Waarom Microsoft's iPad Trackpad-ondersteuning een groot probleem is

Inhoudsopgave:

Waarom Microsoft's iPad Trackpad-ondersteuning een groot probleem is
Waarom Microsoft's iPad Trackpad-ondersteuning een groot probleem is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft Office ondersteunt nu het volledige scala aan iPad-trackpadfuncties.
  • Het Magic Keyboard en Trackpad veranderen je iPad echt in een MacBook Lite.
  • Als je eenmaal gewend bent geraakt aan toetsenbord- en muisondersteuning op iPad, wil je misschien nooit meer terug.
Image
Image

Het trackpad is het meest opwindende en belangrijkste dat de iPad in jaren is overkomen. En nu voegt Microsoft volledige trackpad-ondersteuning toe aan zijn iOS Office, waardoor de iPad weer een stap verder gaat in de richting van totale laptopvervanging.

Het Magic Keyboard met trackpad verandert de tablet van Apple in een meer dan geloofwaardig alternatief voor een laptop. Alle apps werken met het trackpad, maar wanneer apps opnieuw worden ontworpen om optimaal te profiteren, werkt alles beter..

“iPad met toetsenbord en trackpad is een geheel nieuwe ervaring en veel productiever naar onze mening”, vertelde de oprichter van de Ulysses-app Max Seelemann aan Lifewire via een direct bericht. "Productiviteit is waar Ulysses om draait, dus dit is een vereiste functie voor ons."

Wat is trackpad-ondersteuning?

Halverwege de levensduur van iOS 13 voegde Apple volledige ondersteuning voor muizen en trackpads toe aan de iPad (en de iPhone, verbazingwekkend genoeg). Het enige dat u hoeft te doen, is een USB- of Bluetooth-muis / trackpad aansluiten en er verschijnt een kleine cirkel op het scherm. Deze cirkel is een soort kruising tussen de Mac/PC-muisaanwijzer en een virtuele vinger. Je kunt klikken en rechtsklikken (met twee vingers), net als op een Mac, en je kunt twee vingers gebruiken om te scrollen. Als je Apple's Magic Keyboard en Trackpad-hoesje gebruikt, of Apple's Magic Trackpad 2 (degene die bij de iMac wordt geleverd), dan kun je ook gebaren met twee, drie en vier vingers gebruiken om tussen apps te vegen, de iPad-dock en meer.

Kortom, de trackpad-ondersteuning is uitgebreid en kan het aanraken van het scherm volledig vervangen als je dat wilt. Als je de iPad Pro of Air in het Magic Keyboard met Trackpad-hoesje slaat (waar het is vastgezet met magneten), gedraagt het zich net als een MacBook. Het is bijna griezelig hoe natuurlijk het lijkt, zelfs vanaf de eerste veegbeweging.

Het trackpad werkt met elke app, maar softwareontwikkelaars kunnen specifieke ondersteuning toevoegen. De trackpad-blob kan bijvoorbeeld in verschillende vormen veranderen. Het zou een potlood kunnen worden in een tekenapp, en het kan op pictogrammen en knoppen klikken als je ze nadert, wat het klikken gemakkelijker maakt (de iOS-muisaanwijzer is inherent minder nauwkeurig dan bureaubladaanwijzers omdat iOS is gebouwd voor dikkere vingertoppen).

Microsoft Office biedt hiervoor volledige ondersteuning. "Als je een vinger over het ingebouwde trackpad van Magic Keyboard beweegt", schrijft Bill Doll van Microsoft in een blogpost, "verandert de cursor in de tool die je nodig hebt, afhankelijk van de inhoud waarnaar je verwijst.” De aanwijzer verandert in een paar pijlen bij het wijzigen van het formaat van een afbeelding, bijvoorbeeld.

Dit zijn aardigheden, maar nauwelijks essentieel. Eén toevoeging maakt echter een enorm verschil in hoe je de iPad gebruikt: contextuele menu's.

Rechtsklik

Klikken met de rechtermuisknop is een fundamenteel onderdeel van het gebruik van een desktopcomputer. U klikt met de rechtermuisknop (control-klik of tik/klik met twee vingers op een Mac) om een contextueel menu met verschillende opties te krijgen. De iPad heeft altijd een lange druk gehad, die extra opties kan onthullen (en kan nog steeds), maar het probleem zit in de naam: lang. Een klik met de rechtermuisknop is direct en is nu overal in iOS beschikbaar.

iPad met toetsenbord en trackpad is een geheel nieuwe ervaring en veel productiever.

U kunt met de rechtermuisknop op meldingen op het vergrendelscherm klikken om een menu met opties weer te geven, u kunt met de rechtermuisknop op een pictogram in het dock van de iPad op het startscherm klikken.

In apps kunnen met rechts klikken menu's verschijnen. Als u in Ulysses bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een woord of woorden klikt, verschijnt het bekende zwarte bubbelmenu, met opties voor spellingcontrole enzovoort. Beeldbewerkingsapp Pixelmator Photo gebruikt een contextueel menu om snel toegang te geven tot delen, importeren en kopiëren. Het verschil hier is dat het direct is. En als u met de rechtermuisknop op een interface-element klikt, krijgt u een goed menu in bureaubladstijl. Dit maakt het gebruik van de iPad zoveel sneller (en krachtiger).

Image
Image

De iPad is nog steeds geen vervanging voor een laptop, en dat is ook niet de bedoeling. Waarom zou je tenslotte de MacBook dupliceren als je een MacBook kunt kopen? Maar het is meer dan in staat om een laptop alternatief te zijn, vooral voor nieuwere gebruikers die niet zijn opgegroeid met het desktop-pc-paradigma. En nu je eindelijk een muis kunt gebruiken om je Excel-spreadsheets te bewerken, kunnen zelfs de grijsste grijze pakken ervan leren houden.

Aanbevolen: