Waarom Sony's lijst met 'niet-afspeelbare' PS4-games de moeite waard is om te vieren

Inhoudsopgave:

Waarom Sony's lijst met 'niet-afspeelbare' PS4-games de moeite waard is om te vieren
Waarom Sony's lijst met 'niet-afspeelbare' PS4-games de moeite waard is om te vieren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De achterwaartse compatibiliteit van de PS5 is een indrukwekkende prestatie, zeggen experts.
  • Tussen streaming en de mogelijkheid van de PS5 om PS4-schijven uit te voeren, biedt de PS5 voldoende toegang tot oudere titels om de meeste spelers tevreden te stellen.
  • Van de PS4-games die niet compatibel zijn met de PS5, zijn er updates in de maak voor ten minste twee die ze PS5-vriendelijk zullen maken.
Image
Image

Hoewel sommigen zich misschien zorgen maken over een recent uitgebrachte lijst met PS4-games, geeft Sony toe dat deze niet zal werken op de aankomende PS5, maar het feit dat het zo'n klein aantal titels is, is een goede zaak, zeggen experts.

In een recente blogpost heeft Sony aangekondigd dat wanneer de PS5 in november uitkomt, de overgrote meerderheid van de PS4-games, evenals Playstation VR-games, beschikbaar zullen zijn om te spelen. Dankzij de uitgebreide catalogi van PS Now en PS Plus zijn digitale versies van PS4-games beschikbaar voor streaming en kunnen fysieke schijven nog steeds worden afgespeeld op de Ultra HD Blu-ray-schijf van de PS5.

Het spelen van PS4-games op de nieuwe PS5 belooft ook een verbeterde ervaring voor gamers te worden; Sony heeft snellere laadtijden en betere beelden beloofd via de Game Boost-functie.

"Met PS5 tot PS4 heeft Sony slechts 10 games vermeld van de meer dan 4.000 games die niet werken, dus dat is behoorlijk indrukwekkend", David Cole, oprichter en CEO van DFC Intelligence, een onderzoeksbureau gericht op videogame- en entertainmentanalyse, uitgelegd in een e-mail.

Waarom sommige spellen niet beschikbaar zijn

In de onlangs uitgebrachte lijst staat elke PS4-game die niet wordt ondersteund op de PS5, en hoewel Sony niet heeft aangegeven of er nog meer titels komen, is het een opmerkelijke upgrade voor een bedrijf dat in het verleden achter de pack in termen van achterwaartse compatibiliteit.

Het is een technisch hoogstandje omdat elk spel een andere code heeft die moet worden nagebootst.

Het spelen van oudere titels op nieuwere consoles is moeilijker dan het voor de gemiddelde consument lijkt, legde Cole uit. Als oudere games niet over de software beschikken die nodig is om op nieuwe consoles te draaien, zien ontwikkelaars er misschien niet de aantrekkingskracht van in om zich in te spannen voor het updaten van games die al lang in populariteit zijn afgenomen.

"De uitdaging met emulatiesoftware is dat het oude code probeert te laten draaien op een hardwaresysteem waarvoor het spel niet is ontworpen. Het is een grote technische prestatie omdat elk spel andere code heeft die moet worden geëmuleerd, " zei Cole. "Ik ben geen ingenieur, maar ik heb begrepen dat een spel met een bepaalde unieke code gewoonweg niet kan worden uitgevoerd of dat er te veel hercodering voor nodig is om het de moeite waard te maken."

Een verbetering ten opzichte van eerdere releases

Hoewel het lijkt alsof de PS5 geen titels kan spelen die ouder zijn dan de PS4, in tegenstelling tot de aankomende Xbox Series X, die achterwaartse compatibiliteit biedt met alle vorige generaties, is het nog steeds een welkom teken van vooruitgang voor fans van het platform.

Image
Image

Toen de PS4 in 2013 werd uitgebracht, waren sommigen verbijsterd over het besluit van Sony om oudere titels niet speelbaar te maken op het nieuwe systeem, maar het is een positie die Jim Ryan, hoofd van de wereldwijde verkoop, tijdens een interview in 2017 verdubbelde.

"Toen we met achterwaartse compatibiliteit bezig waren, kan ik zeggen dat het een van die functies is waar veel om wordt gevraagd, maar die eigenlijk niet veel worden gebruikt", vertelde Ryan aan TIME. "Dat, en ik was onlangs op een Gran Turismo-evenement waar ze PS1-, PS2-, PS3- en PS4-games hadden, en de PS1- en PS2-games, ze zagen er oud uit, zoals waarom zou iemand dit spelen?"

Nu met meer dan 4.000 titels die beschikbaar zullen zijn op de PS5, is het duidelijk dat de mensen bij Sony de kritiek hebben gehoord en actie hebben ondernomen - of ze het er nu mee eens zijn dat het aantrekkelijk is om toegang te hebben tot oudere games of niet.

De lijst met niet-ondersteunde games kan korter worden

Het is onduidelijk of er in de toekomst meer games aan de 'niet-speelbare' lijst kunnen worden toegevoegd, maar er is bewijs dat de lijst kan krimpen. Talloze ontwikkelaars hebben bevestigd dat ze al aan oplossingen werken om hun titels in de toekomst te brengen.

Sony heeft slechts 10 games op de lijst gezet van de meer dan 4.000 games die niet werken, dus dat is behoorlijk indrukwekkend.

Een ontwikkelaar achter DWVR, een van de 'onspeelbare' titels, zei vorige week op Reddit dat er momenteel aan een patch wordt gewerkt, waarvan ze hopen dat deze op tijd klaar zal zijn voor de PS5-release. Evenzo vertelde Hama Doucouré, PR- en communicatiespecialist bij Nacon, aan Push Square dat het KT Racing-team momenteel hard werkt aan een update die TT Isle of Man - Ride on the Edge 2, een andere game die nog niet compatibel is met de nieuwe console, "100% functioneel" op de PS5.

Tussen de gezamenlijke inspanningen van Sony en ontwikkelaars, is het duidelijk dat gamers vanaf november meer dan genoeg opties zullen hebben om ze bezig te houden.

Aanbevolen: