Wat Microsoft's push voor cloudgaming voor u betekent

Inhoudsopgave:

Wat Microsoft's push voor cloudgaming voor u betekent
Wat Microsoft's push voor cloudgaming voor u betekent
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft lanceert een smart TV-app voor Xbox Game Pass waarmee gebruikers games kunnen spelen via de cloud.
  • Het bedrijf heeft eerder cloudgaming gebruikt om spelers toegang te geven tot de Game Pass-catalogus op smartphones.
  • Microsofts recente samenwerkingen met ontwikkelaars en voortdurende investeringen in cloudtechnologieën betekenen dat gaming toegankelijker kan worden dan ooit tevoren.
Image
Image

Microsofts voortdurende investeringen in cloudgebaseerde systemen kunnen gaming de komende jaren betaalbaarder dan ooit maken.

Cloud-gaming is altijd een onderdeel geweest van de bedrijfsstrategie van Microsoft. Gedeelten van de Xbox Game Pass-catalogus zijn in 2020 beschikbaar gemaakt op smartphones via cloudgaming, en de komende jaren zal het naar nog meer apparaten worden uitgerold. Producten in de Smart TV-reeks van Samsung voor 2022 zullen als eerste een Xbox Game Pass-app op hun dashboard zien verschijnen, hoewel Microsoft plannen heeft om de uitrol naar andere schermen voort te zetten. Hierdoor zouden klanten toegang krijgen tot de populaire Xbox Game Pass-app zonder een Xbox-console en zou het gamen uiteindelijk betaalbaarder dan ooit kunnen maken.

"Ik denk dat Microsoft het juiste bedrijfsmodel heeft om streaming te laten werken door een grote bibliotheek met titels in een abonnementspakket te verpakken", vertelde Craig Chapple, strateeg voor mobiele inzichten bij SensorTower, in een e-mail aan Lifewire. "Het maakt gamen veel kosteneffectiever, vooral als een van de doelen is om consumenten te targeten die geen toegang hebben tot hardware."

Abonnementsdiensten versus hardwareverkoop

Indrukwekkende verkoopcijfers van hardware zijn al lang een belangrijk doel van gamingbedrijven, maar met deze generatie consoles lijkt er verandering te komen. Het is ook verergerd door het aanhoudende tekort aan halfgeleiders, waardoor het voor klanten moeilijk is om zowel PlayStation 5 als Xbox Series X te bemachtigen. Microsoft hoeft hardware niet helemaal te verlaten, maar het is duidelijk dat Xbox Game Pass-abonnementen een grote rol spelen in de financiële plannen van het bedrijf.

"Als je [niet] honderden dollars kunt uitgeven aan een gameconsole, mogelijk duizenden dollars aan een high-end pc, [kan] je gewoon niet op een significante manier deelnemen aan de wereldwijde gaminggemeenschap, "zei Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming in een persbericht. "De cloud stelt ons in staat om deze barrières om wereldwijd te spelen volledig weg te nemen. Natuurlijk is er nog steeds plaats voor consoles en pc's, en eerlijk gezegd zal die er altijd zijn, maar via de cloud kunnen we een robuuste game-ervaring leveren voor iedereen die is verbonden met internet, zelfs op de minst krachtige en goedkoopste apparaten, apparaten die mensen al hebben."

De uitdagingen van cloudgaming overwinnen

Het idee van gamen via de cloud is niet nieuw. Sterker nog, verschillende andere bedrijven hebben geprobeerd (of proberen momenteel) om de technologie te benutten. Met Google Stadia kun je bijvoorbeeld games uit de catalogus kopen en deze op afstand openen op verschillende apparaten. Nvidia GeForce Now biedt een soortgelijk framework, hoewel de catalogus veel groter is en je niet beperkt tot één winkel.

Maar ondanks deze pogingen om cloudgaming naar de massa te brengen, zijn er een paar redenen waarom het nog steeds achterblijft bij traditionele consoles in termen van marktacceptatie.

"Technische uitdagingen moeten nog worden opgelost, zoals het reactievermogen, vooral als het gaat om titels zoals die in de strategie- en shooter-genres," zei Chapple. "Er zijn ook regels op sommige marktplaatsen zoals de App Store die beperkingen opleggen voor het streamen van apps zoals Xbox Game Pass."

Naarmate de internetsnelheden verbeteren en bedrijven snellere frameworks ontwikkelen, wordt cloudgaming echter aantrekkelijker voor spelers. Ontwikkelaars springen ook aan boord, wat de groei alleen maar zou moeten versnellen. De nieuwste opmerkelijke samenwerking is tussen Microsoft en Hideo Kojima - het brein achter de Metal Gear-serie en Death Stranding - aangezien de laatste een nieuwe game maakt die afhankelijk is van de cloudtechnologie van Microsoft.

Het is misschien niet de game die cloudgaming boven consoles voortstuwt, maar het is zeker een kleine stap in die richting. Hardware heeft lange tijd de overhand gehad in de wereld van gaming, en het zal tijd kosten om zijn greep op de markt te doorbreken. Maar als Microsoft blijft investeren zoals het de afgelopen jaren heeft gedaan, zullen we op een dag misschien geen nieuwe generatie consoles zien. In plaats daarvan hebben we maandelijkse abonnementen op een Netflix-achtige service waardoor regelmatige hardware-upgrades niet meer nodig zijn.

Met nieuwe consoles vanaf $ 500, is de droom van cloudgaming verleidelijk. De mogelijkheid om te gamen op elk ondersteund scherm zou de toegangskosten drastisch verlagen en gamen toegankelijker dan ooit maken. Het is onduidelijk hoe lang het zal duren om daar te komen, maar door de voortdurende inspanningen van Microsoft kunnen we de komende jaren grote veranderingen in het gaminglandschap zien.

"We gaan een platformonafhankelijke toekomst tegemoet waarin je je games op elk apparaat kunt spelen, dus het is logisch om Game Pass beschikbaar te maken op Smart TV's zonder dat je andere hardware nodig hebt", aldus Chapple. "Een stap als deze is een volgende stap in de richting van het mainstream maken van cloudgaming."

Aanbevolen: