Gids voor het kiezen van een tablet op basis van grootte en gewicht

Inhoudsopgave:

Gids voor het kiezen van een tablet op basis van grootte en gewicht
Gids voor het kiezen van een tablet op basis van grootte en gewicht
Anonim

Tablets zijn doorgaans dunner en lichter dan traditionele laptops en ultrabooks, maar toch groot genoeg om comfortabel taken uit te voeren die moeilijker zijn op een smartphonescherm. Naast de schermkwaliteit en het besturingssysteem zijn afmetingen en gewicht belangrijke factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een tablet.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op een reeks apparaten. Controleer de specificaties van individuele producten voordat u een aankoop doet.

Image
Image

Algemene tabletformaten

Er zijn vijf algemene schermformaten beschikbaar voor tablets, hoewel specifieke modellen variëren in exacte afmetingen. Het geadverteerde formaat van een tablet weerspiegelt een diagonale afmeting van het scherm, dus twee 10-inch tablets kunnen enigszins verschillende verhoudingen hebben. Sommige high-end toestellen, zoals de Samsung Galaxy View, hebben schermen die groter zijn dan 18 inch. Toch passen de meeste tablets in een van de volgende categorieën:

Weergavegrootte Afmetingen (hoogte, breedte, dikte) Gewicht
5-inch tablets 6" x 3.2" x.4" .5 pond
7-inch tablets 7.5" x 4.75" x.35" .7 pond
9-inch tablets 9.3" x 6" x.35" .85 pond
10-inch tablets 9.8" x 7" x.4" 1.0 pond
13-inch tablets 12" x 8" x.4" 1,5 pond

Accessoires zoals opladers zijn niet inbegrepen in de grootte en het gewicht van een tablet.

Tablet hoogte en breedte

De hoogte en breedte van een tablet worden bepaald door de grootte van het scherm. De grootte en vorm van een tablet zijn van invloed op de draagbaarheid en hoe gemakkelijk deze in verschillende richtingen kan worden vastgehouden. De meeste tablets zijn te groot om in een zak te dragen, maar de meeste passen in een handtas, aktetas of rugzak.

Fabrikanten vermelden meestal de afmetingen van hun tablets. Ze bevatten vaak schetsen of afbeeldingen om te laten zien hoe hoogte en breedte zich verhouden tot fysieke functies op het apparaat, zoals camera's en home-knoppen.

Tabletdikte en duurzaamheid

Over het algemeen geldt: hoe dunner de tablet, hoe lichter deze is. Dikte speelt ook een rol bij de duurzaamheid van de tablet. Een dunne tablet gemaakt van goedkope materialen is gemakkelijk te breken en vatbaar voor beschadiging, vooral als je hem in een tas draagt waar andere voorwerpen tegenaan kunnen drukken.

Het is een goed idee om een beschermhoes voor uw tablet te kopen, ongeacht de grootte.

Tabletgewicht

De meeste tablets zijn lichter dan laptops. Een laptop is echter ontworpen om op een oppervlak te zitten, terwijl een tablet meestal in je handen wordt gehouden. Hoe zwaarder de tablet, hoe moeilijker deze voor langere tijd vast te houden is.

De verdeling van het gewicht binnen een tablet kan er ook toe doen. De beste ontwerpen verdelen het gewicht gelijkmatig over de hele tablet, waardoor deze comfortabel kan worden vastgehouden in staande of liggende modus. Sommige ontwerpen kunnen het gewicht naar één kant verplaatsen, wat de voorkeur van de fabrikant is om het vast te houden. Dit wordt meestal niet beschreven in de documentatie door fabrikanten, dus pak de tablet fysiek vast voordat je hem koopt om een idee te krijgen van hoe hij aanvoelt als je hem gebruikt.

Aanbevolen: