Twitch versus YouTube-streaming: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Twitch versus YouTube-streaming: wat is het verschil?
Twitch versus YouTube-streaming: wat is het verschil?
Anonim

Als je games of persoonlijke projecten live wilt streamen voor een internetpubliek, zijn Twitch en YouTube twee van de belangrijkste opties die je hebt. Beide bieden dezelfde basisfunctionaliteit, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen die van invloed kunnen zijn op de keuze die u maakt. We hebben gekeken naar enkele van de belangrijkste kenmerken van beide om u te helpen beslissen.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Focus op gamen, maar er zijn ook andere categorieën beschikbaar.
  • De enige inhoud op je kanaal heeft betrekking op streaming.
  • Verdien geld met Bits, abonnementen, directe donaties en advertenties.
  • Gratis te gebruiken, maar sommige functies zijn vergrendeld achter de status "Affiliate" of "Partner".
  • Je kunt (bijna) alles live streamen.
  • Bestaat naast geproduceerde inhoud op je kanaal.
  • Verdien geld met "Super Chats", lidmaatschappen en advertenties.
  • Gratis te gebruiken; status beïnvloedt het genereren van inkomsten.

Het platform dat je kiest, hangt af van wat je doelen zijn voor streaming. Als je helemaal nieuw bent in het maken van online video's, zijn het ongeveer gelijke keuzes. Maar mensen die al een YouTube-kanaal hebben gemaakt, kunnen beter bij dat platform blijven om voort te bouwen op hun bestaande publiek in plaats van helemaal opnieuw te beginnen.

Zowel Twitch als YouTube bieden je de mogelijkheid om geld te verdienen met je stream. In de meeste gevallen omvatten deze functies het delen van een deel met de platformaanbieder. Twitch heeft een klein voordeel door directe donaties op te nemen, waardoor gebruikers meer van het geld kunnen houden dat hun kijkers op hun pad gooien.

Contentcreatie: YouTube heeft meer variatie

  • Je kanaal bevat streams, clips en gearchiveerde video's.
  • Je kanaal kan streams en meer geproduceerde inhoud bevatten.

Als je niet alleen geïnteresseerd bent in streaming, is YouTube misschien een betere keuze. Naast het plaatsen van opnames van je streams op je kanaal, kun je ook eerder gemaakte en meer gepolijste video's opnemen om nog meer mensen naar je kanaal te trekken.

Op Twitch is je publiek gebaseerd op hoe geïnteresseerd mensen zijn in je stream. Maar op YouTube kun je een publiek opbouwen met niet-live content en mogelijk meer mensen naar je stream halen als je dat doet.

Ontdekking: YouTube is streamervriendelijker en Twitch is gebruiksvriendelijker

  • Bladeren op basis van gametitels of onderwerpen.
  • Platform heeft voornamelijk een game-thema.
  • Mogelijkheid om je favoriete kanalen te volgen.
  • Sommige functies zijn vergrendeld achter de statussen "Partner" en "Affiliate".
  • Zoekresultaten omvatten alle soorten inhoud, live of anderszins.
  • Kanaalabonnees kunnen je stream gemakkelijk vinden.
  • Sommige functies zijn vergrendeld achter het partnerprogramma.

Als je een kijker bent die iets zoekt om naar te kijken, is Twitch iets gemakkelijker te gebruiken. Bezoekers kunnen bladeren op specifieke gametitels en meldingen ontvangen wanneer hun favoriete streamers live gaan. YouTube biedt een optie om een melding te ontvangen wanneer een livestream start, maar je moet naar de specifieke URL van de stream gaan en op een knop klikken om de melding te krijgen.

Aan de kant van de streamer kan YouTube echter een voorsprong hebben. Omdat Twitch altijd meer op gaming is gericht, heeft het niet helemaal de structuur die is opgezet voor andere soorten inhoud. De service heeft algemene categorieën toegevoegd, zoals 'Creatief', 'Muziek' en 'IRL', maar die gebieden zijn minder specifiek dan het originele gametitelsysteem. Als je geen game streamt, kan het voor kijkers moeilijker zijn om je kanaal te vinden. YouTube-kijkers zijn gewend om allerlei soorten inhoud beschikbaar te hebben, dus de zoekfunctie zal je daar meer helpen.

Voor basisgebruikers archiveert Twitch streams gedurende 14 dagen. Als u de video binnen die tijd niet downloadt, verwijdert de site deze. U kunt deze respijtperiode tot 60 dagen verlengen door de status 'Partner' te verdienen. Andere premiumfuncties op Twitch zijn onder meer aangepaste emotes voor chatten, polls en prioritaire klantenservice.

Op YouTube gaat de opname van je livestream rechtstreeks naar je kanaal zodra je stopt met uitzenden, en het blijft daar zonder dat je iets hoeft te doen. Je moet deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma om inkomsten te genereren met je kanaal, maar verder hebben alle gebruikers toegang tot dezelfde functies.

Inkomsten genereren: donaties van Twitch hebben een klein voordeel

  • Je kunt geld verdienen met advertenties, Bits, directe donaties en abonnementen.
  • Twitch bezuinigt op de meeste inkomsten.
  • Voor het genereren van inkomsten is de status Affiliate of Partner vereist.
  • Verdien geld met advertenties, lidmaatschappen en Super Chats.
  • YouTube bezuinigt op de meeste inkomsten.
  • Voor het genereren van inkomsten is de YouTube-partnerstatus vereist.

Als je officiële vormen van inkomsten genereren wilt gebruiken, waaronder advertenties en chatbeloningen, moet je kanaal op beide platforms een bepaald niveau van populariteit bereiken. Om bijvoorbeeld de Twitch Affiliate-status te bereiken, moet je minimaal 50 volgers hebben en in één maand 500 minuten streamen op ten minste zeven verschillende dagen, terwijl je gemiddeld drie gelijktijdige kijkers behoudt. Om de Partner-status te bereiken, zijn de vereisten nog hoger.

YouTube heeft één, even belangrijk niveau: het YouTube-partnerprogramma. Om hieraan deel te nemen, moeten mensen het afgelopen jaar ten minste 4.000 uur van je inhoud hebben bekeken en heb je 1.000 abonnees of meer nodig.

In beide gevallen moet je deze benchmarks halen om officieel inkomsten te genereren met je kanaal en advertenties, Twitch's Bits/YouTube's Super Chats en kanaallidmaatschappen te gebruiken om geld te verdienen. Maar waar Twitch een beetje vooruit komt, is de ondersteuning van directe donaties aan streamers van kijkers. Met deze functie kunnen mensen die naar je stream kijken je geld sturen zonder dat je een Affiliate of Partner hoeft te zijn.

Eindoordeel

Beide platforms bieden een snelle en gemakkelijke manier om je gaming- of creatieve activiteiten uit te zenden, maar YouTube heeft een aantal duidelijke voordelen. Het vergrendelt niet zoveel functies achter zijn Partnerprogramma als Twitch achter zijn Affiliate- en Partner-niveaus. Je kunt er ook op zichzelf staande, geproduceerde inhoud mee opnemen als aanvulling op de uitzendingen op je kanaal.

Beide hebben vergelijkbare systemen voor het genereren van inkomsten, en geen van beide maakt deze beschikbaar voor nieuwe omroepen. Maar Twitch dicht de kloof aanzienlijk door directe donaties toe te staan.

Aanbevolen: