TP-Link TL-WR902AC Reisrouter: Wi-Fi in zakformaat

Inhoudsopgave:

TP-Link TL-WR902AC Reisrouter: Wi-Fi in zakformaat
TP-Link TL-WR902AC Reisrouter: Wi-Fi in zakformaat
Anonim

Bottom Line

De TP-Link TL-WR902AC Travel Router is zowel veelzijdig als draagbaar. Of je nu op reis bent en meer veiligheid en privacy wilt dan een openbaar wifi-netwerk biedt, of je wilt gewoon je wifi-thuisnetwerk uitbreiden, dit bescheiden kleine gadget kan niet worden verslagen.

TP-Link TL-WR902AC AC750 reisrouter

Image
Image

Als je onderweg bent, kan een snelle en veilige draadloze verbinding lastig zijn. Een open netwerk is een kwetsbaar netwerk en iemand zou je zomaar kunnen bespieden als je inlogt op het gastennetwerk in je hotel waar ook tientallen, misschien wel honderden mensen op zijn aangesloten. Dat is waar de TP-Link TL-WR902AC Travel Router van pas komt, die een privénetwerkverbinding biedt, waar de weg u ook brengt.

Ontwerp: Klein en eenvoudig

De TP-Link TL-WR902AC is niets anders dan eenvoudig in zijn ontwerp. Je hebt twee Ethernet-poorten (een om de router op het netwerk aan te sluiten, een om een apparaat op de router aan te sluiten), een USB-poort en een voedingsadapterpoort. Er is een resetknop, een schakelaar voor het selecteren van een van de drie verschillende modi, en het apparaat wordt geleverd met slechts een korte ethernetkabel en een even korte voedingskabel.

De korte lengte van deze kabels is enigszins beperkend, dus misschien wilt u uw eigen kabels meeleveren. Gelukkig zijn het gemakkelijke en goedkope accessoires om te kopen. Omdat stroom wordt geleverd via een micro-USB-poort, kan deze router gemakkelijk worden gevoed via een draagbare batterij, wat betekent dat je niet per se een stopcontact nodig hebt om hem te gebruiken.

Het kleine formaat en het lichte gewicht van de TP-Link TL-WR902AC is een absolute aanwinst voor frequente reizigers. Hij is zo klein dat hij gemakkelijk in mijn broekzak past, waardoor hij klein genoeg is om overal mee naartoe te nemen en hoe weinig je ook kunt dragen. Het lijkt gemaakt van behoorlijk duurzaam plastic, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het onderweg breekt. Het ontwerp is vrij saai en utilitair, met een eenvoudige rij indicatielampjes die het monotone grijze en witte oppervlak doorbreken, maar het is dan ook geen categorie die veel dramatisch ontwerp inspireert.

Image
Image

Setup: probleemloos

De TP-Link TL-WR902AC werkt moeiteloos als reisrouter. Het is eigenlijk plug-and-play, dus je hoeft het alleen maar aan te sluiten op een ethernetpoort in je hotelkamer en boem, je hebt je eigen privénetwerk. Het kostte me minder dan tien minuten om het de eerste keer in de routermodus aan de gang te krijgen, en de daaropvolgende installaties waren van werkelijk onbeduidende lengte. Het is alleen iets ingewikkelder dan het opladen van je telefoon, en de meegeleverde instructies zijn eenvoudig en goed ingedeeld.

Je hoeft hem alleen maar aan te sluiten op een ethernetpoort in je hotelkamer en boem, je hebt je eigen privénetwerk.

Connectiviteit: snel en betrouwbaar

In de Ookla-snelheidstests die ik uitvoerde, liet de TP-Link TL-WR902AC vergelijkbare resultaten zien als een standaard door een ISP geleverde router van Centurylink. Ik heb nooit problemen ondervonden met snelheid of betrouwbaarheid bij het gebruik van deze router. Ik waardeerde ook dat deze router ondanks zijn kleine formaat dual-band-mogelijkheden biedt.

Bereik was gewoon OK, maar zeker niet verschrikkelijk voor zo'n klein apparaat. Ik was in staat om het te gebruiken in een middelgroot huis en rond de tuin daarbuiten tot ongeveer 30 meter. Dat bereik nam vrij snel af toen obstakels het signaal belemmerden. Deze router is echter bedoeld voor privé browsen op internet in een hotel, congrescentrum, vakantiehuis of andere externe locatie waar draagbaarheid en gebruiksgemak belangrijker zijn dan bereik en signaalsterkte.

Ik was in staat om het te gebruiken in een middelgroot huis en rond de tuin daarbuiten tot ongeveer 30 meter.

Naast zijn bruikbaarheid als standalone router, kan de TP-Link TL-WR902AC ook in een aantal andere capaciteiten functioneren. Het kan worden ingesteld als een bereikvergroter voor uw bestaande netwerk, of als een zender om draadloze mogelijkheden toe te voegen aan een apparaat dat alleen is ontworpen om verbinding te maken met een bekabeld netwerk.

Image
Image

Software: alleen de essentie

De TP-Link TL-WR902AC heeft niet echt software om van te spreken buiten de standaard backend-tools, en dat is prima. Het ontbreken van extra software is een indicatie van de gewenste eenvoud van deze router.

Image
Image

Prijs: Budgetvriendelijk

Voor slechts $ 45 is de TP-Link TL-WR902AC ongeveer net zo goedkoop als routers, en het is echt een koopje gezien de draagbaarheid, het gebruiksgemak en de opmerkelijke veelzijdigheid. Het biedt vergelijkbare prestaties in vergelijking met een standaard door ISP geleverde router, maar voor minder dan de helft van de normale prijs.

Het is echt een koopje gezien de draagbaarheid, het gebruiksgemak en de opmerkelijke veelzijdigheid.

TP-Link TL-WR902AC reisrouter versus Ravpower Filehub AC750 reisrouter

Als je op zoek bent naar een stap hoger dan de TP-Link TL-WR902AC, heeft de Ravpower Filehub AC750 een ingebouwde batterijbank waarmee hij korte tijd kan werken zonder dat hij is aangesloten. Het kan ook worden gebruikt als een draagbare batterijbank waarmee u uw smartphone of andere apparaten kunt opladen. Het is echter duurder, zwaarder en heeft een meer verwarrend installatieproces dan de TP-Link.

Met zijn sterke signaal, kleine formaat en betaalbare prijs is de TP-Link TL-WR902AC Travel Router een gemakkelijk aan te bevelen apparaat

Mensen denken er meestal niet eens aan om een router in hun koffer te stoppen, maar de TTP-Link TL-WR902AC Travel Router verdient een plekje in je tas. Het is snel, snel en eenvoudig in te stellen en klein genoeg om in uw zak te passen. Of je nu de wereld rondreist of je wifi-thuisnetwerk uitbreidt, de TP-Link TL-WR902AC is een capabele metgezel.

Specs

  • Productnaam TL-WR902AC AC750 Travel Router
  • Product Merk TP-Link
  • SKU 5844810
  • Prijs $45,00
  • Productafmetingen 2,6 x 2,9 x 0,9 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 2 Ethernet, 1 USB

Aanbevolen: