Hoe u uw telefoonnummer op Android kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw telefoonnummer op Android kunt wijzigen
Hoe u uw telefoonnummer op Android kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • U kunt uw telefoonnummer wijzigen door de simkaart in uw telefoon uit te schakelen.
  • U kunt ook contact opnemen met uw mobiele telefoonserviceprovider om een nummerwijziging door te voeren.
  • Als je een eSIM gebruikt, kun je mogelijk je telefoonnummer wijzigen via de website van je provider.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het telefoonnummer op uw Android-telefoon op twee verschillende manieren kunt wijzigen.

Wijzig uw telefoonnummer door uw simkaart te wijzigen

De eerste en een van de eenvoudigste methoden vereist dat u een geheel nieuwe SIM-kaart (Subscriber Identity Module) aanschaft. De simkaart bevat alle informatie die uw telefoondienst aan uw provider koppelt. Dit omvatte uw telefoonnummer en andere belangrijke accountgegevens. Als zodanig kunt u uw telefoonnummer wijzigen door een nieuwe simkaart te plaatsen die aan een ander telefoonnummer is gekoppeld.

Image
Image
Dat zijn simkaarten. Ze zijn vrij klein.

bin kontan / Getty Images

Dit is een eenvoudigere methode als je een telefoon gebruikt die ontgrendeld is en op meerdere netwerken kan worden gebruikt, omdat je eenvoudig een simkaart bij een nieuwe provider kunt bestellen en deze vervolgens in de telefoon kunt plaatsen. Als je een nieuwe simkaart bestelt bij je huidige provider of als je een telefoon met een eSIM gebruikt, moet je een medewerker van de klantenservice spreken om het telefoonnummer te wijzigen.

Wijzig uw telefoonnummer door uw serviceprovider te bellen

De tweede methode die u kunt gebruiken om uw telefoonnummer te wijzigen, is door contact op te nemen met uw serviceprovider. De meeste mensen zullen merken dat dit de beste manier is om uw telefoonnummer te wijzigen. Afhankelijk van uw provider kunt u mogelijk ook uw telefoonnummer online wijzigen. De beschikbaarheid van die optie kan echter sterk variëren.

Om het proces te voltooien, neemt u eenvoudig contact op met uw serviceprovider op een ander apparaat, vertelt u hen dat u uw nummer moet wijzigen en geeft u vervolgens een reden voor de wijziging op. Vrijwel elke reden is voldoende, zoals zeggen dat je veel spam-oproepen krijgt, of zelfs gewoon zeggen dat je het moet veranderen omdat je bent verhuisd. De vertegenwoordiger zal u dan door het proces leiden en uw telefoonnummer wijzigen.

Hoe verander je je telefoonnummer op je telefoon?

Er zijn twee primaire manieren om je telefoonnummer op je Android-telefoon te wijzigen. Opgemerkt moet worden dat u bij sommige Android-telefoons het telefoonnummer kunt wijzigen dat wordt vermeld in de instellingen van uw telefoon. Dit kan vaak worden gevonden door naar Settings > Messages > Advanced te gaan. variëren afhankelijk van het apparaat.

Hoewel u het nummer in dit veld kunt wijzigen, verandert dit niet uw nummer bij uw provider. Als zodanig moet je nog steeds een van de twee hierboven genoemde methoden gebruiken.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn nummer in Hangouts Dialer voor Android?

    Google heeft Hangouts Dialer voor Android stopgezet, dus je kunt de app niet meer gebruiken, laat staan het nummer wijzigen dat eraan is gekoppeld. Je kunt echter nog steeds bellen vanuit Hangouts in je webbrowser.

    Hoe wijzig ik mijn Google-accountnummer?

    Open uw Google-account en selecteer Persoonlijke Info > Contact Info > Telefoon. Selecteer vervolgens Bewerken naast uw huidige telefoonnummer en Update number.

    Hoe wijzig ik mijn nummer op een Total Wireless Android-telefoon?

    U kunt uw nummer wijzigen (onder vele andere dingen) door de Total Wireless-teksthulplijn te sms'en op 611611 en het bijbehorende trefwoord in te voeren. Gebruik het woord "MINC" om een nummerwijziging aan te vragen.

Aanbevolen: