Muziek toevoegen aan Google Presentaties

Inhoudsopgave:

Muziek toevoegen aan Google Presentaties
Muziek toevoegen aan Google Presentaties
Anonim

Wat te weten

  • U kunt uw Google Presentaties-presentatie verfraaien door muziek of geluidseffecten toe te voegen aan specifieke dia's.
  • Google Presentaties accepteert WAV- en MP3-audioformaten.
  • De bestanden moeten worden geüpload naar Google Drive voordat u de muziek in de presentatie kunt invoegen.

Als je je volgende Google Presentaties-presentatie wilt verfraaien, voeg dan muziek of geluidseffecten toe. Deze handleiding laat zien hoe u audiobestanden in specifieke dia's kunt invoegen en beschrijft de beschikbare formatteringsopties voor de muziek.

Muziek toevoegen aan Google Presentaties

Google Slides ondersteunt WAV- en MP3-bestanden. Zo voeg je dit soort bestanden toe aan je presentatie:

U moet de audiobestanden uploaden naar Google Drive voordat u de bestanden in uw presentatie kunt invoegen.

  1. Open de presentatie in Google Presentaties en ga naar de dia waaraan je muziek wilt toevoegen.
  2. Select Invoegen > Audio.

    Image
    Image
  3. Ga naar het tabblad Mijn schijf en zoek het audiobestand dat je wilt toevoegen. Dubbelklik op het bestand of markeer het en kies Select.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een audiospelerpictogram op de dia. Je kunt het slepen of het formaat wijzigen als je wilt.
  5. Het rechterdeelvenster bevat een lijst met opmaakopties. Kies of de audio automatisch of in een lus start. U kunt de grootte en rotatie van het audiopictogram wijzigen. Je kunt de positie ook verplaatsen, de kleur wijzigen, een slagschaduw geven of een reflectie toevoegen.

    Image
    Image

Video toevoegen aan een dia

Je kunt een videoclip aan je presentatie toevoegen met behulp van een YouTube-link of een bestand dat is opgeslagen op Google Drive. Deze optie kan de voorkeur hebben als u uw presentatie wilt verfraaien met een korte soundbite of een muziekvideo. Ga als volgt te werk om een video in een dia in te voegen:

  1. Open de presentatie en ga naar de dia waar je de video wilt laten verschijnen.
  2. Select Invoegen > Video.

    Image
    Image
  3. Zoek naar een video op YouTube, plak een URL naar de video of kies een videobestand in Google Drive. Nadat u de clip hebt geselecteerd die u wilt gebruiken, kiest u Select.

    Image
    Image
  4. De videoclip verschijnt op de dia. Je kunt het slepen of het formaat wijzigen. In het rechterdeelvenster vindt u een lijst met opmaakopties. Hier kun je ervoor kiezen om de video op een bepaald punt te starten. Je kunt ook kiezen of de video automatisch start wanneer de dia verschijnt tijdens de presentatie. U kunt ervoor kiezen om de audio te dempen als u alleen de beelden wilt. Er zijn ook verschillende opties voor grootte, rotatie en slagschaduw.

    Image
    Image

Aanbevolen: