Fable kan de reboot zijn die de serie nodig heeft

Inhoudsopgave:

Fable kan de reboot zijn die de serie nodig heeft
Fable kan de reboot zijn die de serie nodig heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Xbox herleeft Fable, de iconische fantasy-RPG-serie.
  • De nieuwe game wordt een complete remake, waarbij de wereld en het verhaal opnieuw worden uitgevonden.
  • Als de nieuwe Fable zelfs maar de helft van wat het origineel deed, vastlegt, dan zou het een van de coolste games van de komende generatie kunnen zijn.
Image
Image

In juli 2020 plaagden Microsoft en Xbox de terugkeer van een van de meest iconische fantasy-RPG-series van de originele Xbox-generatie. Hoewel er nog niet veel bekend is, schetsen de plagen die we hebben gezien voor de Fable-remake een intrigerend beeld van een wereld die we al geruime tijd niet hebben gezien.

De originele Xbox had veel geweldige werelden voor gamers om te verkennen. Van de ringen van Halo: Combat Evolved tot de rijke, met kennis gevulde wereld van de originele Fable, er waren veel opties voor spelers om in te springen. Dus toen Xbox een korte teaser-trailer voor een Fable-remake onthulde, had het bedrijf meteen mijn aandacht.

Ondanks een sterke start met Fable en Fable II, viel de serie na Fable III uit de boot. Fans hielden een sterke liefde voor de serie, maar na Fable III waren er alleen maar knock-off-games zoals Fable Heroes, die de originele elementen volledig verwijderden waar velen, waaronder ikzelf, verliefd op waren geworden.

Het voelde geweldig om die titel opnieuw in een teaser-trailer te zien verschijnen, voor een volwaardige game. Alle herinneringen kwamen terug, zoals de eerste keer dat ik per ongeluk de verkeerde persoon raakte tijdens een missie in het begin van het spel.

Ik herinner me de schuld die ik voelde toen ik iemand vermoordde waarvan ik dacht dat hij goed was, en vervolgens het gebrek aan schuldgevoel toen ik besloot om in een toekomstige playthrough volledig kwaad te worden. In staat zijn om volledig te bepalen hoe ik de wereld benaderde, en wat mijn personage als moreel en immoreel zag, was iets dat ik nog nooit eerder in een game had gezien.

Prachtig vrij

Een van de beste dingen van de originele Fable-serie was de vrijheid om te zijn wie ik wilde zijn. Natuurlijk was ik de hoofdpersoon, maar dat betekende niet dat ik goed moest zijn. Elke actie die ik ondernam, zou de weegschaal van mijn morele kompas kunnen doen doorslaan.

Zou ik braaf zijn en door het land zwerven met engelachtige trekken, een stralend licht voor de mensen? Of zou ik toegeven aan de duisternis in mijn hart, het gefluister van egoïsme dat aan de rand van mijn onderbewustzijn speelde toen ik moest kiezen om de mensen van de stad te redden of het te zien branden in de nasleep van een bandietenaanval. Het was dit vermogen om openlijk te kiezen hoe ik de scheidslijn tussen goed en kwaad in evenwicht kon brengen dat me zo diep in die wereld trok.

Image
Image

De natuur is wreed. Dat is een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd van de originele Fable, en Playground Games lijkt iets van diezelfde toon vast te leggen, waarbij zowel het goede als het "niet zo goede" wordt getoond dat we in de wereld in de teaser zullen zien.

Gedurende een groot deel van de World Premiere-trailer volgen we een pixie terwijl deze door het bos vliegt, duidelijk genietend van zijn vlucht door de luifels van bomen, die boven de grond zweeft. Dan wordt het elfje plotseling, zonder enige waarschuwing, opgegeten door een gigantische kikker.

De kikker is een grimmige herinnering dat niet alles magie en elfenstof is in het fantasieland dat we zullen verkennen wanneer Fable terugkeert naar de Xbox Series X en Series S. De camera blijft bewegen en stijgt over de bomen om een enorm kasteel op de achtergrond te markeren. Albion roept naar ons en op een dag zullen we die oproep kunnen beantwoorden.

Koninkrijken zijn niet in één dag gebouwd

Natuurlijk zijn er nog veel vragen over de nieuwe Fable. Zal het meer in de lijn liggen van de traditionele spellen uit het verleden, of zal het de lekken en geruchten volgen die we in 2019 zagen opduiken?

Niemand is er echt zeker van, tot nu toe. Eén ding weet ik echter wel. Het is opwindend om terug te kunnen springen in de wereld van Albion - of het nu via Demon Doors is waarmee we naar andere planeten kunnen reizen of door de meer traditionele fantasiewereld van de originele games. Ik hield van de originele Fable-games, en het idee om zo'n geliefde en favoriete serie op een nieuwe manier tot leven te zien komen, maakt de volgende generatie games die we hebben nog aantrekkelijker.

De eerdere inzendingen in de serie laten veel over voor de ontwikkelaars om mee te werken en van te bouwen. Het sandbox-gevoel van de wereld waarmee je de balans tussen goed en kwaad direct kunt beïnvloeden, is iets dat maar weinig RPG's hebben kunnen verkennen, en geen enkele zo goed als de originele Fable.

De blauwdruk is er. Het enige wat de ontwikkelaars hoeven te doen is het te volgen, dingen een beetje door elkaar te halen, en de nieuwe Fable kan een heel coole RPG zijn voor fans om in te duiken wanneer deze wordt uitgebracht op de Xbox Series X en Xbox Series S.

Aanbevolen: