelen.

Als uw Apple QuickTime Movie-bestand de bestandsextensie. QT of. MOVIE heeft, moet u waarschijnlijk QuickTime gebruiken, tenzij u de bestandsextensie wilt hernoemen naar. MOV.

Een andere manier om MOV-bestanden op een computer te openen, is door Google Drive te gebruiken. Met deze methode upload je de video naar die online opslagservice, wat betekent dat je er niet alleen online een back-up van maakt, maar ook streambaar maakt vanaf elke browser of mobiel apparaat (via de Google Drive-app).

Als u dubbelklikt op het MOV-bestand en het wordt geopend in een ander programma dan het programma waarmee u het wilt gebruiken (zoals WMP in plaats van VLC), kunt u als volgt het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie wijzigen. Als je bestand echter helemaal niet wordt geopend in een van die MOV-spelers, ga dan naar de onderkant van deze pagina voor hulp.

Een MOV-bestand converteren

Niet alle mediaspelers, apparaten, online bestandsopslagservices en websites ondersteunen het MOV-formaat. In die gevallen kunt u het MOV-bestand converteren naar een nieuw formaat om het bruikbaar te maken voor uw specifieke situatie.

De beste manier om het MOV-bestand te converteren, is door een gratis bestandsconverter zoals Any Video Converter te gebruiken. Met de meeste kunt u MOV converteren naar MP4, WMV, AVI en andere digitale mediabestandsindelingen, of zelfs rechtstreeks naar een dvd. Sommige kunnen ook de audio uit het MOV-bestand extraheren en opslaan als MP3.

Zelfs het hierboven genoemde VLC-mediaspelerprogramma, dat MOV-bestanden kan openen, kan ze ook converteren naar formaten zoals MP4. Dit wordt bereikt via VLC's Media > Convert / Save menu-optie. Blader naar het MOV-bestand en gebruik die optie om een uitvoerformaat te kiezen.

Videobestanden zijn normaal gesproken behoorlijk groot, dus je kunt het beste een speciaal videoconversieprogramma gebruiken. Als je echter een klein videobestand hebt of het niet erg vindt om te wachten tot het is geüpload, kun je een MOV-bestand ook converteren met een online converter zoals Zamzar of FileZigZag. Zamzar is een voorbeeld van een MOV-bestandsconverter die de film naar een GIF-bestand kan opslaan.

Onthoud dat het op deze manier converteren van het MOV-bestand betekent dat u het geconverteerde bestand vervolgens terug naar uw computer moet downloaden voordat u het kunt gebruiken.

Meer informatie over MOV-bestanden

MP4- en MOV-bestanden zijn vergelijkbaar in die zin dat ze beide compressie-indelingen met verlies zijn, wat betekent dat delen van het bestand worden bijgesneden om te resulteren in een kleinere bestandsgrootte. Dit is de reden waarom je vaak MP4- en MOV-bestanden ziet als het voorkeursformaat voor video's die online worden verspreid.

Het MP4-containerformaat is echter veel gebruikelijker dan MOV en wordt dus ondersteund door een grotere verscheidenheid aan software- en hardwareapparaten.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de hier genoemde programma's, is het mogelijk dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestandsindelingen gebruiken bestandsextensies die er bijna identiek uitzien, en het kan verwarrend zijn wanneer u er een probeert te openen, omdat het lijkt alsof het de. MOV-bestandsextensie gebruikt, terwijl dat echt niet het geval is.

Een voorbeeld is de MAV-bestandsextensie, die is gereserveerd voor Access View-bestanden die worden gebruikt met Microsoft Access. MAV-bestanden hebben niets te maken met video's, dus proberen er een te openen in een MOV-compatibele videospeler zoals VLC, bijvoorbeeld, zal niet werken.

Een andere is MKV. Hoewel MKV en MOV beide videobestandsindelingen zijn, werken ze niet altijd met dezelfde programma's. Met andere woorden, een MKV-opener op uw computer werkt mogelijk niet met MOV-bestanden en vice versa.

Hetzelfde geldt voor MOD, MODD, MMV en waarschijnlijk vele andere bestandsformaten.

Aanbevolen: