Hoe de Corsair HS80-headset mijn relatie met gaming veranderde

Inhoudsopgave:

Hoe de Corsair HS80-headset mijn relatie met gaming veranderde
Hoe de Corsair HS80-headset mijn relatie met gaming veranderde
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Corsair HS80-gamingheadset klinkt fantastisch en biedt een meeslepende ervaring.
  • Het werkt met pc, PlayStation 4 en PlayStation 5.
  • Het kost $ 149,99 en is verkrijgbaar in Carbon Black.

Image
Image

Ik ben nooit helemaal verkocht aan de behoefte aan speciale gaming-hoofdtelefoons totdat ik de Corsair HS80-gamingheadset begon te gebruiken. Het is een relatief high-end gaming-aankoop, maar een die de manier waarop ik games speel echt ten goede heeft veranderd.

Een beetje terugdeinzende, kunnen multiplayer-gamers terugdeinzen van afgrijzen bij de gedachte dat ze het nut niet inzien van speciale gaming-koptelefoons. Ik bedoel niet jullie. Wanneer je iemand probeert te besluipen in een multiplayer-sessie van iets, is het ongelooflijk belangrijk om alles om je heen te kunnen horen. Nee, ik bedoel voor gamen voor één speler. Ik ben altijd tevreden geweest met mijn tv-luidsprekers of - recenter - een high-end soundbar. De nieuwste headset van Corsair, de Corsair HS80, heeft daar echter verandering in gebracht.

Ontworpen voor de pc, PlayStation 4 en PlayStation 5, het is een premium gamingheadset die zijn reputatie eer aan doet. Corsair heeft altijd headsets van hoge kwaliteit gemaakt en blinkt hier uit. Het is een dure toevoeging aan je gaming setup, maar een echte game changer.

Aan de routine beginnen

De Corsair HS80 duurt seconden om mee aan de slag te gaan. De headset wordt geleverd met een dongle in plaats van te vertrouwen op Bluetooth, maar het is onwaarschijnlijk dat je een tekort hebt aan vrije USB-poorten op je pc, laptop of PlayStation 4/5. In veel opzichten is het gebruik van een dongle gemakkelijker dan het instellen via Bluetooth, omdat ik ontdekte dat zowel de laptop als PlayStation 5 meteen doorhadden wat er aan de hand was. Voor de luie gamer is het een goed startpunt.

Image
Image

Het is net zo handig om ze te dragen. Met grote oorschelpen bedekken ze gemakkelijk je oren op een knusse manier die nooit overdreven zweterig of warm aanvoelt. En geloof me, ik heb ze gebruikt tijdens een zeldzame Britse hittegolf, dus de verwarmingskant werd zeker op de proef gesteld.

En dat is het zowat voor de installatie. Het is mogelijk om coole, door de gebruiker configureerbare RGB-verlichting in te stellen via de iCUE-software van Corsair, maar dat is verre van essentieel. Het enige dat u hier echt moet weten, is de aan / uit-knop, het volumewiel en mogelijk de mogelijkheid om de microfoon te verplaatsen. Handig is dat de microfoon automatisch wordt uitgeschakeld wanneer u hem naar uw mond brengt. Nog een knipoog naar Corsair om te bedenken hoe we het de luie gamers onder ons een beetje makkelijker kunnen maken.

Jezelf onderdompelen in de magie

Ik heb in de loop der jaren veel koptelefoons geprobeerd en getest toen ik naar muziek luisterde en de kloof in kwaliteit kan enorm zijn. De Corsair HS80 is magisch. Mijn eerste aanloophaven was The Elder Scrolls V: Skyrim op de pc en ik voelde me een tijdje echt verloren in de wereld. Het voelde bijna als een vorm van mindfulness omdat de Corsair HS80 me afleidde van de geluiden van de buitenwereld.

Ik merkte dat ik meer aandacht schonk aan wat ik speel en minder snel stiekem naar mijn telefoon of zakelijke e-mail keek.

Deze hoofdtelefoon biedt misschien geen actieve ruisonderdrukking, maar ze blokkeren veel omgevingsgeluid dankzij hun behoorlijke formaat en handige functies. Tijdens het spelen van Skyrim merkte ik relatief subtiele voetstappen in de buurt op en hoorde ik incidentele gesprekken die ik normaal niet zou hebben opgemerkt. Ik voelde me alsof ik deel uitmaakte van die wereld, en op de een of andere manier was een uur in een mum van tijd verdwenen.

Het was een soortgelijk verhaal bij het aansluiten van de dongle op mijn PlayStation 5 en het duiken in Ratchet & Clank: Rift Apart. Ik voelde me weer een kind, zat te dicht bij mijn tv en genoot van de magie.

De technologie achter de magie

De Corsair HS80 gebruikt een tweeledige aanval om geluid van goede kwaliteit te leveren. Op pc heeft het Dolby Atmos-ondersteuning, wat betekent dat je geluiden "boven" en om je heen hoort. Terwijl Dolby Atmos normaal gesproken uitgebreide luidsprekers om je heen nodig heeft, gebruikt de Corsair HS80 virtuele Dolby Atmos om een ruimtelijke audio-ervaring te bieden zonder de complexiteit van het herschikken van luidsprekers.

Image
Image

Het zal niet zo nauwkeurig zijn als een volledige Dolby Atmos-opstelling, maar het is aanzienlijk goedkoper en handiger. Je zult het verschil ook niet echt merken met het geluidsbeeld dat breed en gastvrij aanvoelt. Dat veronderstelt natuurlijk dat je een game speelt die dit ondersteunt, maar een groeiend aantal doet dat.

Schakel over naar een PlayStation 4 of 5 en je verliest Dolby Atmos, maar er is nog steeds ruimtelijk geluid. De hoofdtelefoon wordt aangedreven door een paar op maat afgestemde 50 mm neodymium-audiodrivers met hoge dichtheid, en hoewel dat misschien niet veel voor je betekent, zul je snel herkennen hoe rijk en gedetailleerd de geluiden zijn.

De manier waarop je speelt veranderen

Na vele jaren verschillende gaming-hardware en verschillende manieren van spelen te hebben uitgeprobeerd, ervaar ik zelden iets waardoor ik opnieuw moet nadenken over hoe ik dingen doe. Dat is veranderd met de Corsair HS80-headset.

Het is een beetje meditatief. Ik merkte dat ik meer aandacht schonk aan wat ik aan het spelen was en minder snel naar mijn telefoon of zakelijke e-mail keek. Wat nog belangrijker is, ik geniet meer van de games. Het heeft me opnieuw veranderd in een gaming-koptelefoon, tot het feit dat ik uiteindelijk ook een gaming-headset voor mijn Xbox Series X heb gekocht.

Wie wil tenslotte dat niveau van onderdompeling missen als je van console bent veranderd?

Aanbevolen: