Wat betekent 'Bae'?

Inhoudsopgave:

Wat betekent 'Bae'?
Wat betekent 'Bae'?
Anonim

Bae is een acroniem dat staat voor Before Everyone Else.

Soms kan het woord "Iedereen" worden vervangen door "Anything" in dit acroniem, maar over het algemeen is het meestal "Iedereen" om te verwijzen naar een echte persoon (of op zijn minst een levend wezen, zoals een dier).

Er is ook een tweede, veel minder populaire betekenis voor. Blijkbaar verta alt bae zich naar "kak" in het Deens. Dit is natuurlijk niet relevant voor de meesten van ons die geen Deens spreken.

Image
Image

Waarom mensen 'Bae' zeggen

Bae is een acroniem dat doorgaans wordt gebruikt om te verwijzen naar:

  • een vriend/vriendin
  • een echtgenoot
  • een minnaar
  • een verliefdheid
  • een kind
  • een huisdier
  • iedereen die wordt beschouwd als de belangrijkste persoon in iemands leven

De trend is vooral populair bij tieners en jonge volwassenen - veel van hen typen de kleine letters van bae als een woord zelf als alternatief voor babe of boo op sociale media.

Hoe mensen 'Bae' online (en offline) gebruiken

Mensen gebruiken bae door de naam van iemand anders (of haar/hem/zij/hij) ermee te vervangen. Soms wordt het woord "mijn" weggelaten wanneer naar een significante ander wordt verwezen.

In plaats van een statusupdate te plaatsen met de tekst: "Afhangen met Sam", of "Afhangen met mijn vriend", zou je bijvoorbeeld zeggen: "Afhangen met bae."

Image
Image

Bae online plaatsen of het in sms-berichten verzenden is één ding, maar het hardop zeggen is iets heel anders. En ja, het heeft al zijn weg gevonden naar de alledaagse taal, een beetje zoals sommige mensen lawl (lol - hardop lachen) of bee-arr-bee (brb - zo terug) zeggen tijdens een persoonlijk gesprek.

Misschien hoor je bae hardop uitgesproken worden op dezelfde manier waarop je het woord bay zou zeggen. Het is raar, maar het gebeurt. Veel van deze online acroniemen en afkortingen maken nu officieel deel uit van de Engelse taal en zijn te vinden in de Oxford Dictionary.

Voorbeelden van hoe 'Bae' wordt gebruikt

Voorbeeld 1:"Wachten tot bae thuiskomt, zodat we de laatste aflevering van OITNB kunnen inhalen!"

Voorbeeld 2:"Bae en ik hebben zojuist onze trouwdatum vastgesteld! Zo opgewonden!"

Voorbeeld 3:"Ik heb vanavond de beste date ooit gehad met mijn bae!"

Bottom Line

Volgens Know Your Meme kan de term bae worden herleid tot 2003 vanaf de eerste door een gebruiker ingediende definitie ervan in de Urban Dictionary. De exacte oorsprong is onbekend, maar het was pas in 2011 toen iemand tweette dat de term een acroniem was dat stond voor "vóór iemand anders".

Waarom 'Bae' nu zo populair is

Als bae al jaren bestaat, waarom hebben we dan in 2014 en daarna zo'n enorme toename van het gebruik ervan op sociale media en sms-berichten gezien? In tegenstelling tot andere memes die in principe van de ene op de andere dag viraal gaan, duurde het jaren voordat bae als trend groeide voordat het uiteindelijk in gebruik omhoogschoot. Dus, waarom nu?

Het is niet helemaal duidelijk, maar de langzame opbouw van nieuwsgierigheid en verwarring over de betekenis en uitspraak van de term die op sociale media werd besproken, die in 2013 en de eerste helft van 2014 echt van de grond kwam, leek genoeg woord te hebben gegenereerd mond-tot-mondreclame om alle hoeken van het sociale web te bereiken. Soms is dat alles wat je nodig hebt om online iets groots te maken.

Het feit dat het web socialer en mobieler is dan ooit, heeft ook veel te maken met hoe snel het bae-fenomeen zich verspreidde. Het is besproken in video's door populaire YouTube-makers, verwerkt in meme-foto's, vastgelegd in schermafbeeldingen van sms-berichten en getypt in tweets, Facebook-statussen, Tumblr-berichten en meer.

'Bae' in de reguliere media

In juli 2014 bracht de populaire singer-songwriter Pharrell Williams een nummer uit genaamd "Come Get It Bae". Net zoals Drake's nummer "The Motto" het acroniem YOLO (You Only Live Once) veranderde in een trendy nieuwe term die mensen overal online begonnen te gebruiken, leek Pharrells "Come Get It Bae" de populariteit van bae op sociale media echt te stimuleren..

Zoals de meeste memes en trends die viraal gaan, gebeurde de bae-trend heel snel nadat deze jarenlang stil was opgebouwd voordat hij voldoende grip op sociale media kreeg om de massa te bereiken. En natuurlijk, elke keer dat een invloedrijke beroemdheid iets te maken heeft met de verspreiding van een potentiële nieuwe trend, kan viraliteit exponentieel toenemen. Zo gaat het soms.

Aanbevolen: