Hoe het te repareren wanneer Roku-ondertiteling niet wordt ingeschakeld

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Roku-ondertiteling niet wordt ingeschakeld
Hoe het te repareren wanneer Roku-ondertiteling niet wordt ingeschakeld
Anonim

Ondertiteling is handig, je bent slechthorend, leest liever wat mensen zeggen, begrijpt de taal niet, enz. Hier leest u hoe je ondertiteling weer aan het werk kunt krijgen op een Roku.

De meest waarschijnlijke "oplossing" voor ondertitels die niet werken, is om te leren hoe ze werken - er zijn, verrassend genoeg, een paar manieren om ondertitels op de Roku in te schakelen, afhankelijk van de app die je gebruikt.

Hoe activeer ik ondertitels op Roku?

Er is een optie in de Roku-instellingen die je moet inschakelen om ondertiteling te laten werken:

Deze instructies behandelen de standaardmanier om ondertitels op een Roku in te schakelen. Als u dit doet, worden de systeembrede bijschriften ingeschakeld, vandaar dat u naar de instellingen van het apparaat moet gaan om dit in te schakelen. Sommige streamingdiensten beheren echter ondertitels in hun apps, dus als deze methode niet werkt, bekijk dan zeker de andere tips onderaan deze pagina.

  1. Druk op de startknop om naar het startscherm te gaan.
  2. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertitelingsmodus.

    Als je Toegankelijkheid niet ziet, selecteer dan Onderschriften om het ondertitelingsmenu te openen.

  3. Kies Aan altijd.

    Image
    Image

Wat te doen als Roku-ondertiteling niet werkt

Ondertiteling inschakelen is net zo eenvoudig als de bovenstaande stappen doen vermoeden. Het is echter mogelijk dat ondertiteling nog steeds niet werkt zoals u verwacht, hetzij vanwege een softwareprobleem of vanwege een app die zijn eigen ondertitelingsopties gebruikt.

  1. Zorg ervoor dat de ondertiteling van de Roku is ingeschakeld. Het lijkt voor de hand liggend, maar ze kunnen zijn uitgeschakeld zonder dat je het door hebt.

    Volg de hierboven beschreven stappen om te bevestigen dat ondertiteling is ingeschakeld. Als ze dat al zijn, schakel ze dan uit, start de Roku opnieuw op en schakel ze vervolgens weer in.

    Sla deze stap niet over. Zelfs als ondertiteling al is ingeschakeld, kan een herstart voldoende zijn om ze te laten verschijnen. Doe dit via Settings > System > System restart > Restart.

  2. Controleer of de ondertitelingsstijlen niet zodanig zijn aangepast dat ze niet correct worden weergegeven. Ze werken misschien prima, maar je kunt ze niet zo goed zien.

    Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Captions style, en loop door deTekstgrootte, Tekstkleur, Tekstdekking , en andere relevante opties, en pas ze indien nodig aan.

    Image
    Image
  3. Gebruik de ingebouwde ondertiteling van de app als die er is. Als je bijvoorbeeld op YouTube bent, druk je met de Roku-afstandsbediening op de pijl omhoog totdat je het kleine menu rechts boven de voortgangsbalk bereikt. Selecteer de ondertitelingsknop en kies een optie uit dat menu, zoals English (automatisch gegenereerd)

    Andere apps zijn anders, zoals die van Netflix, waarbij je op de pijl-omlaag op de afstandsbediening moet drukken om het menu te gebruiken. Een voorbeeld van een optie is English [Origineel] met ondertitels.

    Image
    Image
  4. Gebruik indien mogelijk de ondertitelingsknop van de mobiele app. Als je met de Roku-afstandsbediening of tv-app geen ondertiteling kunt inschakelen en de service die je gebruikt een mobiele app heeft die Roku ondersteunt, zoek dan daar naar een optie.

    Streamingdiensten zoals Netflix en YouTube hebben mobiele apps om video via de Roku naar de tv te casten. Afspelen en ondertiteling zijn direct vanuit de app beschikbaar wanneer u dit doet.

    YouTube gebruikt hiervoor een CC-knop en er is een vergelijkbare optie in de Netflix-app en andere streaming-apps.

  5. Probeer net als bij de vorige stap te casten vanaf de desktopsite van de service. Als het inschakelen van ondertiteling via de Roku-app of mobiele app niet mogelijk is, is er waarschijnlijk een optie via de desktopsite.

    Image
    Image
  6. Controleer op een Roku-update. Een bug kan de schuld zijn, en de enige manier om dit op te lossen is via een systeemupdate.

    Updatecontroles vinden automatisch plaats, maar u kunt ook handmatig controleren via Settings > System > System update> Controleer nu.

  7. Reset je Roku. Een probleem met ondertiteling is volledig softwaregerelateerd, dus als geen van bovenstaande het probleem heeft opgelost, is een volledige software-reset uw laatste optie.

Aanbevolen: