Een tablet kiezen op basis van het besturingssysteem en de software

Inhoudsopgave:

Een tablet kiezen op basis van het besturingssysteem en de software
Een tablet kiezen op basis van het besturingssysteem en de software
Anonim

Een van de grootste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een tablet, is het besturingssysteem en de software die het ondersteunt. Lees meer over de verschillen tussen Android-, Apple's iOS- en Windows-tablets.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op een breed scala aan apparaten. Controleer de specificaties van individuele producten voordat u een aankoop doet.

Image
Image

Tablet-besturingssystemen

Een besturingssysteem is de onderliggende software waarmee gebruikers kunnen communiceren met hun apparaten. Het besturingssysteem of besturingssysteem van een tablet bepa alt de lay-out van de touchscreen-interface en de soorten apps die erop kunnen worden uitgevoerd. Er zijn drie belangrijke besturingssystemen beschikbaar voor tablets.

Apple iOS

De iPad en de iPhone draaien beide op iOS. Apple producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Als het oudste besturingssysteem voor tablets ondersteunt iOS miljoenen apps. Het nadeel is dat je alleen door Apple goedgekeurde applicaties kunt gebruiken, tenzij je je iPad jailbreakt.

Google Android

Google's Android-besturingssysteem is waarschijnlijk het meest flexibel wat betreft de soorten software die erop kunnen worden uitgevoerd. Het nadeel van deze openheid is dat het kan leiden tot beveiligingsproblemen en interfaces die niet zo gestandaardiseerd zijn als andere besturingssystemen. Veel fabrikanten hebben hun eigen aangepaste interfaces, dus tablets met dezelfde versie van Android kunnen er heel anders uitzien en aanvoelen.

Microsoft Windows

Microsofts eerste poging om zijn Windows-besturingssysteem naar tablets met Windows RT te brengen, was een commerciële flop. Met Windows 10 begon het bedrijf zich te concentreren op het creëren van een besturingssysteem dat zowel op pc's als tablets werkt. Veel Windows-laptops hebben nu touchscreens en kunnen in tabletmodus worden gebruikt.

Apps Stores: Google versus Apple versus Microsoft

App-winkels zijn het belangrijkste middel voor het downloaden en installeren van apps. De soorten apps die u op een apparaat kunt gebruiken, hangt voornamelijk af van het besturingssysteem. Hoewel je vaak verschillende versies van dezelfde app voor elk besturingssysteem zult vinden, zijn er veel apps die exclusief zijn voor iOS, Android of Windows.

Android-gebruikers hebben standaard toegang tot de Google Play Store. Sommige fabrikanten, zoals Samsung, hebben ook hun eigen app-winkels, zodat gebruikers toegang hebben tot extra programma's. Amazon Fire-tablets draaien op een aangepaste versie van Android die beperkt is tot software in de app store van Amazon; het is echter mogelijk om Google Play op een Fire-tablet te installeren door het te sideloaden.

Tablets met Windows 8 kunnen alleen apps uit de Windows Store gebruiken, maar Windows 10-tablets kunnen elk programma uitvoeren dat u op een Windows 10-pc kunt gebruiken. Apple's iOS is het meest beperkend omdat je alleen apps in de Apple Store kunt gebruiken. Dat gezegd hebbende, Apple krijgt vaak nieuwe applicaties eerder dan Google en Windows, aangezien iOS al langer bestaat.

Tablet Ouderlijk toezicht

Ouderlijk toezicht is nodig voor gezinnen die een tablet delen. Bij de meeste tablets kun je meerdere profielen instellen, dus wanneer iemand het apparaat gebruikt, heeft deze alleen toegang tot bepaalde applicaties en media. Je kunt ook afzonderlijke apps vergrendelen met een wachtwoord en beperkingen instellen voor in-app-aankopen.

Met de functie 'Delen met gezin' op iOS kunnen bijvoorbeeld applicaties, gegevens en mediabestanden die via de Apple Store zijn gekocht, worden gedeeld tussen gezinsleden. Het kan zo worden ingesteld dat kinderen aankopen kunnen doen, die vervolgens moeten worden goedgekeurd of geweigerd door een volwassene.

Er zijn ook tablets speciaal voor kinderen die slechts een beperkt aantal apps gebruiken die geschikt zijn voor de leeftijd.

Aanbevolen: