Hoe maak je een back-up van Opera Mail-berichten

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van Opera Mail-berichten
Hoe maak je een back-up van Opera Mail-berichten
Anonim

Wat te weten

  • Open Opera Mail en selecteer Help > Over Opera Mail. Kopieer de locatie naast Mail directory en sluit vervolgens het e-mailprogramma van Opera.
  • Navigeer naar die map in Windows Verkenner en ga naar de hoofdmap. Klik met de rechtermuisknop op de e-mailmap en kopieer deze.
  • Plak vervolgens de e-mailmap waar u een back-up van de informatie wilt maken, zoals een account voor online bestandsopslag of een andere map.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up kunt maken van je Opera Mail-berichten, wat handig is als je e-mails of accountinstellingen moet herstellen. Vanaf Opera versie 15, uitgebracht in 2013, is Opera Mail een apart programma. In oudere versies maakte de e-mailclient deel uit van de browser.

Hoe maak je een back-up van Opera Mail

De stappen om uw Opera Mail-e-mails op te slaan, zijn afhankelijk van of u Opera Mail gebruikt in de Opera-browser of als een op zichzelf staand programma. Eventuele verschillen worden in de routebeschrijving aangegeven.

  1. Selecteer Opera Mail in de linkerbovenhoek van het venster en kies vervolgens Help > Over Opera Mail.

    Als je de browser gebruikt om toegang te krijgen tot Opera Mail, ga dan naar Opera > Help > Over Opera.

    Image
    Image
  2. Kopieer de locatie naast Mail directory en sluit het programma.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar die map in Windows Verkenner.

    Image
    Image
  4. Verplaats naar de hoofdmap. Het doel hier is om de map mail te zien, de map die alle e-mailinformatie bevat. De map in dit voorbeeld is bijvoorbeeld:

    C:\Users\Jon\AppData\Local\Opera\Opera\mail\

    Een map omhoog gaan. In navolging van dit voorbeeld is de bestemming:

    C:\Users\Jon\AppData\Local\Opera\Opera\

    Image
    Image
  5. Klik met de rechtermuisknop op de e-mailmap en kopieer deze. Een andere snelle manier om een map te kopiëren is door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken om deze te markeren en vervolgens op Ctrl+ C op het toetsenbord te drukken.
  6. Plak de mailmap waar u een back-up van de informatie wilt maken. Dit kan een account voor online bestandsopslag zijn, een locatie waarvan online een back-up wordt gemaakt, een externe harde schijf, een flashstation of een andere map op dezelfde computer.

Aanbevolen: