Hoe het te repareren wanneer Windows 10 niet wordt bijgewerkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Windows 10 niet wordt bijgewerkt
Hoe het te repareren wanneer Windows 10 niet wordt bijgewerkt
Anonim

Het bijwerken van Windows is erg belangrijk en moet worden uitgevoerd wanneer er updates beschikbaar zijn. Soms worden Windows 10-updates echter niet geïnstalleerd en moet u een tijdelijke oplossing vinden.

Helaas is er geen enkel antwoord waarom dit gebeurt. In sommige situaties kunnen services die afhankelijk zijn van de Windows Update-tool zijn uitgeschakeld en in andere situaties kunnen belangrijke update-gerelateerde bestanden beschadigd zijn of kunnen installaties worden geblokkeerd door beveiligingssoftware.

Als updates al zijn gestart maar zijn vastgelopen, vooral tijdens afsluiten of opnieuw opstarten, hebben we een andere gids voor probleemoplossing voor als Windows-updates vastlopen.

Deze handleiding is alleen van toepassing op Windows 10.

Wat te doen als Windows 10-updates niet kunnen worden geïnstalleerd

Volg deze stappen in volgorde, bij voorkeur herstart je computer na elke stap en controleer dan Windows Update opnieuw (stap 1 hieronder) om te zien of het probleem is opgelost.

  1. Controleer op updates en installeer deze handmatig. Als je hebt gehoord dat er recentelijk een aantal updates voor Windows 10 zijn gemaakt, maar je ziet dat ze niet zijn toegepast, kan dat zijn omdat Windows er niet op heeft gecontroleerd.

    Hoewel dit misschien een goed idee lijkt, probeer het toch - het selecteren van de Controleren op updates knop is misschien alles wat u hoeft te doen om Windows 10 opnieuw updates te laten installeren.

    Image
    Image
  2. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. Hierdoor kan Windows het probleem zelf repareren, en dit is verreweg de gemakkelijkste eerste stap bij het oplossen van updateproblemen in Windows 10.

    Om dit te doen, opent u het Configuratiescherm en zoekt en opent u Problemen oplossen. Selecteer Alles weergeven aan de linkerkant van dat scherm en kies vervolgens Windows Update in de lijst. Volg de aanwijzingen op het scherm om de probleemoplosser uit te voeren.

    Image
    Image
  3. Gebruik de Update Assistant op de website van Microsoft. Dit is de ideale oplossing voor Windows 10 die niet wordt bijgewerkt als u wacht op een functie-update.

    Selecteer Update now bovenaan die pagina om het update-hulpprogramma te downloaden. Nadat het is gedownload, opent u het en volgt u de aanwijzingen om de nieuwste functie-updates van Windows 10 te installeren.

    Image
    Image
  4. Schakel je beveiligingssoftware uit. Dingen zoals antivirussoftware en VPN's kunnen soms problemen veroorzaken met downloads, dus schakel ze tijdelijk uit om te zien of dit de mogelijkheid om te updaten herstelt.
  5. Zorg ervoor dat je niet bent ingesteld om een verbinding met datalimiet te gebruiken, waardoor de hoeveelheid gegevens die de computer kan gebruiken, wordt beperkt. Een actieve internetverbinding is vereist om nieuwe updates van Microsoft te downloaden.

    Om dit scenario te controleren, opent u Windows-instellingen via de WIN+I sneltoets of via het hoofdgebruikersmenu en selecteert u vervolgens Netwerk en internet. Selecteer Eigenschappen naast het actieve verbindingstype om de details van de gemeten verbinding te zien.

    Schakel indien van toepassing Instellen als verbinding met datalimiet uit en controleer opnieuw op updates. Alle wachtende installaties zouden nu voltooid moeten zijn.

    Image
    Image
  6. Schakel de Windows Update-service in als deze nog niet is ingeschakeld. Dit is nodig om updates uit te voeren, wat betekent dat Windows 10 niet kan worden bijgewerkt zonder.

    Zo gaat u: zoek naar en open services in het menu Start, open Windows Update in de lijst, wijzig het "Opstarttype " naar Automatisch, selecteer Start en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image

    Als dat het updateprobleem niet oplost, probeer dan ook Background Intelligent Transfer Service en Cryptographic Services te starten.

  7. Herstart belangrijke services via een verhoogde opdrachtprompt. Als je tijdens stap 6 fouten hebt ontvangen of als die aanwijzingen niet hebben geholpen, is dit de op één na beste optie.

    Na het openen van de opdrachtprompt als admin zoals beschreven via die link, typt u deze opdracht gevolgd door Enter:

    netto stop wuauserv

    Doe precies hetzelfde voor al deze commando's (voer het uit, wacht tot het klaar is en ga dan verder met de volgende):

    • net stop cryptSvc
    • netstopbits
    • net stop msiserver
    • ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
    • net start wuauserv
    • net start cryptSvc
    • net startbits
    • net start msiserver
    • net localgroup administrators networkservice /add
    • net localgroup administrators localservice /add
  8. Verwijder alles in deze map:

    C:\Windows\SoftwareDistribution

    De inhoud van die map zijn tijdelijke bestanden die soms worden gebruikt om updates van het besturingssysteem te installeren. Als die bestanden beschadigd raken, kan dit ertoe leiden dat Windows 10 geen updates installeert.

    Om dit te doen, opent u het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) en voert u dat pad in om de map te openen. Markeer alles wat erin staat (Ctrl+A) en gebruik dan Shift+Del om alles te verwijderen.

    Image
    Image
  9. Controleer hoeveel vrije ruimte er op uw harde schijf is. De kans is groot dat je dit al weet als het zo laag is dat het dit probleem veroorzaakt, maar het kan geen kwaad om te bevestigen.

    Er is voldoende ruimte op de harde schijf nodig voordat updates kunnen worden geïnstalleerd, dus probeer wat meer vrije ruimte te krijgen door de Prullenbak te legen, bestanden te verwijderen, ergens anders een back-up van bestanden te maken of ongebruikte programma's te verwijderen.

  10. Hoewel het een onwaarschijnlijke oplossing is, kan een DNS-server de reden zijn dat Windows 10 niet wordt bijgewerkt. Er zijn veel alternatieve DNS-servers waaruit u kunt kiezen, en het wijzigen ervan is eenvoudig.

Aanbevolen: