Is een gebruikte Mac Mini de moeite waard om te kopen?

Inhoudsopgave:

Is een gebruikte Mac Mini de moeite waard om te kopen?
Is een gebruikte Mac Mini de moeite waard om te kopen?
Anonim

De Mac mini is de meest betaalbare Mac van Apple. Klein, compact en met slechts een paar configuraties is het een basiscomputer voor gebruikers met basisbehoeften. Het kan onaantrekkelijk zijn in vergelijking met een krachtige Mac Pro of een aantrekkelijke iMac, maar een gebruikte Mac Mini heeft voordelen.

Wat is een Mac Mini?

Hoewel het van je behoeften afhangt, kunnen we zeggen, ja, een gebruikte Mac mini is het waard om te kopen.

Over het algemeen is een gebruikte Mac mini de beste optie voor iedereen die een gebruikte Mac-desktop wil kopen. Een gebruikte Mac mini is voordeliger dan een gebruikte Mac Pro en veelzijdiger dan een gebruikte iMac.

De Mac mini is Apple's desktop op instapniveau, een rol die het heeft vervuld sinds de release in 2005. De betaalbare adviesprijs verta alt zich in meer betaalbare prijzen voor nieuwe modellen, en het gebrek aan premiumfuncties maakt dit model minder wenselijk. Je kunt een gebruikte Mac mini kopen voor honderden, zelfs duizenden minder dan een Mac Pro of iMac van vergelijkbare vintage.

Image
Image

Ondanks de lage prijs is de Mac mini een praktische en betrouwbare gebruikte Mac-desktop. Het heeft een eenvoudig ontwerp dat niet duur is om te repareren. Bij oudere modellen kunnen gebruikers het RAM-geheugen of de harde schijf vervangen of upgraden (de nieuwe Mac mini met Apple M1 is een uitzondering). Het ontbreken van een ingebouwd display elimineert een duur onderdeel dat lastig te vervangen is als het niet goed werkt.

Alle Mac mini-modellen bieden een grote verscheidenheid aan poorten. U kunt uw bestaande randapparatuur aansluiten, inclusief een monitor, om de totale kosten van de gebruikte Mac mini te verlagen. U kunt de monitor ook op elk moment upgraden naar een nieuw model. Het is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van een gebruikte iMac.

Er is één nadeel: prestaties. De budgetdesktop van Apple is consequent gerangschikt onder de minst krachtige machines. Als je een Mac nodig hebt om zware taken uit te voeren, zoals videobewerking, complexe spreadsheets of 3D-graphics, zal dat een probleem zijn.

Moet je een Mac Mini 2020 (of nieuwer) kopen?

Apple bracht de M1-chip, zijn systeem-op-een-chip, in november 2020 uit. De meeste Mac mini-desktops die sindsdien zijn verkocht, hebben de M1-chip van Apple.

Je kunt het verschil zien aan de kleur van de Mac mini. Apple M1-modellen zijn alleen verkrijgbaar in zilver, terwijl Intel-modellen alleen in spacegrijs zijn.

Bijna alle kopers die op zoek zijn naar een laat model gebruikte Mac mini, zouden de Mac mini M1-versie moeten kopen. Het levert betere prestaties in de echte wereld, kan de meest veeleisende taken aan en verbruikt weinig stroom.

Een gebruikte Mac mini uit 2020 (of nieuwer) met de Apple M1-chip is een prima optie. Apple converteert alle Mac-modellen naar chips van zijn ontwerp. Intel-gebaseerde modellen zullen toekomstige macOS-functie-updates mislopen.

Hoe zit het met gerenoveerde Mac Mini-modellen?

Image
Image

Refurbished Mac mini-modellen zijn regelmatig verkrijgbaar in de Certified Refurbished online winkel van Apple. Deze officiële winkel biedt meestal gerenoveerde modellen met 15 procent korting.

Het kopen van een gecertificeerde gerenoveerde Mac mini is in wezen hetzelfde als het kopen van een nieuw model. De gereviseerde Mac mini heeft dezelfde garantie als een nieuw apparaat, wordt geleverd met dezelfde items in de doos en komt in aanmerking voor AppleCare.

Misschien vind je andere retailers die opgeknapte Mac mini-desktops verkopen. Deze externe verkopers bieden vaak meer korting, maar vallen niet onder de garantie van Apple. Je moet eventuele problemen met de opgeknapte Mac mini oplossen via de winkelier.

Hierdoor raden we aan voorzichtig te zijn bij het kopen van refurbished bij een externe verkoper. Wees ook gewaarschuwd dat de meeste gerenoveerde modellen die op sites zoals Amazon worden vermeld, verkrijgbaar zijn via kleinere retailers die op de site worden vermeld en niet rechtstreeks door Amazon. Controleer nogmaals de beoordelingen van de verkoper voordat u een aankoop doet.

Hoe lang gaat een Mac Mini meestal mee?

Image
Image

Een gebruikte (of nieuwe) Mac mini kan uitzonderlijk lang meegaan. Door het simpele, compacte ontwerp en het ontbreken van extra features is er weinig aan de hand met het toestel. De meeste modellen hebben een door de gebruiker te onderhouden harde schijf en geheugen.

Voordat de Mac mini verslijt, besluit je waarschijnlijk een gebruikte Mac mini te vervangen door een nieuwer, sneller model. U kunt verouderde Mac mini-modellen die niet meer snel genoeg zijn voor aangenaam dagelijks gebruik, in gebruik nemen als bestandsserver of doe-het-zelf-mediacentrum.

FAQ

    Waar wordt een Mac mini-server voor gebruikt?

    Als server kan de Mac mini fungeren als een apparaat voor het delen van bestanden waartoe andere gebruikers in uw netwerk toegang hebben. U kunt ook een Mac mini instellen als een speciale server voor Time Machine-back-ups. Een andere optie is om je Mac mini te gebruiken als een thuisbioscoop-pc door het apparaat aan te sluiten op je tv en AV-ontvanger of surround sound-systeem.

    Welk RAM-geheugen gebruikt een Mac mini uit 2018?

    De Mac mini uit 2018 gebruikt DDR4 SO-DIMM RAM en ondersteunt tot 64 GB RAM. Deze generatie van de Mac mini biedt gebruikers niet de mogelijkheid om RAM te installeren of te upgraden. Bezoek de ondersteuningssite van Apple om te zien of uw Mac mini uitbreidbaar geheugen heeft.

Aanbevolen: