Hoe de Apple Watch 6 mijn leven veranderde

Inhoudsopgave:

Hoe de Apple Watch 6 mijn leven veranderde
Hoe de Apple Watch 6 mijn leven veranderde
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Apple Watch 6 heeft mijn dagelijks leven getransformeerd dankzij het uitstekende beeldscherm, de snelle processor en de focus op gezondheid.
  • Ik vind het heerlijk om mijn ECG en zuurstofgeh alte in het bloed te kunnen controleren.
  • Voor beter of slechter, de Series 6 is een voorproefje van de toekomst van persoonlijke technologie die al onze bewegingen zal volgen en informeren.
Image
Image

Ik wilde de Apple Watch Series 6 haten toen hij in de winkels aankwam. Ik houd al jaren vast aan mijn gehavende en geliefde Series 3 en zag dit nieuwste model als een truc om me te scheiden van zuurverdiende contanten.

Dus wat als het sneller en helderder is en je gezondheid op nieuwe manieren kan controleren? Een horloge is een horloge, zelfs als het een smartwatch is. Tenminste, dat zei ik tegen mezelf.

Tijdens een moment van zwakte gaf ik toe en kocht de 6 en realiseerde me hoe fout ik was geweest. Na wat tijd met de Series 6 te hebben doorgebracht, heb ik ontdekt dat hoewel het uiterlijk lijkt op zijn voorgangers, de schijnbaar kleine iteraties die Apple in dit model heeft opgenomen, het een game-changer maken. Het is een glimp van de mogelijke toekomst van personal computing die ons zal volgen en informeren op manieren die we ons alleen maar kunnen voorstellen.

Zelfs in mijn korte tijd met de 6, is het niet overdreven om te zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Dit lijkt misschien overdreven, maar de Apple Watch is het meest persoonlijke van alle technische producten. Het leeft dag en soms nacht naast je huid. Het bewaakt uw intieme gezondheidsgegevens, variërend van een ECG tot bloedzuurstof tot uw hartslag. In sommige opzichten kent de Apple Watch mij beter dan wie dan ook, inclusief mezelf.

Dus, hoewel het mogelijk is om te beweren dat geen enkele nieuwe functie van de Series 6 de prijs van een upgrade waard is, is het meer dan de som der delen. Dit is tenslotte een computer die je leven kan redden. Het kan in feite het leven van veel mensen hebben gered met zijn ECG-metingen, waardoor gebruikers worden gewaarschuwd voor hartafwijkingen waarvan ze anders misschien niet wisten. Er is ook valdetectie, wat vooral handig is voor ouderen.

Image
Image

Gezonder jij?

Apple heeft grote gezondheidsambities met de Series 6 en, ondanks enkele kanttekeningen, denk ik dat het de moeite waard is om ze serieus te nemen. De Series 6 bevat voor het eerst een bloedzuurstofsensor. Het bedrijf verwijst naar deze sensor als een 'wellness'-functie, hoewel het zuurstofgeh alte in het bloed kan helpen bij het bepalen van de ernst van een COVID-19-geval.

Artsen zeggen dat je niet op het horloge moet vertrouwen om je coronavirusbehandeling te begeleiden. Het zal een arts niet vervangen en u kunt een stand-alone bloedzuurstofmeter kopen voor minder dan $ 20. Maar toen ik onlangs piepte en me afvroeg of mijn hoest het gevolg was van allergieën of iets sinisters, was het opmerkelijk geruststellend om een snelle lezing op mijn horloge te kunnen krijgen waarin werd verklaard dat mijn bloedzuurstof 99 procent was (meer dan 95 procent wordt als normaal beschouwd).

Image
Image

Groot en helder scherm

Het zal geen verrassing zijn voor iedereen die voor het vorige 5-model is gesprongen, maar de 6 heeft een groot, glorieus helder scherm. Het verschil is ongelooflijk in vergelijking met modellen 1-4. Mijn serie 3 was handig voor een snelle blik in sms'jes en meldingen en af en toe een belachelijk uitziend telefoontje. De 6 lijkt meer op het hebben van een halve iPhone om je pols. Ik dacht dat dit overdreven zou zijn, maar nogmaals, ik had het mis. De mogelijkheid om snel de weergegevens van een hele week op te nemen, plus de tijd en hoeveel ik gedurende de dag heb verplaatst, is verbazingwekkend.

Voor de serieus informatieverslaafden kan het hebben van zoveel gegevens zijn alsof ze in een diep gat van goedheid vallen. De donkere kant is natuurlijk dat het misschien niet zo geweldig is om constant gebombardeerd te worden met al dit spul. Maar focus, pocus, zeg ik.

Er zijn ook legitieme zorgen over de gegevens die de andere kant op gaan. Apple verzamelt veel informatie over u, zelfs als ze beloven dat het nergens heen gaat zonder uw toestemming, enz. Als u niet denkt dat hackers op een dag niet al die gezondheidsinformatie over u zullen opvragen en aan verzekeringen verkopen bedrijven die dan hun tarieven dienovereenkomstig aanpassen, nou, je hebt niet opgelet.

Maar de voordelen wegen op tegen de risico's, voor mij in ieder geval. Het blijkt dat ik wil weten wat mijn ECG-waarde is en hoe het met mijn bloedzuurstof gaat. De constante duwtjes om meer te bewegen zijn vooral nuttig in deze tijden van lockdown waarin het maar al te gemakkelijk is om aan de bank gekluisterd te blijven.

Ik ben niet de enige die zich zo voelt. Fitnessenthousiasteling Nicole Headlam werkt in haar plaatselijke sportschool en zegt dat ze de Series 6 gebruikt in haar dagelijkse fitnessroutines. "Bij het heffen van gewichten en hardlopen, gebruik ik de Apple Watch om mijn herhalingen, gewicht en aantal kilometers dat ik ren bij te houden", zei ze in een e-mailinterview. "Er is niets waar ik meer van hou dan los van mijn telefoon te kunnen rennen. En met het altijd-aan-scherm hoef ik alleen maar naar mijn pols te kijken en kan ik zien hoe ver ik heb gerend De Apple Watch heeft het volgen van trainingen niet alleen gemakkelijker gemaakt, het heeft me ook gemotiveerd om actiever te worden."

Christian Pinedo, oprichter van Lean With Style, zegt dat de Series 6 hem heeft geholpen om af te vallen. "Voordat ik een Apple Watch bezat, dacht ik dat ik een idee had van hoe actief of inactief ik eigenlijk was", zei hij in een e-mailinterview. "Pas toen ik er een kreeg, merkte ik hoe inactief ik was en het dwong me echt om meer op te staan."

Een gezond leven is echter meer dan alleen sporten. Nieuw met watchOS 7, Apple heeft een timer van 20 seconden voor het wassen van de handen om er zeker van te zijn dat je het goed doet. Je kunt deze functie op andere modellen krijgen dan de 6, maar ik vond ze een veel soepelere ervaring op het nieuwste model van Apple.

De slaapvolgfunctie was ook een leuke bonus. Als een levenslange lijder aan slapeloosheid, was het geweldig om erachter te komen hoe weinig slaap ik eigenlijk kreeg. (Pro-tip: het lezen van met doem beladen koppen om 2 uur 's nachts helpt niet.) Het horloge biedt geen gemakkelijke remedie voor slapeloosheid, maar na het volgen van het bewijs kon ik in ieder geval mijn wazige toestand rechtvaardigen.

Het meest interessante aan het gebruik van de Series 6 is misschien wel de manier waarop het mijn kijk op hoe persoonlijke technologie zich zal ontwikkelen, heeft veranderd. De Apple Watch is niet langer louter een displayer van informatie. Het neemt gegevens van u op, of het nu hartslagen of bloedzuurstofniveaus zijn, en verwerkt al die kennis. Dit is duidelijk de toekomst.

Hoe worden alle gegevens die worden verzameld gebruikt? Het is een enge gedachte. Voor nu ben ik voorzichtig optimistisch dat technologie zoals de Series 6 meer een hulp dan een bedreiging zal zijn.

Aanbevolen: