Lenovo's nieuwe slimme klok biedt basisprincipes met een beperkt budget

Inhoudsopgave:

Lenovo's nieuwe slimme klok biedt basisprincipes met een beperkt budget
Lenovo's nieuwe slimme klok biedt basisprincipes met een beperkt budget
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Lenovo's nieuwe Smart Clock Essential biedt barebone-functies maar geweldig geluid in een compact en gebruiksvriendelijk ontwerp.
  • Het 4-inch scherm is helder en gemakkelijk te lezen, maar je kunt de helderheid niet verlagen zonder stembediening.
  • De geluidskwaliteit zal niet duurder zijn, maar het is verrassend goed voor de prijs.
Image
Image

Met een biljoen slimme luidsprekers en schermen die de markt overspoelen, lijken apparaatfabrikanten soms antwoorden te geven op vragen die je nooit hebt gesteld. Maar Lenovo's nieuwe door Google aangedreven Smart Clock Essential brengt op briljante wijze wat je nodig hebt tot de basis terug.

Ondanks zijn naam is de Essential van $ 49 een slimme luidspreker die zich in een uurwerk verstopt. En die verandering in vorm maakt op de een of andere manier het verschil. Er is iets van nature geruststellend aan het destijds kijken naar dit klassiek ogende ontwerp in een wereld die is binnengevallen door lichtbollen, zuigtabletten en andere vreemde vormen van slimme luidsprekers. Je weet instinctief wat de Smart Clock doet vanwege de gloeiende cijfers die zo uit een nachtkastje uit de jaren 80 lijken te komen.

Kleiner is beter

De subtiele vorm van de Essential lijkt misschien een kleine verandering ten opzichte van andere slimme apparaten, maar het vermindert de cognitieve belasting van het constant moeten communiceren met apparaten die allemaal een andere ontwerptaal lijken te spreken. Het is vergelijkbaar met de originele versie van Lenovo's Smart Clock, maar met een breedte van 4,76 inch bij een hoogte van 2,52 inch en een diepte van 3,27 inch is de Essential korter en breder.

Het echte verschil is dat de Smart Clock eruitziet als een slim display, terwijl de Essential eruitziet als een klok. Het heeft een zeer helder 4-inch LED-scherm met retro-ogende numerieke cijfers. Ik hield van het feit dat het scherm groot genoeg is om zonder mijn bril te lezen. Ik haatte het dat er geen omgevingslichtsensor is, dus het hield me 's nachts wakker, tenzij ik eraan dacht een spraakopdracht te gebruiken om de helderheid te verlagen. Ik herinner me dat zelfs mijn oude wekkerradio uit de jaren 80 een schakelaar had om de helderheid te verlagen, dus waarom had Lenovo die functie niet in dit model kunnen opnemen?

Image
Image

Het doodeenvoudige ontwerp verta alt zich ook naar de bedieningselementen van de Essential. Bovenaan zijn er volume-, afspeel- en alarmknoppen. Dat is het en de eenvoud is welkom als je midden in de nacht met dit ding aan het stoeien bent.

Kleine luidsprekers stralen goed geluid uit

De geluidskwaliteit was verrassend goed, aangezien de Essential meer een klok is dan een luidspreker. Het heeft een kleine 1,5-inch luidspreker van drie watt die op de een of andere manier luid en duidelijk klinkt. Ik zou het meestal niet voor muziek gebruiken, maar het was meer dan voldoende om naar nieuwsradioprogramma's te luisteren of omgevingsgeluid te spelen voor het slapengaan.

De verborgen ster van de show is Google Assistant. Misschien vanwege de bescheiden vorm van de Essential, was ik altijd verrast om de bekende Google-stem te horen opduiken wanneer daarom werd gevraagd. Zoals altijd kun je Google vragen om nieuws, weer, routebeschrijvingen en om apparaten in huis te bedienen. De assistent van Google lijkt iets meer op mij te reageren dan Apple's Siri of Amazon's Alexa en dat geldt ook voor de Essential.

Met de Essential geef je natuurlijk alle voordelen van een slim scherm op, zoals de mogelijkheid om te videobellen, films te kijken of veel grafische informatie te krijgen. Maar dat is het punt met dit apparaat. Als je dit bericht leest, heb je waarschijnlijk al meer dan één gadget die alle dingen kan die een slim scherm kan. De Essential deed me beseffen dat minder soms meer is.

Image
Image

Er zijn echte nadelen aan het overal hebben van een slim scherm. Bedenk allereerst dat veel mensen de Essential bij hun bed zullen houden. Zonder scherm of camera zullen veel gebruikers zich meer op hun gemak voelen dat hackers geen oogje in het zeil krijgen. Ik ontdekte ook dat het waardevol is om minder afleiding in huis te hebben. Moet ik echt in de verleiding komen om YouTube te kijken als ik alleen maar wil weten hoe laat het is of een wekker moet zetten?

The Essential geeft me wat ik nodig heb en niet meer in een slimme klok. Voor het bescheiden prijskaartje ben ik dankbaar dat ik het in de buurt heb.

Aanbevolen: